Gość: iii IP: *.centertel.pl 25.02.06, 13:33 Obie mnie zachwyciły. KTÓRA JEST WEDŁUG WAS LEPSZA?? Ja nie mogę się zdecydować, obie książki gorąco polecam, ale jestem ciekawa waszych opinii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaba_pelagia Re: Pestka czy Pani Dalloway 25.02.06, 16:12 a pod jakim wzgledem lepsza? - opisów przyrody? - objętości? - suspensu? a w ogole można je porównywać? Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela Re: Pestka czy Pani Dalloway 25.02.06, 17:03 Medale będą przyznawac i my tu za jury robić mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: Pestka czy Pani Dalloway 25.02.06, 17:12 Ale tak za darmo? charytatywnie? Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: Pestka czy Pani Dalloway 25.02.06, 17:18 no dobra to lecim z ocenami 5.4 5.6 5.4 5.7 i 5.6 5.5 5.7 5.4 druga nota - szanowne panie Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela Re: Pestka czy Pani Dalloway 25.02.06, 17:21 Teraz się jakoś inaczej liczy. A poza tym Żaba i tak jest przekupiona. Przez takiego jednego mistrza - tego co to z Małgorzatą. Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: Pestka czy Pani Dalloway 25.02.06, 17:31 Ja bym się ewentualnie dała przekupić jakiemuś Borysowi. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: Pestka czy Pani Dalloway 25.02.06, 17:41 Borys - si Olbrychski - no, no, no! Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: Pestka czy Pani Dalloway 25.02.06, 17:50 Nie mówiłam o filmowym Borysie. gatta_zdegustowana Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: Pestka czy Pani Dalloway 25.02.06, 18:04 no, ja przecież też sie od niego odciełam natychmiast Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela Re: Pestka czy Pani Dalloway 25.02.06, 18:10 ale najpierw go przywołalaś, a ja akurat jadłam :-((( powiem brutalnie - jaka Agata taki Borys. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: Pestka czy Pani Dalloway 25.02.06, 18:15 a ja powiem jeszcze brutalniej - jaka reżyserka, taka agata a Borys sie przyznal rozbrajająco, ze nawet nie czytał książki Aragorn to przynajmniej przeczytał lecąc na plan i wiedział w czym gra Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: Pestka czy Pani Dalloway 25.02.06, 18:18 Kogo byście obsadziły w rolach Agaty i Borysa? Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: Pestka czy Pani Dalloway 25.02.06, 18:21 Kamila Baar - pasuje do młodej, pijanej życiem Agaty; pytanie czy bylaby w stanie przejść wiadomą przemianę Jan Jankowiak - właściwie, czemu nie Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 [...] 25.02.06, 18:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela Re: Pestka czy Pani Dalloway 25.02.06, 18:32 Jankowiak to był wożny. Następnie z Pobiedzisk. Jan Jankowski jest potworem, Agata Audrey Tautou Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: Pestka czy Pani Dalloway 25.02.06, 18:34 mamarcela napisała: > Jankowiak to był wożny. > Następnie z Pobiedzisk. właśnie wiadzialam, ze korzenie literackie sa nie do wyplenienia > > Jan Jankowski jest potworem, ale ma twarz pooraną przez przeżycia życiowe (wprawdzie zapewne mało chlubne, ale co tam) > Agata Audrey Tautou no , co ty, marcelka!!! chcesz Amelię rzucać pod tramwaj na Moście Gdańskim? Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: Pestka czy Pani Dalloway 25.02.06, 18:32 tfuuuu, no przecież wiesz, o kogo mi chodzi - o laboranta w żółtym kitlu aczkolwiek PHU gamatronic też brzmi ponętnie ale Baar jest taka subtelna, z dużą nutką dekadencji i szaleństwa wolisz blondyny? przecież wiadomo, ze i tak wygra Cichopek Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: Pestka czy Pani Dalloway 25.02.06, 18:37 Ale wiesz co, on w żółtym kitlu był fajny, chociaż nie dali mu tego adoloranu dokończyć. A teraz to już mi się nie podoba. Blondyny nie, Agata musi być ciemnowłosa, no i opalona od pierwszych dni maja... Audrey Tatou zdecydowanie tak. Cichopek nieeeee. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: Pestka czy Pani Dalloway 25.02.06, 18:40 Tatou ZA subtelna takie jak ona nie otwierają drzwi rano w niedzielę Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: Pestka czy Pani Dalloway 25.02.06, 18:42 No to może Jamróz? A idąc tropem kitla: co powiesz na doktora Pawicę? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: Pestka czy Pani Dalloway 25.02.06, 18:49 hm... dr pawica smaowity jest i ma na twarzy smutek i nadzieję jamróz - nie powiem nie no, i Grochowska sie nadaje - ale ona tex nie z tych otwierających drzwi Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: Pestka czy Pani Dalloway 25.02.06, 18:53 O Grochowskiej też myślałam, ale nie napisałam z powodu tych drzwi właśnie. No to co, obsadę mamy, bierzemy się za film, który odda całą tę magię, miłość rozpaczliwą i dreszcz? Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: Pestka czy Pani Dalloway 25.02.06, 18:57 pasjami! a kto to wyreżyseruje? Piekorz? Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela Re: Pestka czy Pani Dalloway 25.02.06, 18:20 Ciekawa jestem, czy ci co grają w samotności w sieci będą zmuszeni do przeczytania, czy wprost przeciwnie, żeby nie uciekli z planu. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: Pestka czy Pani Dalloway 25.02.06, 18:22 pewnie przeczytali wcześniej przecież to taka znakomita książka Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: Pestka czy Pani Dalloway 25.02.06, 17:22 Nieno, zaraz, trzeba po angielsku i po francusku najpierw noty przepowiedzieć, dopiero będzie ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: Pestka czy Pani Dalloway 25.02.06, 17:41 fajf-point-ejt, znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś