icowynato 18.08.05, 11:55 Mam do was pytanie: czy są to książki które wystarczy przeczytać czy są to takie które po przeczytaniu chce się mieć w domu i czasami do nich wracać. Chcę poznać waszą opinię bo zastanawiam się - kupić czy nie kupić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaba_pelagia Re: "Królowie przeklęci" Maurice Druon 18.08.05, 12:09 wiesz co? to moze najpierw przeczytaj i sama zdecyduj bo a nuż źle ci poradzimy i popadniesz w koszty PS ja tam Druona uwielbiam, swoją drogą mogliby powtórzyc serial Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: "Królowie przeklęci" Maurice Druon 18.08.05, 12:18 a to bylo sfilmowane? wow, dlaczego ja nic o tym nie wiem? Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: "Królowie przeklęci" Maurice Druon 18.08.05, 12:32 było, było cały rozkoszny serial puszczali to dwa razy (o jakies 10 razy za mało) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
icowynato Re: "Królowie przeklęci" Maurice Druon 18.08.05, 12:25 Jak do tej pory się nie zawiodłam na waszych radach. Dzięki wam przeczytałam np. "Zły" Tyrmanda. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna-walencja Re: "Królowie przeklęci" Maurice Druon 18.08.05, 12:43 To może wypożycz te książki z biblioteki, a potem zdecyduj czy będziesz chciała do nich wracać i wtedy kup. Ja już wiem że warto kupić, serial też był świetny - zresztą to dzięki serialowi zaczęłam czytać cały cykl. Odpowiedz Link Zgłoś
cecyl Re: "Królowie przeklęci" Maurice Druon 18.08.05, 17:43 A o którym serialu "Królów przeklętych" mówicie, bo nie tak dawno czytałem we francuskiej prasie internetowej o nowym, kręconym właśnie lub właśnie ukończonym serialu na podstawie powieści Druona. A poprzedni serial to oglądałem juz lata temu (ale sądząc po waszych głosach gdzies go niedawno znowu puszczano). A wracając do powieści: kawał wspaniałej i rzetelnej powieści historycznej - warto do niej wracać, tym bardziej w czasach powieści pseudo- historycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: "Królowie przeklęci" Maurice Druon 18.08.05, 18:44 o starym BBC a niedawno, to pewnie bedzie jakies 7 lat temu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
icowynato Re: "Królowie przeklęci" Maurice Druon 18.08.05, 20:56 Pomóżcie bo mam możliwość kupienia 7 tomów za 72 zł i nie mogę się zdecydować Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: "Królowie przeklęci" Maurice Druon 18.08.05, 21:40 Moim zdaniem to prawdziwa okazja; ostatnio ten cykl wydawała Muza, która jest jednym z najdroższych wydawnictw. Ja "Królów" czytałam już kilka razy, zawsze z zachwytem, ostatnio wrócił do niego także mój mąż i też jest zdania, że Druon się nie starzeje. Mamy stare, wyświechtane wydanie z lat siedemdziesiątych - toż to były podchody, żeby kupić, a i tak się nie udało, dopiero po wujku odziedziczyłam całość. Odpowiedz Link Zgłoś
icowynato Re: "Królowie przeklęci" Maurice Druon 19.08.05, 14:09 Dziękuję wam bardzo. Dzięki wam się zdecydowałam. Masz rację yanga że Muza jest drogim wydawnictwem, ale na www.wysylkowo.pl można znaleźć te książki po 8,90 zł za sztukę + 10 zł za przesyłkę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś