nina_m 13.02.06, 13:34 potrzebóje informacji na temat biesiady w literaturze, może ktoś czytał jakąś książkę z motywem biesiady? bardzo prosze o pomoc, poniewaz wszsstkiego w 'www.google.pl' znaleść nie idzie, niestety,,, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chihiro2 Re: biesiada w literarturze 13.02.06, 13:38 "Uczta Babette" Karen Blixen Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: biesiada w literarturze 13.02.06, 13:39 oj, nie idzie, nie idzie ta ortografia, nie idzie a jak to ma być biesiada? panatadeuszowa czy przepiórko-płatkowa? Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: biesiada w literarturze 13.02.06, 13:41 a może chodzi o biesiadę duchową, taki Dekameron się nie nada? Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: biesiada w literarturze 13.02.06, 13:44 a tak, Dekameron to czysta duchowość, popieram a że trochę wina się leje.... to z klaustrofobii ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: biesiada w literarturze 13.02.06, 13:55 > a że trochę wina się leje.... jeść czy pić... oto jest bytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
sutekh1 Re: biesiada w literarturze 13.02.06, 14:04 nie!!! to ma być biesiada ropuchowa, z żaba pelagią jako główne danie. i ze mną jako człowiekiem piotwornie głodnym!! tak, piotwiornie! zdecydowanie 5tak! Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: biesiada w literarturze 13.02.06, 14:13 hm... chcesz sie najeść jedną mała żabką? czy to przenośnia, taka bardziej... dekamerowa???? Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: biesiada w literarturze 13.02.06, 14:08 Gargantua jadł mięso stadami a warzywka furami. Popijał beczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: biesiada w literarturze 13.02.06, 14:12 > Gargantua jadł mięso stadami no tak, ale czy u niego to była biesiada, czy też pierwowzór Wielkiego Żarcia?... Odpowiedz Link Zgłoś
sutekh1 Re: biesiada w literarturze 13.02.06, 14:25 mnie wystarczy litr mleka zsiadłego... mała żabka...no cóż, zostaniesz sztucznie powiększona jak qw Akademii Pana Kleksa!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: biesiada w literarturze 13.02.06, 14:27 zaba i zsiadłe mleko? zarezerwuj już dużo miejsca na forum "Niewiarygodne przygody mojego brzuszka" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: biesiada w literarturze 13.02.06, 14:33 mnie też (pod względem formy) znaczeniowo jest koszmarem nocy listopadowej Odpowiedz Link Zgłoś