Dodaj do ulubionych

Hit sezonu

IP: *.cl.balt.net 27.08.02, 10:48
Witajcie! Jaka ksiazka Waszym zdaniem jest niekwestionowanym hitem sezonu?
Obserwuj wątek
    • reptar Re: Hit sezonu 27.08.02, 11:02
      Chodzi Ci o taką, której najwięcej sprzedano?
      W Wyborczej od czasu do czasu publikują takie rankingi.
      Zawsze jest w nich to samo.
      • martolka Re: Hit sezonu 27.08.02, 11:05
        reptar napisał:

> Zawsze jest w nich to samo.

czyli Chmielewska
        • reptar Re: Hit sezonu 27.08.02, 11:06
          W ogóle te rankingi są niepoważne. Jeśli Harry'ego Pottera traktuje się jako
          cztery różne pozycje, a publikuje w sumie pięć...
      • Gość: S. Re: Hit sezonu IP: *.cl.balt.net 27.08.02, 11:26
        Dzieki ,ze odezwaliscie sie. Chodzi mi o to, co naprawde jest warte uwagi i co
        z ksiazek, ktore ostatnio sie ukazaly, polecilibyscie komus,kto nie mieszka w
        Polsce (chodzi oczywiscie o mnie).
        • reptar Re: Hit sezonu 27.08.02, 11:44
          Komuś, kto nie mieszka w Polsce? Czy to znaczy, że chciałbyś coś polskiego?
          I czy to musi być koniecznie z tego sezonu?

Zanim odpowiesz, pozwolę sobie polecić Ci coś niepolskiego, z zeszłego sezonu:
          www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=151&w=2745970&a=2748597
          Sprzedaje się bardzo źle, to znaczy najlepiej szukać tego w księgarniach
          z tanią książką. Nie dość, że wspaniałe, to jeszcze tanie ;)
        • hania_76 Re: Hit sezonu 27.08.02, 12:00
          Gość portalu: S. napisał(a):

> Dzieki ,ze odezwaliscie sie. Chodzi mi o to, co naprawde jest warte uwagi i
          co
          > z ksiazek, ktore ostatnio sie ukazaly, polecilibyscie komus,kto nie mieszka w
          > Polsce (chodzi oczywiscie o mnie).

Nie wiem, czy będę w stanie polecić Ci jakieś absolutne nowości, ale z czystym
          sercem mogę to zrobić odnośnie następujących książek (które, nawiasem mówiąc,
          sama przeczytałam w ciągu ostatnich paru miesięcy):

1. "Apokryf Agłai" Jerzego Sosnowskiego,
          2. "Tadzio" Jurka Zielonki,
          3. Jeśli czytasz w języku Szekspira - "About a Boy" Nicka Hornby'ego (o wiele
          lepsze od filmu!)

W zeszłym roku przeczytałam w wakacje "Portret damy" Henryego Jamesa i tę
          książkę również mogę polecić bardzo gorąco. A już tradycyjnie w wakacje czytuję
          wszelkie thrillery i kryminały - nie ma jak plaża, słońce, morze i mrożące krew
          w żyłach historie. W tym roku zabiorę ze sobą chyba coś Agaty Christie.
          Pozdrawiam.
          • Gość: dudu Re: Hit sezonu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.08.02, 14:06
            hania_76 napisała:
            > Nie wiem, czy będę w stanie polecić Ci jakieś absolutne nowości, ale z
            czystym
            > sercem mogę to zrobić odnośnie następujących książek (które, nawiasem mówiąc,
            > sama przeczytałam w ciągu ostatnich paru miesięcy):
            >
            > 1. "Apokryf Agłai" Jerzego Sosnowskiego,
            > 2. "Tadzio" Jurka Zielonki,
            > 3. Jeśli czytasz w języku Szekspira - "About a Boy" Nicka Hornby'ego (o wiele
            > lepsze od filmu!)

A po co po angielsku. "Był sobie chłopiec" jest po polsku od kilku miesięcy.
            Polecam

> W zeszłym roku przeczytałam w wakacje "Portret damy" Henryego Jamesa i tę
            > książkę również mogę polecić bardzo gorąco. A już tradycyjnie w wakacje
            czytuję
            >
            > wszelkie thrillery i kryminały - nie ma jak plaża, słońce, morze i mrożące
            krew
            >
            > w żyłach historie. W tym roku zabiorę ze sobą chyba coś Agaty Christie.
            > Pozdrawiam.
            • hania_76 Re: Hit sezonu 27.08.02, 14:11
              Gość portalu: dudu napisał(a):

> hania_76 napisała:
              >
              > A po co po angielsku. "Był sobie chłopiec" jest po polsku od kilku miesięcy.
              > Polecam

NIe widziałam polskiego tłumaczenia jeszcze. Może dlatego, że się nie
              rozglądałam mając oryginał. Ale dzięki za informację!
    • Gość: pixis Re: Hit sezonu IP: *.devs.futuro.pl 27.08.02, 14:43
      nie wiem czy chodzi o książki wydane w tym 'sezonie', ale jeśli tak to
      ja proponuje 'Tłumacza chorób'.
      a jeśli mam powiedzieć co jest moim osobistym hitem sezonu to
      może 'siekierezada' Stachury. albo 'ulica marzycieli' też bardzo fajna.
      pozdr+
    • ksywa Re: Hit sezonu 27.08.02, 14:49
      Do książek w ogóle nie podchodzę "sezonowo", "niekwestionowane hity" chyba w
      tej dziedzinie też nie istnieją (generalnie - co komu:), ale żeby Ci jednak
      rzetelnie i zgodnie z zapytaniem odpowiedzieć, to moge podać tylko jedno, jak
      ktoś wyżej zresztą: Ulica marzycieli (Paul Wilson). Nie wierze rankingom, ale
      ta książka autentycznie mnie wzięła.
    • Gość: qwerty Re: Hit sezonu IP: *.netasi.wroc.zigzag.pl 27.08.02, 20:18
      "heroina" tomasza piatka. trocha ostra (patrz tytul), ale rewelacyjnie napisana.
    • Gość: misio Re: Hit sezonu IP: *.waw.cdp.pl 27.08.02, 23:27
      Kalendarium częstochowskie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka