Dodaj do ulubionych

Potteromaniacy! Ile macie lat?

03.08.05, 19:15
Zastanwiam się, w jakim wieku są fani opowieści o Wybranym. Ja mam 29 lat i
jako jedyna osoba w rodzinie fascynuję się Harrym, co wywałuje uśmiech na
twarzy moich bliskich :)) A moi współfanatycy są na wakacjach i jeszcze nie
czytali.
Obserwuj wątek
    • Gość: zuza Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 19:44
      o, zdecydowanie jestem starsza od ciebie ;-)
      • Gość: Malgosia Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? IP: *.68.69.7.kutno69.tnp.pl 03.08.05, 19:54
        Dzięki za odpowiedź :)
        • Gość: m Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? IP: 62.3.165.* 03.08.05, 20:00
          lat 28,5 :))) 16 lipca pobieglam do empiku kupic HP6
    • Gość: Aga Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? IP: 194.146.128.* 03.08.05, 20:07
      Tylko 22, ale znam potteromaniaków dwa razy ode mnie starszych...
      • gryczka.taka.tam Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? 03.08.05, 20:09
        ja to baardzo staara jestem - latek 32! w HP uwielbiam :))

a tak w ogole - czy to znaczy, ze
        6cz. wyszla juz w PL? bo ja nietutejsza..
        • Gość: Malgosia Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? IP: *.68.69.7.kutno69.tnp.pl 03.08.05, 20:12
          Nie wyszła. Ale jest dostępna w wersji oryginalnej. Aż wstyd się przyznać, że
          zamawiałam przesyłką kurierską, żeby się do niej szybciej dobrać ;)
          • eeela Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? 03.08.05, 20:42
            Też zamawiałam :-) Na urodziny dla 15-letniej siostry, ale ją poganiałam ;-)
            Sama mam 25; moja mama 50, moja babcia 74 i też czytają (ale na 6 muszą poczekać
            na tłumaczenie) :-D
    • meggw Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? 03.08.05, 21:06
      Ja osobiście poteromanią zaraziłam się od przyjaciólki, i to generalnie po
      trzeciej części filmu. Potem to już MUSIAŁAM przeczytać pozostałe części. Ona i
      jej dzieciaki namiętnie czytają i oglądają, a ja z nimi. Nawet jesteśmy umówieni
      na HP i Czara Ognia. Ale tym razem jestem od nich lepsza. Zabawne jednak, że
      książkę Harry Potter i Kamień Filozoficzny kupiłam siostrzeńcowi na urodziny
      kilka lat temu. A jak teraz chciałam mu pożyczyć 6 tom, to mnie wzrokiem
      zmierzył takim, że...
    • yanga Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? 03.08.05, 22:55
      65!
      • donatta Yanga 03.08.05, 22:58
        W życiu bym nie powiedziała! No, duchem to Ty się zatrzymałaś w okolicy
        trzydziestki! Respect, jak mówi Ali G :-)

33-letnia, duchem sześćdziesięcioletnia, miłośniczka HP
    • Gość: nocka Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? IP: *.eltronik.net.pl 03.08.05, 23:19
      Powiem tak:
      oj, więcej
      chociaż nie mogę aż powiedzieć o sobie fanka,ale wszystkie tomy przeczytałam z sympatią,czekam na dwa kolejne,zarażam sympatią dalej
      • staua Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? 04.08.05, 01:09
        Nie wiem, czy mozna mnie nwazwac maniaczka - przeczytalam wszystkie tomy, ale piatego nie mam
        :-)
        Za tydzien koncze 31 lat.
    • yanga Re: Donatta 04.08.05, 09:37
      :-)))))
      • umbradomini1 Re: Donatta 04.08.05, 09:49
        To ja chyba najmłodszy, bo tylko 20;)
        Ale mentalnie po 40:)
    • Gość: Myszor Do Harry Potter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 12:19
      Czy byłbyś łaskaw nie pisać tutaj o tym, jak kończy się szósty tom? Wolałabym
      go jednak przeczytać, a nie dowiedzieć się od kogoś o przebiegu zdarzań.
      Z góry dziękuję.
    • Gość: Myszor Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 12:19
      Chyba jestem najmłodsza. Mam 18 latek.
    • chiara76 Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? 04.08.05, 12:31
      maniaczką chyba się bym nie nazwała, ale czytuję. Zresztą druga połowa też;)
      Ja-29 lat, moja druga połowa -35.
    • Gość: Minerwa. Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? IP: *.chello.pl 04.08.05, 13:33
      Mam 29 lat, podobnie jak potteromaniacka druga połowa :-).
      Szósta część, którą zamówiła przez internet, mnie ździebko rozczarowała, co nie
      znaczy jednak, że nie kupię 7 :-))).
      • marjanna1 Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? 04.08.05, 22:12
        27
    • Gość: Linka Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 16:55
      25 lat :) Pierwszy tom przeczytałam, jak miałam 23.
    • Gość: Merriveen Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 17:06
      20
    • thorgalla Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? 05.08.05, 19:16
      Obecnie 31,skonczylam wczoraj 6 czesc i teraz pozostalo mi czekac na nastepna.
    • olganna Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? 06.08.05, 18:05
      32. Wczoraj skonczylam czytac szosty tom, wiec moj maz przejal czytanie. Ale mu
      zazdroszcze - wszystko przed nim.
      • pola.76 Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? 23.08.05, 23:33
        29 lat:)
        "moj maz przejal czytanie. Ale mu
        zazdroszcze - wszystko przed nim."
        No własnie, ja tez zazdroszczę tym, którzy mają to przed sobą.Teraz czekam na 7
        częśc. Ale co będzie potem??
        • Gość: ana Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 23:54
          widze ze wiekszosc po 20..ja mam 22 latka, pozdrawiam:)
    • Gość: kmicic Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? IP: *.autocom.pl 25.08.05, 09:52
      28
    • soleada Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? 25.08.05, 11:41
      25 i widzę, że w tym gronie jestem jedną z młodszych :)
    • eva.68 Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? 25.08.05, 13:02
      Gorącą wielbicielką nie jestem, ale przeczytałam wszystkie tomy wydane po
      polsku i nie odniosłam wrażeń negatywnych. :-) Zrobiłam to "hurtem" i to chyba
      nie był dobry pomysł. Lepiej w "odcinkach", z przerwą pomiędzy kolejnymi
      tomami. Przynajmniej dla mnie.
      Lat mam 37.
      Pozdrawiam.
    • Gość: ma_ruda Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? IP: *.devs.futuro.pl 25.08.05, 14:20
      ja mam 28 lat i razem z mezem (27) jestesmy fanami Harrego - ja wiekszym :)
      pzdr
    • kot_z_cheshire Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? 25.08.05, 14:50
      27.....I już przeczytałam w 6. Jeszcze do siebie dochodzę:)
    • Gość: d0minika Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? IP: *.b.jawnet.pl 25.08.05, 16:24
      17 lat
      Wygląda na to, że zaniżam średnią:)
    • Gość: k. Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 17:52
      21. Szóstą część przeczytałam już dawno :)
      • Gość: ola Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? IP: *.range86-132.btcentralplus.com 26.08.05, 23:00
        hej ja mam 24 i wlasnie jakie macie przemyslenia po 6 czesci??mnie nie powalila
        ale...koniec byl straszny czytalam ze szczeka na podlodze:)
        • Gość: k. Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 13:59
          straszny - tzn. taki zły czy smutny, czy jak...?
          tak w ogóle, to rozczarowałam się Snapem. Nie wiem dlaczego, ale zawsze go
          trochę lubiłam :)
          • Gość: ola Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? IP: *.range86-132.btcentralplus.com 27.08.05, 20:37
            taki smutny niestety
          • kot_z_cheshire Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? 27.08.05, 21:57
            To tak jak ja...Nie wiem dlaczego, ale zawsze wydawało mi się, że jednak nie
            jest to taki zły fanfaron...I własnie dlatego nie mogę dojść do siebie...I z
            jeszcze jednego powodu: kto czytał, ten wie:):):)
            • Gość: ola Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? IP: *.range86-132.btcentralplus.com 27.08.05, 23:46
              HA ja mialam dokladnie te same uczucia ale nie rozmawiajmy o tym na forum kiedy
              czytalam 5 czesc jeden duren zepsul mi zabawe ujawniajac fakty w tytule postu idiota
    • meduza7 Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? 27.08.05, 16:05
      trzydzieści jeden skończę za miesiąc. I wcale nie uważam tego za dziecinadę :)))
    • pbona Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? 19.09.05, 19:51
      Mam 25 lat. Moja przygoda z Harrym Potterem zaczęła się 5 lat temu. Kiedy
      zaczeła się w naszym kraju mania na Pottera. Kupilam mojemu kuzynowi pierwsze
      trzy części Harrego na przyjęcie. Potem, pare miesięcy później wracałam
      autokarem z Belgii i obok mnie siedziała dziewczyna o pare lat starsza ode mnie
      i czytała HP w wydaniu brytyjskim. Przez pare godzin patrezyłam na nią z
      tzw "byka" zastanawiając się dlaczego dorosła osoba czyta książkę, która jest
      przeznaczona dla dzieci!? Wreszcie nie wytrzymałam i musiałam się jej zapytać,
      co takiego jest w tej książce, że ona ją czyta będąc dorosłą osobą. Popatrzyła
      na mnie niepewnie i stwierdziła "ona jest poprostu świetna". Kiedy znalazłam
      się w domu, nie zastanawiając się wiele podreptałam do kuzyna prosząc o
      pożyczenie mi pierwszego tomu. Następnego ranka go oddałam. Młody spytał się
      mnie "Co, nie podoba Ci się?". "Nie" odpowiedziałam. "Dawaj drugi tom". I tak
      się zaczęło. Dwa lata temu kiedy wyszedł "Zakon Feniksa" sprawiłam sobie
      wszystkie tomy w twardych oprawach. Aby jak najdłużej wytrzymały, żeby moje
      dzieci mogły się kiedyś jeszcze nimi cieszyć.
      Nie wiem co jest takiego w tej książce, ale jest świetna. Przeczytałam ją już
      kilka razy. I będę czytałą nadal, bo pomimo iż nie ma w niej za wiele opisów
      potrafię sobie doskonale wyobrazić wsyzstkie postaci oraz wszystkie zakątki
      zamku Hogwart.
      J.K. Rowling wykonała wspaniała pracę. I wielkie dzięki jej za to.
    • meduza86 Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? 19.09.05, 20:34
      ja mam 19. moja mama (wiekasz fanka ode mnie) 45.
      • Gość: Kawka Re: Potteromaniacy! Ile macie lat? IP: *.avamex.krakow.pl 20.09.05, 12:30
        Witam. Ja -55 . Wnuczka i starszy z wnuków -obecnie 16 i 15 lat- od samego
        początku wielbiciele i maniacy HP , a także książek
        towarzyszących : "Ouidditch przez wieki " , "Tantastyczne zwierzęta i jak je
        znależć" i Rogera Highfielda "Harry Potter.Nauka i magia " . Wnuk )trzy lata
        temu)pod wpływem ksiązek o Harrym zaczął pisać własną powieść (ktorą wprawdzie
        zakończył po dwunastu rozdziałach - ale znając jego niechęć do pisania był to i
        tak godny podziwu , bo spontaniczny wysilek)) . Najmłodsze wnuczę (12 lat)jest
        maniakiem gier komputerowych , a nie książek (nad czym boleję
        okrutnie).Pozdrawiam.
        • mikronezja 41 lat 21.09.05, 03:47
          I zastanawiam się co będzie po 7 tomie, bo trudno sobie wyobrazić pozamykanie
          wszystkich wątków w jednym tomie.
          Co do powieści to mnie urzekł jezyk i dopracowanie szczegółów (np. lista
          wyposażenia ucznia Hogwartu co pominięto w filmie chociaż było miejsce).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka