mathias_sammer Re: Polećcie jakiś dobry horror. 02.01.06, 13:09 Mistrz i Magorzata. Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: Polećcie jakiś dobry horror. 02.01.06, 13:10 Sorry mial byc dobry... pomysle. Frankenstein pozniej Narzeczona Frankensteina ale tylko w wersji pierwszej- niemej. M.S. Odpowiedz Link Zgłoś
meteorah Re: Polećcie jakiś dobry horror. 02.01.06, 13:34 "Smętarz dla zwierzaków" S.Kinga. Przeraziła mnie książka na tyle, że bałam się potem własnego kota... (Taki jest tytuł dosłownie, to nie błąd) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wampuka Re: Polećcie jakiś dobry horror. 02.01.06, 13:39 Tam jest nawet "Smętarz dla zwieŻaków" w tytule :) A ja polecam Kinga w ogóle, np. "To", trudny jak na horror utworek, gęsta, smaczna, wielowarstwowa proza. I Grahama Mastertona. Zresztą - wątek o nich już jest, poszukaj niżej. Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Polećcie jakiś dobry horror. 02.01.06, 13:42 są różne wersje tego tutułu, ale kto szuka, ten znajdzie. MOże z Kinga jeszcze "Miasteczko Salem"? A ja polecam też japoński "Ring" Koji Suzuki polski "Domofon" Zygmunta Miłoszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
greekzz Re: Polećcie jakiś dobry horror. 05.01.06, 20:10 A może coś Lumleya? "Nekrofil" jest calkiem niezły. A Kinga to obowiązkowo:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dill Re: Polećcie jakiś dobry horror. IP: *.acn.waw.pl 05.01.06, 23:12 Bezapelacyjnie "Twierdza" Wilson'a Majstersztyk gatunku i swietnie napisana ksiazka Ktos mi podwedzil skrywany pod podloga egzemplarz. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: Polećcie jakiś dobry horror. 06.01.06, 10:37 nie weim, czy powinnam polecać coś, czego sama nie lubię, ale to klasyk, i mnóstwo ludzi się tym zachwyca, czyli Lovecraft "Zew Cthulu" ewentualnie inne. Poza tym opowiadania E.A. Poe, zwłaszcza "Zagłada domu Usherów", "Studnia i wahadło". Trudno mi polecić konkretny zbiór opowiadań, ale poszukaj jakiegoś, w którym są te dwa opowiadani. Inny klasyk: "Dracula" Brama Stokera - może też mało straszne, ale przyjemnie się czyta Polecam też horroro-thrillery Dena R. Koontza, np. "Złe miejsce", "Zimny ogień", "Pieczara gromów" Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarolinkaa Re: Polećcie jakiś dobry horror. 06.01.06, 11:05 Karmilla-dlaczego stronka z horrorem nie otwiera mi sie-mam wstep do niej wzbroniony :)) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Polećcie jakiś dobry horror. 06.01.06, 11:10 ciekawa ta strona, idę poczytać, co polecacie z książek. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarolinkaa Re: Polećcie jakiś dobry horror. 06.01.06, 11:14 Jak tam wchodzisz??? ja mam odmowe dostepu :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Polećcie jakiś dobry horror. 06.01.06, 11:18 cóż, klikam na link i otwiera mi się w osobym oknie. Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: Polećcie jakiś dobry horror. 06.01.06, 14:28 kaaarolinkaa napisała: > Jak tam wchodzisz??? ja mam odmowe dostepu :-(( spróbuj z innego komputera ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
topolej Re: Polećcie jakiś dobry horror. 06.01.06, 13:58 Brian Lumley - Nekroskop (choć 3 część i resztę można sobie odpuścić) W.P. Blatty - Egzorcysta (film przy tej książce wydaje się być miłą dobranocką) S. King - Misery (obowiązkowo!) Odpowiedz Link Zgłoś