miszi 27.09.05, 20:57 Wkrotce pojawi sie nowa seria w Swiecie Ksiazki, "Przygody Magistra"!! Juz nie moge sie doczekac, kiedy ja dostane w swoje rece!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: Nowy AKUNIN 28.09.05, 07:50 Czekam równie niecierpliwie, dzięki za informacje, a skąd te wieści? Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant.podsiadlik Re: Nowy AKUNIN 28.09.05, 12:03 Chociażby stąd: www.swiatksiazki.pl/cgi-bin/KlubSwiatKsiazki.storefront/433a6f4b0076b050273fd44b60490658/UserTemplate/549 Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Nowy AKUNIN 28.09.05, 13:43 Otwiera się strona główna Świata Książki. W zapowiedziach znalazłam info o Skrzyni na złoto. Czy chodzi o to? Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant.podsiadlik Re: Nowy AKUNIN 28.09.05, 16:54 Kurczę, a mi wychodziło prosto na zapowiedzi. Ale, tak czy siak, dokładnie o to chodzi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
golden_berry Re: Nowy AKUNIN 02.10.05, 19:25 A nie orientujecie sie przypadkiem, czy "Diamentowa karoca" to rzeczywiscie koniec przygod naszedo drogiego Erasta? Byloby strasznie szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
miszi Re: Nowy AKUNIN 03.10.05, 13:05 Trudno powiedziec, wchodze od czasu do czasu na trone pana Akunina, i choc nie znam rosyjskich liter ;)) udaje mi sie wywnioskowac, ze nic nowego o Erascie Fandorinie nie napisal. Bohater "Skrzyni" to tez Fandorin... Moze postac bedzie jednakowo urzekajaca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akunina Re: Nowy AKUNIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 13:09 Słuchajcia, słuchajcie, Wnimanije Podobno ostatnimi czasy (gdzieś pół roku temu)podczas jakiejś dużej imprezy typu targi Akunin przyznał się, że z Erastem to nie koniec (ergo: pisze dalej)!!!!! Wiem to od kumpelki, która na rusycystyce pisała pracę o Akuninie! Więc wszyscy akuninowcy łączmy się w oczekiwaniu. A "Skrzynia na złoto" to (wedle opisu na stronie ŚK) przygody przodka Fandorina, niejakiego Van Dorna, a nie wnuka - Nikolasa. Ja już sobie książeczkę zamówiłam i tkwię w oknie w oczekiwaniu na przesyłkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Nowy AKUNIN 04.10.05, 13:45 Ej, na stronie głównej Świata Książki jak byk stoi - Wnuk Fandorina w akcji! Odpowiedz Link Zgłoś
hajota Re: Nowy AKUNIN 04.10.05, 15:27 Pogodzę Was - to są przygody i przodka, i wnuka. Dwa wątki akcji biegną równolegle - jeden rozgrywa się dawno, dawno temu, drugi we współczesnej Moskwie. Książka jest bardzo zabawna, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
miszi Re: Nowy AKUNIN 04.10.05, 15:27 Bo to jest chyba tak, ze na poczatku ksiazki do Rosji przybywa Van Dorn i daje poczatek genialnemu rodowi Fandorinow. A potem akcja ksiazki przenosi sie o 300 lat do przodu i mamy wnuka Fandorina (swoja droga skad wnuk, skoro jedyny syn zabil sie na koncu "Diamentowej Karocy"?) w akcji... Odpowiedz Link Zgłoś
dada6 Re: Nowy AKUNIN 20.10.05, 15:35 > Bo to jest chyba tak, ze na poczatku ksiazki do Rosji przybywa Van Dorn i > daje poczatek genialnemu rodowi Fandorinow. A potem akcja ksiazki przenosi > sie o 300 lat do przodu i mamy wnuka Fandorina Jak już napisano wcześniej - akcja rozgrywa się równolegle. Zresztą momentami BARDZO równolegle ;) - ale nie będę zdradzał, co by nie odbierać przyjemności czytania :) > swoja droga skad wnuk, skoro jedyny syn <...> Wiesz co - za to zdanie osoby, które jeszcze nie czytały Karocy, powinny Ciebie rozszarpać :( Poza tym - nawet jeśli ginie syn a nadal żyje ojciec, nic nie stoi na przeszkodzie, aby nowy syn się na świecie pojawił, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Nowy AKUNIN 20.10.05, 20:16 Żeby tylko syn, jak ojciec żyje, to się jeszcze sporo dziatek narodzić może :-D Odpowiedz Link Zgłoś
miszi Re: Nowy AKUNIN 21.10.05, 19:30 > > > swoja droga skad wnuk, skoro jedyny syn <...> > > Wiesz co - za to zdanie osoby, które jeszcze nie czytały Karocy, powinny Ciebie > > rozszarpać :( > Poza tym - nawet jeśli ginie syn a nadal żyje ojciec, nic nie stoi na > przeszkodzie, aby nowy syn się na świecie pojawił, nieprawdaż? Przepraszam, nie pomyślałam, że są jeszcze na świecie ludzie, którzy nie przeczytali "Karocy", jestem krótkowzroczną debilką... głupio mi, naprawdę... Odpowiedz Link Zgłoś