Gość: agata IP: 193.189.73.* 02.09.05, 12:23 no to wiadomo - Kapuściński. Ja bym głosowała jeszcze ewentualnie na Stasiuka, ale Kapuściński dostanie na bank Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lemur_78 Jakie są wasze typy? IP: 195.42.249.* 02.09.05, 12:28 Ja sądzę, że w tym roku nagrode dostanie Krall albo Kapuściński. Tak bardziej za "całokształt" niż za konkretne książki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syndyk A to Bochniarz jest współfundatorką Nike? IP: *.waw.cdp.pl / 213.134.142.* 02.09.05, 12:42 to prawda , że to Bochniarz jest współzałożycielką Nike? ja jej przed wyborami prezydenckimi nie bardzo kojarzyłem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanda34 Re: A to Bochniarz jest współfundatorką Nike? IP: *.crowley.pl 02.09.05, 13:25 No to nieźle , ja nawet o tym nie wiedziałam :) A tak swoją drogą to jest niezła kobietka :) Taka przedsiębiorcza z głową na karku, nie jednego faceta przebija elokwencją. Czytałam na stronie Bochniarz jej różne stanowiska w kluczowych kwestiach jak dla mnie były super. Widać od razu , że zna się bardzo dobrze na gospodarce i z takim prezydentem Polska mogłaby się stać całkiem nieźle rozwiniętym państwem. Jej program - 21 punktów - to same konkrety, bardzo rosądne zresztą. Podziwiam takie kobiety i cieszę się , że będzie w wyborach do końca - oby do przodu pani Henryko :) Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: A to Bochniarz jest współfundatorką Nike? 02.09.05, 16:49 Nie ma szans, chociaż jest przyzwoitym kandydatem. Pewnie ją poprę w pierwszej turze. Nie uznaję zmarnowanych głosów. A zagrożenia prezydenturą Leppera czy Giertycha nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martens24 istotnie głowa na karku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 17:05 polecam jej stronę, tzn. jej organizacji pracodawców - jej członkowie to np. Tesco, McDonalds, a z drugiej strony dawne państwowe molochy w stylu PKN Orlen i bodajże Tepsy (choć nie jestem pewien na 100%). Ta osoba nie powinna mieć nic do gadania, jako kandydat na prezydenta, na temat walki z bezrobociem. Chyba, że ma wizje rodem z McDonalda co z tym zrobić. Jeśli tak to gratuluję. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Druga twarz Henryki Bochniarz 02.09.05, 19:49 www.bochniarz.com Druga twarz Henryki Bochniarz www.medianet.pl/~naszapol/0524/0524siei.php Dlaczego my ich znamy tylko z jednej strony? A o drugiej, tej która świadczy o użyteczności dla NARODU POLSKIEGO, ani mru mru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yt Re: Druga twarz Henryki Bochniarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 09:00 te narodzie polski w osobie xyza schowaj sie z takimi linkami Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Re: Jakie są wasze typy? 02.09.05, 18:36 nasze? z pod ciemnej gwiazdy. typ zawsze może być okrutny. a straszne tyby są nie do przyjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaniini Re: Siedmiu finalistów "Nike" IP: 193.0.117.* 02.09.05, 12:29 akurat Herodot nie jest najlepszą ksiązką Kapuścińskiego - mnie się podobają Krall i Bikont, ale zupełnie pobił mnie Stasiuk rewelacja!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
slonzak1109 Bikont ??? 02.09.05, 12:33 Czy to kolejne wciskanie "na siłę" czegoś co jest nie tylko fatalne w czytaniu (niestety miałem okazję) ale i niespecjalnie obiektywne? Masłoń w recenzji w Rzeczpospolitej napisał o tej książce: "20 czerwca 2001 roku autorka użala się, że niektórzy przyjaciele i znajomi, po przeczytaniu jej reportaży w "GW", zauważają, że z racji pochodzenia jest ona nieobiektywna. A przecież - broni się Bikont - nie widzą oni nic "nieobiektywnego" w tym, że sprawę polskiej winy badają Polacy "bez niestosownej domieszki krwi, jak Kieres czy Ignatiew". Podejrzewa, że śledztwo prowadzone przez białostocki oddział IPN-u jest "monitorowane przez ". Dlaczego? Ponieważ "pierwszą decyzją Witolda Kuleszy, szefa pionu śledczego IPN, gdy tylko otrzymał nominację z rąk premiera Jerzego Buzka, była zapowiedź, że wystąpi z wnioskiem o ekstradycję ze Szwecji Stefana Michnika, sędziego w sfingowanych stalinowskich procesach, w których zapadały wyroki śmierci". Pomyśleć można, że autorka pisze tak z powodu swojego naczelnego, redaktora "Gazety Wyborczej", o brata którego chodzi - gdyby tak było, rzecz można by zrozumieć. Podobnie jak jestem w stanie zaakceptować wyznanie autorki, która po przeczytaniu w "Rzeczpospolitej" artykułu prof. Tomasza Strzembosza oświadcza, że do tego, co on pisze, czuje "żywiołową nieufność". W końcu nie inne bywają moje uczucia wobec tego, co czytam w "GW". Ale śmieszy mnie, gdy w tak szeroko zakrojonej i ambitnej pracy autorka opowiada o tym, że słyszała o przypadkach chłopów, "którzy teraz po sześćdziesięciu latach przychodzą się spowiadać z tego, że wydali jakiegoś Żyda Niemcom", bo kto jej o tym opowiadał? Jakiś ksiądz, łamiący tajemnicę spowiedzi? Wątpię. Kiedy córka Szymona Datnera powtarza jej słowa ojca, że po ucieczce z getta "nie przeżyłby bez pomocy polskich chłopów", Anna Bikont ma do powiedzenia tyle, że byli to - chyba - chłopi białoruscy. Zważywszy, że chodzi o wieś koło Sokółki, jest to nawet prawdopodobne, ale o ile mi wiadomo, to tereny te wciąż należą do Polski. I co znaczy owo "chyba" w książce mieniącej się reporterską? " całość tutaj www.kkkk.pl/asp/recenzjecd.asp?recenzja_id=463 Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik [...] 02.09.05, 12:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
slonzak1109 Re: Bikont ??? 02.09.05, 12:45 Jej ojciec uratował jej matkę podczas wojny załatwiając jej aryjskie papiery. Powiedzieli o tym Bikont jak już była dorosła. Więc natychmiast postanowiła zostać izraelitką. Nie będę wchodził w szczegóły bo to jej sprawy rodzinne ale podobno ma już zupełny odpał. Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik Re: Bikont ??? 02.09.05, 12:51 hahahaha,kolejna nawiedzona neofitka, jest w wyborczej jakis polak-publicysta lub polak-komentator? michnik,skalski,bikont,blumsztajn,łuczywo,rapaczynska,edelman,itd itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowozakonny Nawiedzony to ty jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 15:13 ale w tym beznadziejnym przypadku zakompleksienia wolę czytać to, co lepsze, niż to, co polskie, czyli twoje..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej48 ŁYSIAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 12:42 Najlepszy autor polski , za to kompletnie pomijany w mediach ,nagrodach i rankingach cóż cenzura działa dalej w tym różowym bagnie, a i tak "Różowy salon" najbardziej czytaną książką tego roku, poza dziełami JPII. Odpowiedz Link Zgłoś
slonzak1109 Re: ŁYSIAK 02.09.05, 12:46 No własnie - co z Łysiakiem? Warto to czytać? Widziałem w komunikacji miejskiej ze ludzie to często czytają a w prasie o Łysiaku cichutko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włosiak Re: ŁYSIAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 15:18 Ludzie oglądają też telenowele. Sam sobie odpowiedz, czy warto czytać komercyjnego oszołoma, który i za komuny brylował, i teraz ma się nieźle.... Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Re: ŁYSIAK 02.09.05, 18:06 "Sam sobie odpowiedz, czy warto czytać komercyjnego oszołoma, który i za komuny brylował, i teraz ma się nieźle...." Gdyby Łysiak był komercyjnym oszołomem miałby już nagrodę Nike dawno na koncie, bo napisać coś na zamówienie politpoprawnych półinteligentów nie jest trudno. Ale on pisze pod wiatr i jest przemilczany, a za komuny brylowali "różowi" bohaterowie, Łysiak pisał tylko dobre rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisek Re: ŁYSIAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 22:47 ---> Baltazarus jak to napisac na zamowienie? i to latwo zrobic? co ty bredzisz koles? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kow3l Bikont albo Krall IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.05, 12:55 Taki jest moj typ, ze wskazaniem na Bikont Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina A gdzie Głowacki???????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 12:57 Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm chyba dostanie Kapuściński 02.09.05, 12:58 ale może być niespodzianka - Stasiuk??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka58 Re: chyba dostanie Kapuściński IP: *.access.as9105.com 02.09.05, 13:13 Zamiast rozpatrywac pochodzenie autorow na tegorocznej liscie nalezy byc moze zastanowic sie nad sama nagroda. Co to za bezsensowny pomysl, zeby oceniac do tej samej nagrody ksiazki reporterskie, eseje , poezje, powiesci, itd (poczatkowa lista byla kompletnym grochem z kapusta, a ta koncowa oczywiscie to odzwierciedla). Powinno byc wiecej nagrod literackich, ale w konkretnych kategoriach ( reportaz, powiesc, itd), gdzie wydawanie opinii mialoby jakis sens. Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: chyba dostanie Kapuściński 02.09.05, 20:05 Z tym, że pochopdzenie autorów na tej liście jest z roku na rok takie samo... więc warto się tą sprawą zająć, bo to w końcu POLSKI NARÓD Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: chyba dostanie Kapuściński 02.09.05, 20:12 Z tym, że pochodzenie autorów na tej liście jest z roku na rok takie same... więc warto się tą sprawą zająć, bo to w końcu POLSKI NARÓD jest tutaj większością (odsunięta od wszystkiego, ale jednak większością) ..... chcemy rodzimej twórczości, chcemy w mediach programu, ktory będzie ją promował, o niej mówił ..... Chcemy być u siebie, chcemy o sobie decydować ..... nie chcemy być prześladowani we własnym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Wiśniewski Re: Siedmiu finalistów "Nike" IP: 156.17.253.* 02.09.05, 13:03 nie poznać się na Łukoszu, nie ponzac sie na Miłobędzkiej, nie poznać się na Różyckim, łeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik Re: Siedmiu finalistów "Nike" 02.09.05, 13:23 zapomnieli o masłowskiej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadosław Re: Siedmiu finalistów "Nike" IP: 156.17.253.* 02.09.05, 14:54 Masłowska jest cienka jak barszczyk a na dokładke jej ksiazka wyszla w tym roku wiec bedzie wzieta pod uwagew roku przyszłym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yelonek Polska wyobraznia jest martwa IP: 86.54.65.* 02.09.05, 13:24 Powyzsza lista to potwierdza. Od dlugiego czasu nie spotkalem sie z dobra powiescia napisana przez polskiego autora. Reportaze sa wartosciowym wkladem w literature ale wedlug mnie nie dodaja zbyt wiele do dorobku kulturalnego narodu. Przyznaje, ksiazka Stasiuka jest fajna i czyta sie z przyjemnoscia, ale nie jest warta specjalnego wyroznienia. Ten brak wyobrazni i kreatywnosci jest tez bezposrednio widoczny w polskim kinie gdzie brak na prawde ciekawych scenariuszy, a to jest podstawa dobrego filmu, nie budzet czy technologia, a czasami nawet moze zniwelowac kiepska gre aktorska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydemokrata.pl A GDZIE MASŁOSKA? IP: *.zetosa.com.pl 02.09.05, 13:39 Łysiak to jest taki słabiak,że naprawdę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kipper Kliper Re: A GDZIE MASŁOSKA? IP: 156.17.253.* 02.09.05, 14:55 czeka, uczy sie studiuje, masłoska dopiero z arok o ile ktos jeszcze ja zauwazy za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Siedmiu finalistów "Nike" IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 02.09.05, 13:41 "Podróże z Herodotem" to najgorsza książka Kapuścińskiego Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus "Nagroda politycznej poprawności" to zwać się 02.09.05, 14:31 "Nagroda politycznej poprawności" to zwać się powinno. Trochę oportunistów, zdrajców, kłamców, półinteligentów i ekipa nagrodzonych gotowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x dostanie Bikont-na bank IP: *.crowley.pl 02.09.05, 14:33 Zauwazyliscie ze na Okeciu-Przyloty(tam gdzie oczekuje sie na bagaze) slowo "WITAMY" pisane jest w trzech jezykach: Polskim angielskim i hebrajskim(lub jidisz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vaphel Re: dostanie Bikont-na bank IP: 212.189.1.* 02.09.05, 14:44 ? w ktorym miejscu dokladnie? to chyba zart? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżołk Re: dostanie Bikont-na bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 15:26 A dlaczego żart? W cywilizowanym świecie, a więc nie tu, wita się najliczniej przybywających gości w ich języku i nikogo to nie dziwi, bo to i uprzejmie i marketingowo, wieśniaki ze Wschodu... Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: dostanie Bikont-na bank 02.09.05, 15:36 ...bylem na wielu lotniskach zachodu USA, Francja, Niemcy, Anglia etc etc nigdzie nie wita sie w jidisz lub hebrajskim. Nie mowie ze to zle ze w Warszawie ona jest w koncu na ziemieach dawnej rzeczpospolitej mieszaklo w sumie ok.90% populacji Zydow swiata, a Rzeczpopolita zwana byla "Rajem dla Zydow" ktorrzy osiedlali sie tutaj uciekaja przed pogomami i wojnami religijnymi na zachodzie. ...dokladnie ta tablica jest na przylotach po przejsciu kontrli paszportowej w okolicach tasm z odbiorem bagazu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gamma Stawiam na Bikont ! IP: *.chomiczowka.waw.pl 02.09.05, 15:42 Ma "słuszny" temat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_uk po hebrajsku dostał Dekalog Mojżesz od Boga JHWH IP: *.idea.pl 02.09.05, 14:58 a JHWH pisane w tetragramie hebrajskim to Jahwe.To jest imię Boga,Ojca Jezusa. a 10 przykazań to także wyznaja min.rzymscy katolicy.Także pokory i rozumu troche gościu portalu: x. Ja glosuje na poezje.Choc nagroda winna byc przyznawana w poszczegolnych kategoriach:esej,powiesc,poezja,reportaz... Nie akceptuje udzialu firmy Henryki Bochniarz w tej nagrodzie.To Gazeta/Agora sama winna Nike firmowac Pani Bochniarz w III RP kase zrobila na zleceniach otrzymywanych od rzadu IIIRP nawet przez chwile byla ministrem,gdzie takze zlecala swojej firmie i kryminaliscie Dochnalowi.Jest slaba w biznesie bez ukladow politycznych,srednio zatrudnia kilkanascie osob.Za 2003 rok wykazala straty 5 milionow.Nietypowy zwiazek malzenski-maz w Stanach.Jako szefowa jednego z prywatnych zwiazkow pracodawcow slabiutka.W komisji trojstronnej wrecz beznadziejna. A Michnik napisal o Nike w swojej Gazecie:"(...)najważniejsza polska nagroda literacka(...0". Jak się ma transmisje na zywo w TVP z wreczenia Nike,to... Bardzo lubie czytac ksiazki i dobrze,ze Nike jest,ale... brakuje mi profesor Marii Janion. Pani Profesor serdecznie Panią pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gamma Re: po hebrajsku dostał Dekalog Mojżesz od Boga J IP: *.chomiczowka.waw.pl 02.09.05, 15:45 Bochniarz -"nietypowy związek"?,"mąż w Stanach"? -a panienki w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admete Re: dostanie Bikont-na bank IP: *.net152.okay.pl 02.09.05, 22:52 A to dla Ciebie jakiś problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Junkier Znowu antypolski bełkot Bikontowej ! IP: 195.117.157.* 02.09.05, 14:55 Znowu antypolski bełkot Bikontowej ! Pseudozaangażowana, filosemicka i antypolska literaturka sączona odmóżdżonym czytelnikom Wybiórczej. Takie dzisiejsze "Szto diełat'" Lenina. Zamiast "Ich z Yedwabnego", polecam "Salon. Rzeczpospolita Kłamców." Waldemara Łysiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gohanka Re: Znowu antypolski bełkot Bikontowej ! IP: *.globit.net.pl / 81.219.210.* 03.09.05, 00:28 kompilacja słów przekompilowanych. mniej masłowskiej czytaj, mistrzu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teo brawo ale to nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 14:57 niby fajnie ze nike. ale zato nasi poslcy tworcy np. mandaryna oto jej dokonania wokalne live cycek.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DonJose Re: brawo ale to nic IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 02.09.05, 15:16 Glosuje na Kapuscinskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela K. Re: Siedmiu finalistów "Nike" IP: *.man.poznan.pl 02.09.05, 15:55 "Podróże z Herodotem" - mam wielką nadzieję, że to one wygrają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x "My z Jedwabnego"- wiadomo polityczna poprawnosc IP: *.crowley.pl 02.09.05, 16:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdruzgotany ludzie, skoro tu taka siła ludu trzeźwo myślącego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 15:55 to kiedy zrzucimy kajdany? Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: ludzie, skoro tu taka siła ludu trzeźwo myślą 02.09.05, 20:37 Gość portalu: zdruzgotany napisał(a): > to kiedy zrzucimy kajdany? Też się nad tym zastanawiam, bo to już za długo trwa. Ku przestrodze podaję sondaż na zydowskim portalu www. racjonalista, gdzie pominięto Leppera, Giertycha i Kalinowskiego "Moim kandydatem w wyborach prezydenckich jest: Donald Tusk Lech Kaczyński Zbigniew Religa Włodzimierz Cimoszewicz Marek Borowski Maria Szyszkowska Henryka Bochniarz 28.08.2005 r Oddano 3528 głosów." A oto wyniki tego sondażu: 39.8% - Donald Tusk 12.0% - Lech Kaczyński 3.5% - Zbigniew Religa 21.9% - Włodzimierz Cimoszewicz 5.2% - Marek Borowski 13.7% - Maria Szyszkowska 3.9% - Henryka Bochniarz 29.08.05 wyniki i koniec głosowania Moim kandydatem w wyborach prezydenckich jest: Donald Tusk- 40% Lech Kaczyński- 12% Zbigniew Religa- 3% Włodzimierz Cimoszewicz- 22% Marek Borowski- 5% Maria Szyszkowska- 13% Henryka Bochniarz- 4% Oddano 3775 głosów. Zabrakło Macieja Giertycha, Jarosława Kalinowskiego i Andrzeja Leppera TERAZ WIADOMO KOGO PEJSACI EWENTUALNIE CHCIELIBY MIEĆ W PARLAMENCIE. TRZEBA ZATEM WYBRAĆ TYCH, KTORZY DO TEJ SONDY SIĘ NIE ZMIEŚCILI. ALEŻ UŁATWILI NAM ZADANIE. ..... D Z I Ę K U J E M Y No świetnie? prawda ? Wszyscy mają pochodzenie żydowskie lub współpracowali z żydokomuną.... nie wiem tylko jak z Religą, ale środowisko, w ktorym go chętnie przyjmują .... Już wiadomo skąd biorą się te sondaże publikowane w mediach jako przeprowadzone na reprezentatywnej próbce "polaków" Narodzie Polski już wiesz na kogo masz głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a ten suska jest z wyborczej, czy to wypada IP: *.pap / 217.153.186.* 02.09.05, 16:04 nominować go, skoro nagroda jest wyborczej...? tylko pytam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Siedmiu finalistów "Nike" IP: *.devs.futuro.pl 02.09.05, 16:26 Zdaje sie, ze tytuł artykułu powinien brzmieć SIEDMIORO finalistów. Przecież są wśród nich kobiety!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dont_touch Re: Siedmiu finalistów "Nike" 02.09.05, 16:31 Jak zawsze na Forum odzywają się głosy ANTY... Nie ważne, czy są to opinie antyżydowskie, antyprawicowe, antylewicowe, antypolskie. Już dawno zauważyłam, że dla niektórych nie jest ważny tytuł, czy sprawa Forum, tylko to, żeby można było wygłosić swoje poglądy. Które de facto często są opiniami pełnym nietolerancji, czy też nienawiści. Bo kto mi wytłumaczy, czy o wartości estetycznej, czy też o kampie w literaturze decyduje ideologia, czy wyznanie. Zresztą, kto z Was posiada wykształcenie adekwatne do tego, żeby się wypowiadać. Jedyne co, to możecie zamieszczać swoje opinie, traktujących o Waszych własnych doznananiach estetycznych, oraz rezultatach Waszej konkretyzacji danej lektury! Zresztą, od tego jest Plebiscyt Czytelników? Gdzie się podziała obiektywna ocena? Czy rzeczywiście jesteście tak opętani Swoimi fobiami, że wszędzie dostrzegacie Wasze lęki, i to, czego tak bardzo nie lubicie??? Co do mojej OBIEKTYWNEJ OCENY: szkoda, że nie ma Głowackiego... Bo to był mój typ, jak tylko przeczytałam "Z głowy". Co do reszty: Kapuściński, bardziej za całokształt, "Lapidaria", niż za "Podróże..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a przykro mi-oksymoron IP: *.pap / 217.153.186.* 02.09.05, 16:37 Do dont touch Stwierdzenie "moja obiektywna" ocena jest oksymoronem :( Przykro mi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka58 Re: przykro mi-oksymoron IP: 5.5R* / 62.6.139.* 02.09.05, 17:51 Niestety poziom tej dyskusji odbija pomieszanie w glowach tworcow tego niefortunnego konkursu, gdzie kaze sie konkurowac ludziom z zupelnie innych sportow : ping-pongisci z kolarzami, bokserzy z szachistami, itd. Stad te "moje obiektywne opinie", itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia_blond ja proponuję... IP: *.chello.pl 02.09.05, 16:37 ...nominować do tej prześwietnej nagrody gazetę wyborczą. ma tyle walorow literackich i pozaliterackich... :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nov Re: ja proponuję... IP: *.pasztet / *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 18:16 jeza, gdzie jest Wiedemann??? Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 Siedmioro finalistów NIKE 02.09.05, 19:03 Dyskusja dotyczy w większości spraw polityczno-plotkarskich. Parę postów tylko próbuje krytycznie spojrzeć na dzieła nominowane do finału. Za trudne? - czy nie czytało się nic z podanej listy? Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: Siedmioro finalistów NIKE 02.09.05, 20:45 bdx65 napisała: > Dyskusja dotyczy w większości spraw polityczno-plotkarskich. > Parę postów tylko próbuje krytycznie spojrzeć na dzieła nominowane do finału. > Za trudne? - czy nie czytało się nic z podanej listy? No pięknie!! jeszcze nam listy książek do przeczytania będziecie układać .... mamy swoje zbiory lektur Odpowiedz Link Zgłoś