bea-sjf 15.02.06, 18:47 To nowiutka książka ,ale może ktoś juz ją przeczytał i może się podzielić wrażeniami ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i2h2 Re: Kate Mosse -Labirynt 15.02.06, 18:50 Bea, widzę, że nie tylko na Allegro przymierzamy się do tych samych lektur ;-) Ale nie, jeszcze nie miałam w ręku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia_j Re: Kate Mosse -Labirynt 16.02.06, 06:10 www.merlin.com.pl/frontend/towar/442184 pod ksiazką zamiescili fragment wiec zanim kupisz możesz się zorientować jak się czyta :) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Kate Mosse -Labirynt 16.02.06, 08:02 czytałam tylko fragmenty, zamieszczone w małej książeczce, którą mozna w empiku dostać. Z fragmentów sprawia wrażenie ciekawej, ale utrzymującej się w modnym nurcie templariuszowsko-spiskowo-dziejowym... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Kate Mosse -Labirynt 16.02.06, 10:48 a ja się na nią chyba skuszę...:) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Kate Mosse -Labirynt 16.02.06, 12:10 to skuś, się, skuś i pisz szybciutko, żebym wiedziała czy i ja mam się skuszać... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Kate Mosse -Labirynt 17.02.06, 02:36 bea-sjf napisała: > To nowiutka książka ,ale może ktoś juz ją przeczytał i może się podzielić > wrażeniami ? Egzaltowana, odrzucający styl, nuda. Niestety, bo wiele obiecywałam sobie po zapowiedzi wydawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: Kate Mosse -Labirynt 17.02.06, 12:23 mamablues napisała: > > Egzaltowana, odrzucający styl, nuda. > Niestety, bo wiele obiecywałam sobie po zapowiedzi wydawcy. Szkoda :( Ale może jednak komuś się podoba ??? Mnie ostatnio "wpada w oko" Carcassonne ( w merlinie jest gra dla starszych dzieci -planuję ją dla syna - i2h2 może i Twojemu przypadnie do gustu ?) ,liczyłam na ciekawą historię Mosse (podrzucić córce ? kiedyś ) .Mój brat w studenckich czasach jeździł na winobranie w okolice Carcassonne . Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Kate Mosse -Labirynt 17.02.06, 12:28 Bea, a to Carcassonne tona jaki wiek dziecięcia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Kate Mosse -Labirynt IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.02.06, 14:52 Przestaję wierzyć tym książeczkom z empików. Na ich podstawie kupiłam sobie Pierścień, okazało się nudnym czytadłem i trafi do biblioteki w darze Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Kate Mosse -Labirynt 18.02.06, 02:01 Gość portalu: Aga napisał(a): > Przestaję wierzyć tym książeczkom z empików. Na ich podstawie kupiłam sobie > Pierścień, okazało się nudnym czytadłem i trafi do biblioteki w darze Książeczki z empików to przedruki not wydawniczych, czasem podredagowane lub przeredagowane. Opisy zachęcające do kupienia, a nie recenzje. Nie ma sensu takim wierzyć:) Ale warto przeglądać, żeby fajnej nowości lub promocji nie przegapić:) Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf gra Carcassonne 17.02.06, 15:56 Proszę : www.merlin.com.pl/frontend/towar/444780 od lat 8 :) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: gra Carcassonne 17.02.06, 15:58 dziękuję, nie doczytałam, myślałam, że to książa... Odpowiedz Link Zgłoś
u.n.owen Re: Kate Mosse -Labirynt 17.02.06, 15:31 Niestety nie czytalem. Czytalem natomiast recenzję. Dość szyderczą. Ponoć to polączenie "Kodu Da Vinci" z Larą Croft. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Kate Mosse -Labirynt 18.02.06, 02:04 u.n.owen napisał: > Niestety nie czytalem. Czytalem natomiast recenzję. Dość szyderczą. Ponoć to > polączenie "Kodu Da Vinci" z Larą Croft. Żeby tylko. Jeszcze wmieszana w to jest wędrówka dusz i jakieś takie magiczne blubrania. Nie, żebym nie lubiła magii, taka z "Krainy Chichów" rodem to jak najbardziej, a dobre fantasy to chętnie. Ale tutaj nie zdzierżyłam, majtnęłam książkę w kąt przed finałem. Tym chętniej, że nowa Marinina wpadła mi w ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Kate Mosse -Labirynt 18.02.06, 10:37 a ja się na naowa Marininę czaję i u mnie nie ma... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Kate Mosse -Labirynt 18.02.06, 10:55 Nchyb, to szkoda. MAm nadzieję, że szybko już u Ciebie będzie. Ponura, ale według mnie dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Kate Mosse -Labirynt 18.02.06, 19:57 chiara76 napisała: > Nchyb, to szkoda. > MAm nadzieję, że szybko już u Ciebie będzie. Ponura, ale według mnie dobra. Zdecydowanie lepsza (moim skromnym zdaniem oczywiście:) od "Śmierć i trochę miłości". Jakoś tak na poziomie "Męskich gier" mniej więcej. No i Nastia Kamienska jeszcze dośc młoda i idealistyczna:) A na dokładkę cudna scena z życia prywatnego Nastii. Pycha. Choć faktycznie bardzo ponura. Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Kate Mosse -Labirynt 18.02.06, 22:14 chociaż szczerze mówiąc, chyba "Gra na cudzym boisku" za temat przygnębiła mnie jeszcze bardziej. Ja też chyba z jej kryminałów najbardziej lubię "Meskie gry" i "Ukradziony Sen". Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Kate Mosse -Labirynt 19.02.06, 07:43 Przyznaję, że i dla mnie ulubiony był Ukradziony sen... Odpowiedz Link Zgłoś