Dodaj do ulubionych

Nowy AKUNIN

27.09.05, 20:57
Wkrotce pojawi sie nowa seria w Swiecie Ksiazki, "Przygody Magistra"!! Juz
nie moge sie doczekac, kiedy ja dostane w swoje rece!!!
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: Nowy AKUNIN 28.09.05, 07:50
      Czekam równie niecierpliwie, dzięki za informacje, a skąd te wieści?
      • sierzant.podsiadlik Re: Nowy AKUNIN 28.09.05, 12:03
        Chociażby stąd:
        www.swiatksiazki.pl/cgi-bin/KlubSwiatKsiazki.storefront/433a6f4b0076b050273fd44b60490658/UserTemplate/549
        • nchyb Re: Nowy AKUNIN 28.09.05, 13:43
          Otwiera się strona główna Świata Książki. W zapowiedziach znalazłam info o
          Skrzyni na złoto. Czy chodzi o to?
          • sierzant.podsiadlik Re: Nowy AKUNIN 28.09.05, 16:54
            Kurczę, a mi wychodziło prosto na zapowiedzi. Ale, tak czy siak, dokładnie o to
            chodzi ;-)
            • golden_berry Re: Nowy AKUNIN 02.10.05, 19:25
              A nie orientujecie sie przypadkiem, czy "Diamentowa karoca" to rzeczywiscie
              koniec przygod naszedo drogiego Erasta?
              Byloby strasznie szkoda...
              • gale Re: Nowy AKUNIN 02.10.05, 20:53
                Buu, to byloby fatalne :(
                • miszi Re: Nowy AKUNIN 03.10.05, 13:05
                  Trudno powiedziec, wchodze od czasu do czasu na trone pana Akunina, i choc nie
                  znam rosyjskich liter ;)) udaje mi sie wywnioskowac, ze nic nowego o Erascie
                  Fandorinie nie napisal. Bohater "Skrzyni" to tez Fandorin... Moze postac bedzie
                  jednakowo urzekajaca?
                  • Gość: akunina Re: Nowy AKUNIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 13:09
                    Słuchajcia, słuchajcie,
                    Wnimanije

Podobno ostatnimi czasy (gdzieś pół roku temu)podczas jakiejś dużej imprezy
                    typu targi Akunin przyznał się, że z Erastem to nie koniec (ergo: pisze
                    dalej)!!!!! Wiem to od kumpelki, która na rusycystyce pisała pracę o Akuninie!
                    Więc wszyscy akuninowcy łączmy się w oczekiwaniu.

A "Skrzynia na złoto" to (wedle opisu na stronie ŚK) przygody przodka
                    Fandorina, niejakiego Van Dorna, a nie wnuka - Nikolasa. Ja już sobie
                    książeczkę zamówiłam i tkwię w oknie w oczekiwaniu na przesyłkę:)
                    • nchyb Re: Nowy AKUNIN 04.10.05, 13:45
                      Ej, na stronie głównej Świata Książki jak byk stoi - Wnuk Fandorina w akcji!
                      • hajota Re: Nowy AKUNIN 04.10.05, 15:27
                        Pogodzę Was - to są przygody i przodka, i wnuka. Dwa wątki akcji biegną
                        równolegle - jeden rozgrywa się dawno, dawno temu, drugi we współczesnej
                        Moskwie. Książka jest bardzo zabawna, polecam.
                        • nchyb Re: Nowy AKUNIN 05.10.05, 07:30
                          Ale myśmy się wcale nie kłóciły :-))
                      • miszi Re: Nowy AKUNIN 04.10.05, 15:27
                        Bo to jest chyba tak, ze na poczatku ksiazki do Rosji przybywa Van Dorn i daje
                        poczatek genialnemu rodowi Fandorinow. A potem akcja ksiazki przenosi sie o 300
                        lat do przodu i mamy wnuka Fandorina (swoja droga skad wnuk, skoro jedyny syn
                        zabil sie na koncu "Diamentowej Karocy"?) w akcji...
                        • dada6 Re: Nowy AKUNIN 20.10.05, 15:35
                          > Bo to jest chyba tak, ze na poczatku ksiazki do Rosji przybywa Van Dorn i
                          > daje poczatek genialnemu rodowi Fandorinow. A potem akcja ksiazki przenosi
                          > sie o 300 lat do przodu i mamy wnuka Fandorina

Jak już napisano wcześniej - akcja rozgrywa się równolegle. Zresztą momentami
                          BARDZO równolegle ;) - ale nie będę zdradzał, co by nie odbierać przyjemności
                          czytania :)

> swoja droga skad wnuk, skoro jedyny syn <...>

Wiesz co - za to zdanie osoby, które jeszcze nie czytały Karocy, powinny Ciebie
                          rozszarpać :(
                          Poza tym - nawet jeśli ginie syn a nadal żyje ojciec, nic nie stoi na
                          przeszkodzie, aby nowy syn się na świecie pojawił, nieprawdaż?
                          • nchyb Re: Nowy AKUNIN 20.10.05, 20:16
                            Żeby tylko syn, jak ojciec żyje, to się jeszcze sporo dziatek narodzić może :-D
                          • miszi Re: Nowy AKUNIN 21.10.05, 19:30
                            >
                            > > swoja droga skad wnuk, skoro jedyny syn <...>
                            >
                            > Wiesz co - za to zdanie osoby, które jeszcze nie czytały Karocy, powinny
                            Ciebie
                            >
                            > rozszarpać :(
                            > Poza tym - nawet jeśli ginie syn a nadal żyje ojciec, nic nie stoi na
                            > przeszkodzie, aby nowy syn się na świecie pojawił, nieprawdaż?

Przepraszam, nie pomyślałam, że są jeszcze na świecie ludzie, którzy nie
                            przeczytali "Karocy", jestem krótkowzroczną debilką... głupio mi, naprawdę...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka