Dodaj do ulubionych

Gdzie najtaniej kupowac ksiazki?

15.04.06, 13:06
Wpiszcie prosze, gdzie w Waszym miescie sa dobre wyprzedaze, antykwariaty czy
targi ksiazki. Byloby dobrze, gdybyscie w tytule postu podali nazwe miasta.
Czekam na propozycje. W czerwcu bede w Warszawie i Krakowie, moze takze w
Poznaniu. Byloby milo wiedziec, gdzie sie warto wybrac aby omijac drogie
ksiegarnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Fretkolub:-) Wawa - Hala "na Koszykach" IP: *.iim.pl / *.iim.pl 16.04.06, 11:15
      ... chyba jeszcze jest ? Dawno nie byłam - poprawcie jeśli trzeba :)

Wesołego !
      • karolinka_k10 Re: Wawa - Hala "na Koszykach" 16.04.06, 19:39
        Bylam z 2 m-ce temu i wciaz mozna tam kupic tanie ksiazki, ponadto, w hali jest
        rowniez taka jakby ksiegarnia-antykwariat-sa tam zarowno nowosci, jak i starsze
        ksiazki. A wiec w samej hali sa 2 takie miejsca, ale przed hala, rowniez na
        Koszykowej jest "Sklad tanich ksiazek",gdzie mozna kupic przerozne ksiazki(bez
        antykwarycznych)czesto po baaardzo okazyjnych cenach. Reasumujac-na Koszykowej
        sa az 3 miejsca,gdzie mozna spedzic duzo czasu w poszukiwaniu tanszych ksiazek.
        Zycze udanych łowów :)
        • Gość: ak Re: Wawa - Hala "na Koszykach" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 21:45
          Antykwariatu już nie ma!
        • kubissimo Re: Wawa - Hala "na Koszykach" 17.04.06, 01:25
          dokladnie
          ostatnio wyszedlem ze skladu tanich ksiazek z siatka wloszczyzny (czyt.
          literatury wloskiej), za ktora w porownaniu z cenami okladkowymi zaplacilem 25
          zlotych taniej
          do tego w hali kupilem jeszcze Magrisa, za ktorego zaplacilem o ponad 20
          zlotych mniej (taka obnizka jednego tytulu!)

bardzo dobre zakupy :)))
    • the_girl_who_sold_the_world Kraków 16.04.06, 22:40
      Kraków: Centrum Taniej Książki na Brackiej i na Grodzkiej (czyli tuż przy
      Rynku, ciężko nie trafić;)). Spory wybór - zarówno beletrystyka, jak i
      książki "poważniejsze" (filozofia, historia, nauki o języku...), niekiedy
      bardzo tanie i bardzo piękne albumy. A poza tym jeszcze jest Hurnex (?) na
      Kutrzeby, między Kalwaryjską a Krasickiego - chyba taniej, ale nieco mniejszy
      wybór i gorzej się dostać (chociaż czasem trafiają się tam "perełki" naprawdę
      za grosze).
      Ogólnie rzecz biorąc, ceny większości dostępnych tam książek są całkiem
      przyzwoite, wybór całkiem spory - dzięki temu ja już jakiś czas temu
      zrezygnowałam z zakupów w "zwykłych" księgarniach, bo moja kieszeń by tego po
      prostu nie wytrzymała...
    • maranty Re: Gdzie najtaniej kupowac ksiazki? 18.04.06, 20:29
      we wrocławiu są to centra taniej książki jedno na ulicy ruskiej a drugie na
      ulicy świdnickiej
      • Gość: miau25 Re: Gdzie najtaniej kupowac ksiazki? IP: *.aster.pl 19.04.06, 23:08
        W Poznaniu "Tania Ksiazka" do niedawna jeszcze byla i pewnie nadal jest przy
        ul. Św Marcin (ścisłe centrum). Nie pamietam numeru, ale to taka brama - bo
        trzeba wejsc w podworko - koło baru mlecznego, dokładnie po drugiej stronie
        Zamku. Musisz patrzec na szyldy, na pewno znajdziesz.
        A jesli chodzi o tani sposob na ksiazki, wlasnie odkrylam portal, przez ktory
        mozna za darmo wymieniac ksiazki- podaj.net. na razie nie maja duzego ruchu,
        chyba sie rozkrecaja dopeiro. ale chyba zaryzykuje i sie zapisze.
    • lilarose Re: Gdzie najtaniej kupowac ksiazki? 20.04.06, 10:15
      Jeśli chodzi o Warszawę, to oprócz wyżej wymienionych trzech punktów na
      Koszykowej utworzyli taki punkt na peronie dworca Śródmieście (nie pamiętam
      numeru peronu, ale to ten, z którego pociągi jeżdżą w kierunku Skierniewic)
    • Gość: raf Poznań IP: *.icpnet.pl 20.04.06, 19:31
      Witaj,
      w Poznaniu są trzy podstawowe "tanie księgarnie". Jedna znajduje się na samym
      Starym Rynku - to Arsenał. Trzeba tam uważać, bo tanie książki są wymieszane z
      tymi o "normalnej" cenie. Ich główna placówka znajduje się na ul. Dąbrowskiego,
      na samym jej początku, tuż za Teatrem Nowym (jeśli jesteś fanką Musierowicz, to
      gdy będziesz szła do kamienicy Borejków, miniesz Dąbrowskiego :) ). Druga tania
      księgarnia to "Akwarela" na ul. Św. Marcin, trzeba wejść w bramę tuż przed
      barem mlecznym Kuchcik. Większość książek jest tańsza niż w Arsenale, ale nie
      ma wszystkiego. Trzecia księgarnia (wł. księgarenka) jest naprzeciw wejścia do
      Starego Browaru na ul. Półwiejskiej (schodkami w dół). Najmniejsza z
      wymienionych, ale ostatnio kupiłem tam całą serię urugwajskich autorów dla
      dzieci (normalnie kosztowały 19.90, a ja za cztery zapłaciłem 20. Pięknie
      wydane i cudnie ilustrowane. "Zeszyt Anity", "Leonidas i jego pies", itd.
      Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka