Dodaj do ulubionych

Siedmiu finalistów "Nike"

IP: 193.189.73.* 02.09.05, 12:23
no to wiadomo - Kapuściński. Ja bym głosowała jeszcze ewentualnie na
Stasiuka, ale Kapuściński dostanie na bank
Obserwuj wątek
    • Gość: lemur_78 Jakie są wasze typy? IP: 195.42.249.* 02.09.05, 12:28
      Ja sądzę, że w tym roku nagrode dostanie Krall albo Kapuściński. Tak bardziej
      za "całokształt" niż za konkretne książki.
      • Gość: Syndyk A to Bochniarz jest współfundatorką Nike? IP: *.waw.cdp.pl / 213.134.142.* 02.09.05, 12:42
        to prawda , że to Bochniarz jest współzałożycielką Nike? ja jej przed wyborami
        prezydenckimi nie bardzo kojarzyłem?
        • elfhelm Re: A to Bochniarz jest współfundatorką Nike? 02.09.05, 12:57
          prawda
          • Gość: Wanda34 Re: A to Bochniarz jest współfundatorką Nike? IP: *.crowley.pl 02.09.05, 13:25
            No to nieźle , ja nawet o tym nie wiedziałam :) A tak swoją drogą to jest
            niezła kobietka :) Taka przedsiębiorcza z głową na karku, nie jednego faceta
            przebija elokwencją. Czytałam na stronie Bochniarz jej różne stanowiska w
            kluczowych kwestiach jak dla mnie były super. Widać od razu , że zna się bardzo
            dobrze na gospodarce i z takim prezydentem Polska mogłaby się stać całkiem
            nieźle rozwiniętym państwem. Jej program - 21 punktów - to same konkrety,
            bardzo rosądne zresztą. Podziwiam takie kobiety i cieszę się , że będzie w
            wyborach do końca - oby do przodu pani Henryko :)
            • elfhelm Re: A to Bochniarz jest współfundatorką Nike? 02.09.05, 16:49

Nie ma szans, chociaż jest przyzwoitym kandydatem. Pewnie ją poprę w pierwszej
              turze. Nie uznaję zmarnowanych głosów. A zagrożenia prezydenturą Leppera czy
              Giertycha nie widać.
            • Gość: martens24 istotnie głowa na karku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 17:05
              polecam jej stronę, tzn. jej organizacji pracodawców - jej członkowie to np.
              Tesco, McDonalds, a z drugiej strony dawne państwowe molochy w stylu PKN Orlen i
              bodajże Tepsy (choć nie jestem pewien na 100%). Ta osoba nie powinna mieć nic do
              gadania, jako kandydat na prezydenta, na temat walki z bezrobociem. Chyba, że ma
              wizje rodem z McDonalda co z tym zrobić. Jeśli tak to gratuluję.
              pozdrawiam
            • x-y-z Druga twarz Henryki Bochniarz 02.09.05, 19:49
              www.bochniarz.com Druga twarz Henryki Bochniarz

www.medianet.pl/~naszapol/0524/0524siei.php

Dlaczego my ich znamy tylko z jednej strony?

A o drugiej, tej która świadczy o użyteczności dla NARODU POLSKIEGO, ani mru mru
              • Gość: yt Re: Druga twarz Henryki Bochniarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 09:00
                te narodzie polski w osobie xyza schowaj sie z takimi linkami
      • kupsztajn Re: Jakie są wasze typy? 02.09.05, 18:36
        nasze? z pod ciemnej gwiazdy. typ zawsze może być okrutny. a straszne tyby są
        nie do przyjęcia.
    • Gość: kaniini Re: Siedmiu finalistów "Nike" IP: 193.0.117.* 02.09.05, 12:29
      akurat Herodot nie jest najlepszą ksiązką Kapuścińskiego - mnie się podobają
      Krall i Bikont, ale zupełnie pobił mnie Stasiuk rewelacja!!!!
    • slonzak1109 Bikont ??? 02.09.05, 12:33
      Czy to kolejne wciskanie "na siłę" czegoś co jest nie tylko fatalne w
      czytaniu (niestety miałem okazję) ale i niespecjalnie obiektywne?
      Masłoń w recenzji w Rzeczpospolitej napisał o tej książce: "20 czerwca 2001
      roku autorka użala się, że niektórzy przyjaciele i znajomi, po przeczytaniu
      jej reportaży w "GW", zauważają, że z racji pochodzenia jest ona
      nieobiektywna. A przecież - broni się Bikont - nie widzą oni
      nic "nieobiektywnego" w tym, że sprawę polskiej winy badają Polacy "bez
      niestosownej domieszki krwi, jak Kieres czy Ignatiew".
      Podejrzewa, że śledztwo prowadzone przez białostocki oddział IPN-u
      jest "monitorowane przez ". Dlaczego? Ponieważ "pierwszą decyzją Witolda
      Kuleszy, szefa pionu śledczego IPN, gdy tylko otrzymał nominację z rąk
      premiera Jerzego Buzka, była zapowiedź, że wystąpi z wnioskiem o ekstradycję
      ze Szwecji Stefana Michnika, sędziego w sfingowanych stalinowskich procesach,
      w których zapadały wyroki śmierci". Pomyśleć można, że autorka pisze tak z
      powodu swojego naczelnego, redaktora "Gazety Wyborczej", o brata którego
      chodzi - gdyby tak było, rzecz można by zrozumieć. Podobnie jak jestem w
      stanie zaakceptować wyznanie autorki, która po przeczytaniu
      w "Rzeczpospolitej" artykułu prof. Tomasza Strzembosza oświadcza, że do tego,
      co on pisze, czuje "żywiołową nieufność". W końcu nie inne bywają moje
      uczucia wobec tego, co czytam w "GW". Ale śmieszy mnie, gdy w tak szeroko
      zakrojonej i ambitnej pracy autorka opowiada o tym, że słyszała o przypadkach
      chłopów, "którzy teraz po sześćdziesięciu latach przychodzą się spowiadać z
      tego, że wydali jakiegoś Żyda Niemcom", bo kto jej o tym opowiadał? Jakiś
      ksiądz, łamiący tajemnicę spowiedzi? Wątpię.
      Kiedy córka Szymona Datnera powtarza jej słowa ojca, że po ucieczce z
      getta "nie przeżyłby bez pomocy polskich chłopów", Anna Bikont ma do
      powiedzenia tyle, że byli to - chyba - chłopi białoruscy. Zważywszy, że
      chodzi o wieś koło Sokółki, jest to nawet prawdopodobne, ale o ile mi
      wiadomo, to tereny te wciąż należą do Polski. I co znaczy owo "chyba" w
      książce mieniącej się reporterską? "
      całość tutaj www.kkkk.pl/asp/recenzjecd.asp?recenzja_id=463
      • vitmik [...] 02.09.05, 12:37
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • slonzak1109 Re: Bikont ??? 02.09.05, 12:45
          Jej ojciec uratował jej matkę podczas wojny załatwiając jej aryjskie papiery.
          Powiedzieli o tym Bikont jak już była dorosła. Więc natychmiast postanowiła
          zostać izraelitką. Nie będę wchodził w szczegóły bo to jej sprawy rodzinne ale
          podobno ma już zupełny odpał.
          • vitmik Re: Bikont ??? 02.09.05, 12:51
            hahahaha,kolejna nawiedzona neofitka, jest w wyborczej jakis polak-publicysta
            lub polak-komentator?
            michnik,skalski,bikont,blumsztajn,łuczywo,rapaczynska,edelman,itd itd
            • Gość: nowozakonny Nawiedzony to ty jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 15:13
              ale w tym beznadziejnym przypadku zakompleksienia wolę czytać to, co lepsze,
              niż to, co polskie, czyli twoje.....
    • Gość: maciej48 ŁYSIAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 12:42
      Najlepszy autor polski , za to kompletnie pomijany w mediach ,nagrodach i
      rankingach cóż cenzura działa dalej w tym różowym bagnie, a i tak "Różowy
      salon" najbardziej czytaną książką tego roku, poza dziełami JPII.
      • slonzak1109 Re: ŁYSIAK 02.09.05, 12:46
        No własnie - co z Łysiakiem? Warto to czytać? Widziałem w komunikacji miejskiej
        ze ludzie to często czytają a w prasie o Łysiaku cichutko.
        • Gość: włosiak Re: ŁYSIAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 15:18
          Ludzie oglądają też telenowele. Sam sobie odpowiedz, czy warto czytać
          komercyjnego oszołoma, który i za komuny brylował, i teraz ma się nieźle....
          • baltazarus Re: ŁYSIAK 02.09.05, 18:06
            "Sam sobie odpowiedz, czy warto czytać komercyjnego oszołoma, który i za komuny
            brylował, i teraz ma się nieźle...."
            Gdyby Łysiak był komercyjnym oszołomem miałby już nagrodę Nike dawno na koncie,
            bo napisać coś na zamówienie politpoprawnych półinteligentów nie jest trudno.
            Ale on pisze pod wiatr i jest przemilczany, a za komuny brylowali "różowi"
            bohaterowie, Łysiak pisał tylko dobre rzeczy.
            • Gość: lisek Re: ŁYSIAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 22:47
              ---> Baltazarus

jak to napisac na zamowienie? i to latwo zrobic? co ty bredzisz koles?
    • Gość: kow3l Bikont albo Krall IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.05, 12:55
      Taki jest moj typ, ze wskazaniem na Bikont
    • Gość: nina A gdzie Głowacki???????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 12:57
    • elfhelm chyba dostanie Kapuściński 02.09.05, 12:58
      ale może być niespodzianka - Stasiuk???
      • Gość: elka58 Re: chyba dostanie Kapuściński IP: *.access.as9105.com 02.09.05, 13:13
        Zamiast rozpatrywac pochodzenie autorow na tegorocznej liscie nalezy byc moze
        zastanowic sie nad sama nagroda. Co to za bezsensowny pomysl, zeby oceniac do
        tej samej nagrody ksiazki reporterskie, eseje , poezje, powiesci, itd
        (poczatkowa lista byla kompletnym grochem z kapusta, a ta koncowa oczywiscie to
        odzwierciedla). Powinno byc wiecej nagrod literackich, ale w konkretnych
        kategoriach ( reportaz, powiesc, itd), gdzie wydawanie opinii mialoby jakis
        sens.
        • x-y-z Re: chyba dostanie Kapuściński 02.09.05, 20:05
          Z tym, że pochopdzenie autorów na tej liście jest z roku na rok takie samo...
          więc warto się tą sprawą zająć, bo to w końcu POLSKI NARÓD
          • x-y-z Re: chyba dostanie Kapuściński 02.09.05, 20:12
            Z tym, że pochodzenie autorów na tej liście jest z roku na rok takie same...

więc warto się tą sprawą zająć, bo to w końcu POLSKI NARÓD jest tutaj
            większością (odsunięta od wszystkiego, ale jednak większością) ..... chcemy
            rodzimej twórczości, chcemy w mediach programu, ktory będzie ją promował, o
            niej mówił .....

Chcemy być u siebie, chcemy o sobie decydować ..... nie chcemy być
            prześladowani we własnym kraju
    • Gość: Radek Wiśniewski Re: Siedmiu finalistów "Nike" IP: 156.17.253.* 02.09.05, 13:03
      nie poznać się na Łukoszu, nie ponzac sie na Miłobędzkiej, nie poznać się na
      Różyckim,
      łeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
      eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
      eeeeeeeeeeeeeeeeeee
      • vitmik Re: Siedmiu finalistów "Nike" 02.09.05, 13:23
        zapomnieli o masłowskiej ;)
        • Gość: Jadosław Re: Siedmiu finalistów "Nike" IP: 156.17.253.* 02.09.05, 14:54
          Masłowska jest cienka jak barszczyk a na dokładke jej ksiazka wyszla w tym roku
          wiec bedzie wzieta pod uwagew roku przyszłym
    • Gość: yelonek Polska wyobraznia jest martwa IP: 86.54.65.* 02.09.05, 13:24
      Powyzsza lista to potwierdza. Od dlugiego czasu nie spotkalem sie z dobra
      powiescia napisana przez polskiego autora. Reportaze sa wartosciowym wkladem w
      literature ale wedlug mnie nie dodaja zbyt wiele do dorobku kulturalnego
      narodu. Przyznaje, ksiazka Stasiuka jest fajna i czyta sie z przyjemnoscia, ale
      nie jest warta specjalnego wyroznienia. Ten brak wyobrazni i kreatywnosci jest
      tez bezposrednio widoczny w polskim kinie gdzie brak na prawde ciekawych
      scenariuszy, a to jest podstawa dobrego filmu, nie budzet czy technologia, a
      czasami nawet moze zniwelowac kiepska gre aktorska.
    • Gość: antydemokrata.pl A GDZIE MASŁOSKA? IP: *.zetosa.com.pl 02.09.05, 13:39
      Łysiak to jest taki słabiak,że naprawdę...
      • Gość: Kipper Kliper Re: A GDZIE MASŁOSKA? IP: 156.17.253.* 02.09.05, 14:55
        czeka, uczy sie studiuje,
        masłoska dopiero z arok o ile ktos jeszcze ja zauwazy za rok.
    • Gość: marek Re: Siedmiu finalistów "Nike" IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 02.09.05, 13:41
      "Podróże z Herodotem" to najgorsza książka Kapuścińskiego
    • baltazarus "Nagroda politycznej poprawności" to zwać się 02.09.05, 14:31
      "Nagroda politycznej poprawności" to zwać się powinno. Trochę oportunistów,
      zdrajców, kłamców, półinteligentów i ekipa nagrodzonych gotowa.
    • Gość: x dostanie Bikont-na bank IP: *.crowley.pl 02.09.05, 14:33
      Zauwazyliscie ze na Okeciu-Przyloty(tam gdzie oczekuje sie na bagaze)
      slowo "WITAMY" pisane jest w trzech jezykach:
      Polskim angielskim i hebrajskim(lub jidisz)
      • Gość: vaphel Re: dostanie Bikont-na bank IP: 212.189.1.* 02.09.05, 14:44
        ? w ktorym miejscu dokladnie? to chyba zart?
        • Gość: dżołk Re: dostanie Bikont-na bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 15:26
          A dlaczego żart? W cywilizowanym świecie, a więc nie tu, wita się najliczniej
          przybywających gości w ich języku i nikogo to nie dziwi, bo to i uprzejmie i
          marketingowo, wieśniaki ze Wschodu...
          • langston Re: dostanie Bikont-na bank 02.09.05, 15:36
            ...bylem na wielu lotniskach zachodu USA, Francja, Niemcy, Anglia etc etc
            nigdzie nie wita sie w jidisz lub hebrajskim.
            Nie mowie ze to zle ze w Warszawie ona jest w koncu na ziemieach dawnej
            rzeczpospolitej mieszaklo w sumie ok.90% populacji Zydow swiata, a Rzeczpopolita
            zwana byla "Rajem dla Zydow" ktorrzy osiedlali sie tutaj uciekaja przed
            pogomami i wojnami religijnymi na zachodzie.

...dokladnie ta tablica jest na przylotach po przejsciu kontrli paszportowej w
            okolicach tasm z odbiorem bagazu.
          • Gość: gamma Stawiam na Bikont ! IP: *.chomiczowka.waw.pl 02.09.05, 15:42
            Ma "słuszny" temat...
      • Gość: nie_uk po hebrajsku dostał Dekalog Mojżesz od Boga JHWH IP: *.idea.pl 02.09.05, 14:58
        a JHWH pisane w tetragramie hebrajskim to Jahwe.To jest imię Boga,Ojca Jezusa.
        a 10 przykazań to także wyznaja min.rzymscy katolicy.Także pokory i rozumu
        troche gościu portalu: x.
        Ja glosuje na poezje.Choc nagroda winna byc przyznawana w poszczegolnych
        kategoriach:esej,powiesc,poezja,reportaz...
        Nie akceptuje udzialu firmy Henryki Bochniarz w tej nagrodzie.To Gazeta/Agora
        sama winna Nike firmowac
        Pani Bochniarz w III RP kase zrobila na zleceniach otrzymywanych od rzadu IIIRP
        nawet przez chwile byla ministrem,gdzie takze zlecala swojej firmie i
        kryminaliscie Dochnalowi.Jest slaba w biznesie bez ukladow politycznych,srednio
        zatrudnia kilkanascie osob.Za 2003 rok wykazala straty 5 milionow.Nietypowy
        zwiazek malzenski-maz w Stanach.Jako szefowa jednego z prywatnych zwiazkow
        pracodawcow slabiutka.W komisji trojstronnej wrecz beznadziejna.
        A Michnik napisal o Nike w swojej Gazecie:"(...)najważniejsza polska nagroda
        literacka(...0". Jak się ma transmisje na zywo w TVP z wreczenia Nike,to...
        Bardzo lubie czytac ksiazki i dobrze,ze Nike jest,ale... brakuje mi profesor
        Marii Janion.
        Pani Profesor serdecznie Panią pozdrawiam.
        • Gość: gamma Re: po hebrajsku dostał Dekalog Mojżesz od Boga J IP: *.chomiczowka.waw.pl 02.09.05, 15:45
          Bochniarz -"nietypowy związek"?,"mąż w Stanach"? -a panienki w Polsce...
      • Gość: Admete Re: dostanie Bikont-na bank IP: *.net152.okay.pl 02.09.05, 22:52
        A to dla Ciebie jakiś problem?
    • Gość: Junkier Znowu antypolski bełkot Bikontowej ! IP: 195.117.157.* 02.09.05, 14:55
      Znowu antypolski bełkot Bikontowej !
      Pseudozaangażowana, filosemicka i antypolska literaturka sączona odmóżdżonym
      czytelnikom Wybiórczej. Takie dzisiejsze "Szto diełat'" Lenina. Zamiast "Ich z
      Yedwabnego", polecam "Salon. Rzeczpospolita Kłamców." Waldemara Łysiaka.
      • Gość: gohanka Re: Znowu antypolski bełkot Bikontowej ! IP: *.globit.net.pl / 81.219.210.* 03.09.05, 00:28
        kompilacja słów przekompilowanych.
        mniej masłowskiej czytaj, mistrzu!
    • Gość: teo brawo ale to nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 14:57
      niby fajnie ze nike.
      ale zato nasi poslcy tworcy np. mandaryna
      oto jej dokonania wokalne live
      cycek.pl/
      • Gość: DonJose Re: brawo ale to nic IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 02.09.05, 15:16
        Glosuje na Kapuscinskiego
    • aptos Czymy ni mo Lepera, pani? 02.09.05, 15:39
    • Gość: Ela K. Re: Siedmiu finalistów "Nike" IP: *.man.poznan.pl 02.09.05, 15:55
      "Podróże z Herodotem" - mam wielką nadzieję, że to one wygrają.
      • Gość: x "My z Jedwabnego"- wiadomo polityczna poprawnosc IP: *.crowley.pl 02.09.05, 16:06
    • Gość: zdruzgotany ludzie, skoro tu taka siła ludu trzeźwo myślącego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 15:55
      to kiedy zrzucimy kajdany?
      • x-y-z Re: ludzie, skoro tu taka siła ludu trzeźwo myślą 02.09.05, 20:37
        Gość portalu: zdruzgotany napisał(a):
        > to kiedy zrzucimy kajdany?

Też się nad tym zastanawiam, bo to już za długo trwa.

Ku przestrodze podaję sondaż na zydowskim portalu www. racjonalista, gdzie
        pominięto Leppera, Giertycha i Kalinowskiego

"Moim kandydatem w wyborach prezydenckich jest:
        Donald Tusk
        Lech Kaczyński
        Zbigniew Religa
        Włodzimierz Cimoszewicz
        Marek Borowski
        Maria Szyszkowska
        Henryka Bochniarz

28.08.2005 r Oddano 3528 głosów."
        A oto wyniki tego sondażu:
        39.8% - Donald Tusk
        12.0% - Lech Kaczyński
        3.5% - Zbigniew Religa
        21.9% - Włodzimierz Cimoszewicz
        5.2% - Marek Borowski
        13.7% - Maria Szyszkowska
        3.9% - Henryka Bochniarz

29.08.05 wyniki i koniec głosowania
        Moim kandydatem w wyborach prezydenckich jest:
        Donald Tusk- 40%
        Lech Kaczyński- 12%
        Zbigniew Religa- 3%
        Włodzimierz Cimoszewicz- 22%
        Marek Borowski- 5%
        Maria Szyszkowska- 13%
        Henryka Bochniarz- 4%
        Oddano 3775 głosów.

Zabrakło Macieja Giertycha, Jarosława Kalinowskiego i Andrzeja Leppera
        TERAZ WIADOMO KOGO PEJSACI EWENTUALNIE CHCIELIBY MIEĆ W PARLAMENCIE.

TRZEBA ZATEM WYBRAĆ TYCH, KTORZY DO TEJ SONDY SIĘ NIE ZMIEŚCILI.
        ALEŻ UŁATWILI NAM ZADANIE. ..... D Z I Ę K U J E M Y

No świetnie? prawda ?
        Wszyscy mają pochodzenie żydowskie lub współpracowali z żydokomuną.... nie wiem
        tylko jak z Religą, ale środowisko, w ktorym go chętnie przyjmują ....

Już wiadomo skąd biorą się te sondaże publikowane w mediach jako przeprowadzone
        na reprezentatywnej próbce "polaków"

Narodzie Polski już wiesz na kogo masz głosować.
    • Gość: a ten suska jest z wyborczej, czy to wypada IP: *.pap / 217.153.186.* 02.09.05, 16:04
      nominować go, skoro nagroda jest wyborczej...?

tylko pytam...
    • Gość: gosc Re: Siedmiu finalistów "Nike" IP: *.devs.futuro.pl 02.09.05, 16:26
      Zdaje sie, ze tytuł artykułu powinien brzmieć SIEDMIORO finalistów. Przecież są
      wśród nich kobiety!!!
    • dont_touch Re: Siedmiu finalistów "Nike" 02.09.05, 16:31
      Jak zawsze na Forum odzywają się głosy ANTY... Nie ważne, czy są to opinie antyżydowskie, antyprawicowe, antylewicowe, antypolskie. Już dawno zauważyłam, że dla niektórych nie jest ważny tytuł, czy sprawa Forum, tylko to, żeby można było wygłosić swoje poglądy. Które de facto często są opiniami pełnym nietolerancji, czy też nienawiści. Bo kto mi wytłumaczy, czy o wartości estetycznej, czy też o kampie w literaturze decyduje ideologia, czy wyznanie. Zresztą, kto z Was posiada wykształcenie adekwatne do tego, żeby się wypowiadać. Jedyne co, to możecie zamieszczać swoje opinie, traktujących o Waszych własnych doznananiach estetycznych, oraz rezultatach Waszej konkretyzacji danej lektury! Zresztą, od tego jest Plebiscyt Czytelników? Gdzie się podziała obiektywna ocena? Czy rzeczywiście jesteście tak opętani Swoimi fobiami, że wszędzie dostrzegacie Wasze lęki, i to, czego tak bardzo nie lubicie??? Co do mojej OBIEKTYWNEJ OCENY: szkoda, że nie ma Głowackiego... Bo to był mój typ, jak tylko przeczytałam "Z głowy". Co do reszty: Kapuściński, bardziej za całokształt, "Lapidaria", niż za "Podróże..."
      • Gość: a przykro mi-oksymoron IP: *.pap / 217.153.186.* 02.09.05, 16:37
        Do dont touch

Stwierdzenie "moja obiektywna" ocena jest oksymoronem :(

Przykro mi
        • Gość: elka58 Re: przykro mi-oksymoron IP: 5.5R* / 62.6.139.* 02.09.05, 17:51
          Niestety poziom tej dyskusji odbija pomieszanie w glowach tworcow tego
          niefortunnego konkursu, gdzie kaze sie konkurowac ludziom z zupelnie innych
          sportow : ping-pongisci z kolarzami, bokserzy z szachistami, itd. Stad te "moje
          obiektywne opinie", itp.
    • Gość: kasia_blond ja proponuję... IP: *.chello.pl 02.09.05, 16:37
      ...nominować do tej prześwietnej nagrody gazetę wyborczą. ma tyle walorow
      literackich i pozaliterackich... :).
      • Gość: nov Re: ja proponuję... IP: *.pasztet / *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 18:16
        jeza, gdzie jest Wiedemann???
    • kupsztajn tylko 02.09.05, 18:15
      ceśiek. miły chłop.
    • bdx65 Siedmioro finalistów NIKE 02.09.05, 19:03
      Dyskusja dotyczy w większości spraw polityczno-plotkarskich.
      Parę postów tylko próbuje krytycznie spojrzeć na dzieła nominowane do finału.
      Za trudne? - czy nie czytało się nic z podanej listy?
      • x-y-z Re: Siedmioro finalistów NIKE 02.09.05, 20:45
        bdx65 napisała:
        > Dyskusja dotyczy w większości spraw polityczno-plotkarskich.
        > Parę postów tylko próbuje krytycznie spojrzeć na dzieła nominowane do finału.
        > Za trudne? - czy nie czytało się nic z podanej listy?

No pięknie!! jeszcze nam listy książek do przeczytania będziecie układać ....
        mamy swoje zbiory lektur

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka