iwka_j Re: MAJ- co czytamy? 15.05.06, 08:51 Zeczelam "Norwegian Wood" -Murakamiego. To dla mnie pierwsza powiesc tego autora. Zapowiada sie b a r d z o ciekawie, a przyznac musze, ze troche obawialam sie tej powiesci, bo duzo negatywnych opini czytalam na fk. Odpowiedz Link Zgłoś
judytta Re: MAJ- co czytamy? 15.05.06, 16:56 Przerwałam narazie czytać ksiązkę "Budda z przedmieścia", ponieważ ogólnie stresy itp. więc cos bardzo lekkiego czyli: "Lucy Sullivan wychodzi za mąż". W planie do przeczytania Gavalda oraz Mike Gayle, o których ksiązkach pisałam w poprzednim poscie. Dochodzi do tego jeszcze "Gwiazda jednego przeboju"- Lisa Jewell. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: litaskala Re: MAJ- co czytamy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 20:49 "Upiór w operze" Gaston Leroux i pewną fascynującą książkę o morfologii... Odpowiedz Link Zgłoś
nienietoperz Re: MAJ- co czytamy? 16.05.06, 12:26 'Tess of the d'Urbervilles' Hardy'ego 'Jutro w czas bitwy o mnie mysl' Mariasa 'The comfort of strangers' McEwana (dzis sie skonczy), potem albo 'Wasp Factory' albo 'Three trapped tigers'. Nntpz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: MAJ- co czytamy? IP: *.softel.elblag.pl 16.05.06, 14:47 " Podróże z Herodotem" Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: MAJ- co czytamy? 17.05.06, 00:13 najnowszą Hannę Krall i stare pitavale (np. rzeszowski;) Odpowiedz Link Zgłoś
dorwoj1 Nail Geiman -moje nowe odkrycie 17.05.06, 19:49 ...wiem, ze od dawna w POlsce, al ezawsze broniłam się przed fantasy, bo to takie proste, uciec poza konwencję, tylko po to, by wpaśc w inną konwencję...ale coś w nim jest: przeczytałam juz "Wilki w ścianach", "Coralinę", "Dymi i lustra" i chcę więcej, więcej, więcej i węcej Neila Geimana Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: "Emma i Ja".Elizabeth Flock. 18.05.06, 17:09 Wczoraj zaczęłam "Cień wiatru". Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: MAJ- co czytamy? 20.05.06, 00:44 Ja już zaczęłam "Starość doskonałą"! Dawno nie wciągnęła mnie tak żadna powieść jak te. Potem "trzech panów w łódce nie licząc psa". Kupiłam na allegro za 9.99 w sumie :) Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: MAJ- co czytamy? 20.05.06, 02:18 Skonczylam "Kwinkunksa" i Mankella, w przerwach miedzy innymi ksiazkami juz od kwietnia czytam "Lowce autografow", ktory podoba mi sie srednio, albo mniej niz srednio, a teraz zaczynam "Impresjoniste". Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_j Stauo 20.05.06, 16:37 no wlasnie Stauo, dobrze ze przypomnialas mi o "Kwinkunksie"? Podobala Ci sie ta powiesc? Monikate zachecala mnie kiedys do przeczytania, ale ja zupelnie o niej zapomnialam. Napisz kilka slow jakie wrazenie na Tobie zrobila:-)Bede wdzieczna! Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Iwko :))))) 22.05.06, 17:17 O "Kwinkunskie" jest wątek na forum, na zerowej czyli pierwszej stronie, zobacz! W wątku wkleiłam linki do wcześniejszych dyskusji o "Kwinkunksie". A ja zaczęłam czytać "Rodzinną historię lęku" Agaty Tuszyńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_j Atwood 22.05.06, 18:49 Moniko, no tak dzisiaj widze:-)A jak zadawalam statuce pytanie to watku chyba jeszcze nie bylo. Ide czytac ten watek! P.S. Wczoraj zaczelam czytac "Zbójecka narzeczona"-Atwood. Zapowiada sie ciekawie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Stauo 23.05.06, 18:41 Iwko, napisze w watku o Kwinkunksie, napisalam juz o niej na Amazon.com, jesli chce Ci sie tam zagladac (po angielsku). Na razie nie mam czasu na dlugie wypowiedzi na forum, tylko z doskoku zagladam, a Kwinkunks zasluguje na wiecej, bo podobal mi sie bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowość Re: MAJ- co czytamy? IP: *.inversas.jazztel.es 22.05.06, 16:38 Oto ciekawa, tak mi się wydaje, nowość: www.conamiescie.pl/index.php?kat=45&art=196 Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: MAJ- co czytamy? 23.05.06, 18:42 Jednak odlozylam na razie "Impresjoniste" i czytam "Plac Waszyngtona", podejrzewam, ze Henry Jamesa bedzie sporo w moich lekturach wkrotce. Odpowiedz Link Zgłoś
soleada Re: MAJ- co czytamy? 24.05.06, 12:48 Daleko od Niflheimu - Axelsson Szkarłatny płatek i biały - Faber Odpowiedz Link Zgłoś
kamkap Re: MAJ- co czytamy? 24.05.06, 14:45 Właśnie dziś zaczęłam najnowszy tom Autobiografii Chmielewskiej. SUPER! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radish Re: MAJ- co czytamy? IP: *.wall.soneralink.com 24.05.06, 15:45 Tai-Pan Clavell'a Imperium Słońca Ballard'a Odpowiedz Link Zgłoś
bogracz Re: MAJ- co czytamy? 26.05.06, 12:43 "Opowieść podręcznej" M. Atwood.....:) Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Carpe Jugulum 27.05.06, 18:47 Ja wczoraj zaczęłam 3 panów w łódce, ale po drodze przydarzył mi się najnowszy Pratchett - Carpe Jugulum. Godzinkę temu skończyłam czytać. Kolejne przegrupowania na osobistej liście ulubionych :D Narzeczony przytachał mi w czwartek Labirynt Kate Mosse, ale jak na razie lekturom mówię stanowcze nie. Muszę na 16 czerwca przygotować się do egzaminu z prawa i postępowania karnego, co nie będzie łatwe, bo tą część prawa miałam i nadal mam w głębokim niepoważaniu, heh. Ale Pratchetta warto było łyknąć. Polecam. "NIE JESTEM JESZCZE MARTFA" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak99 Re: MAJ- co czytamy? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 28.05.06, 11:41 "Ono" i "Poczwarka" Terakowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszor Re: MAJ- co czytamy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 15:12 "Imię róży" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justin Re: MAJ- co czytamy? IP: *.softel.elblag.pl 29.05.06, 18:55 Somoza "JAskinia filozofów" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamkap Re: MAJ- co czytamy? IP: 85.219.165.* 30.05.06, 22:41 Skończyłam Chmielewską, Stare próchno, i zaczęłam Mankella, Morderca bez twarzy. To moje pierwsze spotkanie z tym autorem. Odpowiedz Link Zgłoś