Gość: S. IP: *.cl.balt.net 27.08.02, 10:48 Witajcie! Jaka ksiazka Waszym zdaniem jest niekwestionowanym hitem sezonu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reptar Re: Hit sezonu 27.08.02, 11:02 Chodzi Ci o taką, której najwięcej sprzedano? W Wyborczej od czasu do czasu publikują takie rankingi. Zawsze jest w nich to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: Hit sezonu 27.08.02, 11:05 reptar napisał: > Zawsze jest w nich to samo. czyli Chmielewska Odpowiedz Link Zgłoś
reptar Re: Hit sezonu 27.08.02, 11:06 W ogóle te rankingi są niepoważne. Jeśli Harry'ego Pottera traktuje się jako cztery różne pozycje, a publikuje w sumie pięć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Hit sezonu IP: *.cl.balt.net 27.08.02, 11:26 Dzieki ,ze odezwaliscie sie. Chodzi mi o to, co naprawde jest warte uwagi i co z ksiazek, ktore ostatnio sie ukazaly, polecilibyscie komus,kto nie mieszka w Polsce (chodzi oczywiscie o mnie). Odpowiedz Link Zgłoś
reptar Re: Hit sezonu 27.08.02, 11:44 Komuś, kto nie mieszka w Polsce? Czy to znaczy, że chciałbyś coś polskiego? I czy to musi być koniecznie z tego sezonu? Zanim odpowiesz, pozwolę sobie polecić Ci coś niepolskiego, z zeszłego sezonu: www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=151&w=2745970&a=2748597 Sprzedaje się bardzo źle, to znaczy najlepiej szukać tego w księgarniach z tanią książką. Nie dość, że wspaniałe, to jeszcze tanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Hit sezonu 27.08.02, 12:00 Gość portalu: S. napisał(a): > Dzieki ,ze odezwaliscie sie. Chodzi mi o to, co naprawde jest warte uwagi i co > z ksiazek, ktore ostatnio sie ukazaly, polecilibyscie komus,kto nie mieszka w > Polsce (chodzi oczywiscie o mnie). Nie wiem, czy będę w stanie polecić Ci jakieś absolutne nowości, ale z czystym sercem mogę to zrobić odnośnie następujących książek (które, nawiasem mówiąc, sama przeczytałam w ciągu ostatnich paru miesięcy): 1. "Apokryf Agłai" Jerzego Sosnowskiego, 2. "Tadzio" Jurka Zielonki, 3. Jeśli czytasz w języku Szekspira - "About a Boy" Nicka Hornby'ego (o wiele lepsze od filmu!) W zeszłym roku przeczytałam w wakacje "Portret damy" Henryego Jamesa i tę książkę również mogę polecić bardzo gorąco. A już tradycyjnie w wakacje czytuję wszelkie thrillery i kryminały - nie ma jak plaża, słońce, morze i mrożące krew w żyłach historie. W tym roku zabiorę ze sobą chyba coś Agaty Christie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudu Re: Hit sezonu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.08.02, 14:06 hania_76 napisała: > Nie wiem, czy będę w stanie polecić Ci jakieś absolutne nowości, ale z czystym > sercem mogę to zrobić odnośnie następujących książek (które, nawiasem mówiąc, > sama przeczytałam w ciągu ostatnich paru miesięcy): > > 1. "Apokryf Agłai" Jerzego Sosnowskiego, > 2. "Tadzio" Jurka Zielonki, > 3. Jeśli czytasz w języku Szekspira - "About a Boy" Nicka Hornby'ego (o wiele > lepsze od filmu!) A po co po angielsku. "Był sobie chłopiec" jest po polsku od kilku miesięcy. Polecam > W zeszłym roku przeczytałam w wakacje "Portret damy" Henryego Jamesa i tę > książkę również mogę polecić bardzo gorąco. A już tradycyjnie w wakacje czytuję > > wszelkie thrillery i kryminały - nie ma jak plaża, słońce, morze i mrożące krew > > w żyłach historie. W tym roku zabiorę ze sobą chyba coś Agaty Christie. > Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Hit sezonu 27.08.02, 14:11 Gość portalu: dudu napisał(a): > hania_76 napisała: > > A po co po angielsku. "Był sobie chłopiec" jest po polsku od kilku miesięcy. > Polecam NIe widziałam polskiego tłumaczenia jeszcze. Może dlatego, że się nie rozglądałam mając oryginał. Ale dzięki za informację! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixis Re: Hit sezonu IP: *.devs.futuro.pl 27.08.02, 14:43 nie wiem czy chodzi o książki wydane w tym 'sezonie', ale jeśli tak to ja proponuje 'Tłumacza chorób'. a jeśli mam powiedzieć co jest moim osobistym hitem sezonu to może 'siekierezada' Stachury. albo 'ulica marzycieli' też bardzo fajna. pozdr+ Odpowiedz Link Zgłoś
ksywa Re: Hit sezonu 27.08.02, 14:49 Do książek w ogóle nie podchodzę "sezonowo", "niekwestionowane hity" chyba w tej dziedzinie też nie istnieją (generalnie - co komu:), ale żeby Ci jednak rzetelnie i zgodnie z zapytaniem odpowiedzieć, to moge podać tylko jedno, jak ktoś wyżej zresztą: Ulica marzycieli (Paul Wilson). Nie wierze rankingom, ale ta książka autentycznie mnie wzięła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Hit sezonu IP: *.netasi.wroc.zigzag.pl 27.08.02, 20:18 "heroina" tomasza piatka. trocha ostra (patrz tytul), ale rewelacyjnie napisana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Hit sezonu IP: *.waw.cdp.pl 27.08.02, 23:27 Kalendarium częstochowskie Odpowiedz Link Zgłoś