Dodaj do ulubionych

Adrian Mole

17.09.05, 11:10
To jest dopiero ksiazka,zabawna,sarkastyczna,i we wspanaiły sposób opisująca
Anglię pod rządami ,,Żelzanej Damy" Margaret.Ogólnie
super.Najlpesza.Wpisujcie swe opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: duchesse Re: Adrian Mole IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.05, 11:23
      Zgadzam się z tobą. Książka jest świetna,jestem jej fanką od co najmniej 10
      lat :), chociaż czasem trudna do zrozumienia dla Polaka. Anglik śmieje się
      z "Misia",ale go do końca nie rozumie,podobnie jest z Townsend. Wydarzenia są
      tak mocno osadzone w tamtej rzeczywistości,że momentami
      dla "niewtajemniczonych" niezrozumiałe. Ja się śmiałam w innych momentach,a
      np.mój native speaker z Walii w innych.
    • Gość: mala mi Re: Adrian Mole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 12:06
      a którego Adriana masz na myśli?
    • trekker21 Re: Adrian Mole 17.09.05, 12:12
      Ogólnie to wszystkie,choć szczere wyznania sa bardzo dziwne,Townsend powinna
      opisywać Adriana a nie swe wakacje na Majorcę,poza tym wszystki są świetne
      płakałem ze śmiechu czytając każdą.A nawiązując do Sue Townsend właśnie czytam
      Numer 10,ale widze,że tam sa tylko wątki polityczne.
      • Gość: mala mi Re: Adrian Mole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 13:22
        Czas Cappuccino też jest o zyciu pod rzadami Margaret T.?
    • trekker21 Re: Adrian Mole 17.09.05, 13:38
      Nie,czas Cappucino to Anglia pod rządami obecnego premiera Tonego
      Blaira,ksiazka zaczyna sie od wyborów w 1997 r wygranych przez laburzystów,co
      za tym idzie wygranej Pandory Brathwaite wielkiej miłosci Adriana do izby gmin:)
      • amedeo Re: Adrian Mole 17.09.05, 15:23
        Adrian jest znakomity.Wlasnie kupilam Szczere wyznania i juz sie na nie ciesze!!!
        • trekker21 Re: Adrian Mole 17.09.05, 15:36
          Nie ma się z czego tak bardzo cieszyc,niestety najsłabsza czesc.Ale i tak jest
          super:))
          • Gość: ela Re: Adrian Mole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 15:45
            trekker21 napisał:

> Nie ma się z czego tak bardzo cieszyc,niestety najsłabsza czesc.Ale i tak
            jest super:))

czyli co?
            mam cieszyć się,czy nie? Bo już nie rozumiem...
            • Gość: trekker21 Re: Adrian Mole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 16:06
              Po prostu przeczytaj:))))
              Chodzi mi o to,że książka jest fajna ale na tle innychz cyklu wypada blado
    • trekker21 Re: Adrian Mole 17.09.05, 20:31
      Treaz w planie,jest Adrian Mole i broń masowej zagłady,czytałem baaardzo krótki
      fragment na oficjalnej stronie Adriana Mola,czekam!
      • pur.blanca Re: Adrian Mole 18.09.05, 21:57
        Super pozycja na nudną plażę.Kupiłam córce cały cykl Adriana w zeszłym
        roku.Pochłonęła błyskawicznie.A ja myślałam ,że to literatura nie dla matki
        dzieciom lat 40.Tymczasem w te wakacje przeczytałam 2 pierwsze książki
        właściwie jednym tchem.Teraz zrobiłam sobie przerwę przed trzecią częścią i
        czytam " Królowie przeklęci".Ale zaraz wracam do Adriana,bo jest super rozrywkę
        na każdy wiek.
        • Gość: Asia Re: Adrian Mole IP: *.migutmedia.pl 19.09.05, 13:51
          Ja adriana przeczytałam jako dziwczynka, jeszcze w szkole podstawowej :).
          A ostatnia część jako dorosła kobieta i mama. Wychodzi na to, że to lektura
          uniwersalna. Pozdrawiam
    • Gość: libi Re: Adrian Mole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 20:21
      Nie czytałam jeszcze żadnej książki z tego cyklu, ale po licznych zachwytach na
      forum czuję się zachęcona. Mam więc pytanie - czy te powieści należy czytać po
      kolei? Proszę też miłych forumowiczów o zamieszczenie tu listy tytułów z cyklu.
      Z góry dziękuję.
      P.S. Proszę o spis chronologiczny:).
      • trekker21 Re: Adrian Mole 19.09.05, 20:24
        Prosze bardzo.
        1.Adrian Mole Sekretny dziennik lat 13 i 1/4
        2.Męki Dorastania
        3.Szczere wyznania
        4.Czas capuccino
        Zachęty jak najbardziej słuszne.Super ksiazki
        • Gość: libi Re: Adrian Mole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 21:08
          Dziękuję bardzo, ale czy to już wszystkie tytuły? Odniosłam wrażenie, że jest
          ich więcej.
          • trekker21 Re: Adrian Mole 20.09.05, 15:41
            Są jeszcz Szalone LAta i broń masowej zgłady ale poko co nie ywdane jesdzvcze w
            POlsce
            • Gość: libi Re: Adrian Mole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 17:44
              Dziękuję raz jeszcze. Czy można czytać w dowolnej kolejności?
              • trekker21 Re: Adrian Mole 20.09.05, 19:21
                W sumie można,ale jak np,najpeirw przeczyatsz Czas Capuccino to za bardzo nie
                będziesz wiedzieć kto jest kim.Polecam najpierw Sekretny dziennik bo czesci
                dalsze maja wiele elementów których mozna nie zrozumiec bez czytania 1 czesci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka