czarna_maruda 06.06.06, 10:44 Kto czytał tę książkę w dzieciństwie? Byłam zaskoczona że tylko jedna osoba z moich znajomych zna tę książkę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bosastopka Re: "Bułeczka" IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 06.06.06, 10:46 Ja czytałam. I płakałam, tak bardzo było mi żal Bułeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: "Bułeczka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 10:52 oczywiście, że czytałam jedna z moich ulubionych - stoi na półce z książkami z dzieciństwa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: "Bułeczka" 06.06.06, 10:53 czytałam, ale bez wzruszeń. Do ulubionych nie należała, po prostu jedna z wielu... Odpowiedz Link Zgłoś
lenawawa Re: "Bułeczka" 06.06.06, 16:12 Jejku, przecież to prawdziwy wyciskacz łez;)) Jedna z moich książek z dzieciństwa o których wspominam często. Pracuję w gimnazjalnej bibliotece. Namolnie polecam ją moim uczniom. A potem rozmawiamy, wzruszamy się, przepominamy niektóre wątki. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: "Bułeczka" 06.06.06, 11:03 no pewnie! ale ona jednak za bardzo mazgajowata była ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: "Bułeczka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 11:09 Bronia mazgajowata? a kto zwiał z domu? a kto urządził teatr aż się dom trząsł w posadach? to Dziunia była beksa i skarżypyta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: "Bułeczka" 06.06.06, 11:24 oj, mazgajowata i taka grzeczna i taka porządna aż do znudzenia i taki wzór błeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: "Bułeczka" 06.06.06, 11:26 Jasne,że czytałam, to jedna z moich ulubionych książek dziecinstwa.Niestety było to tak dawno,że niewiele pamietam :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bosastopka Żabo_Pelagio IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 06.06.06, 11:40 Bułeczka nie była mazgajowata. Bułeczka była zakompleksiona... Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: Żabo_Pelagio 06.06.06, 11:47 no, dobrze mazgajowata nie w sensie marudzenia i płaczliwości tylko w sensie niepewności, nieśmialosci i nieumiejętności wzięcia towarzystwa do galopu ale może istotnie nie jest to najberdziej trafny przymiotnik Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: Żabo_Pelagio 06.06.06, 16:04 Ja czytałam, ale wolę kapryśną Wandzię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venus Re: Żabo_Pelagio IP: 80.54.200.* 12.06.06, 20:06 Ja też czytałam w dzieciństwie 'Bułeczkę':) Milo wspominam ten okres. A ksiażkę dllej mam w domu:) Jeste jeszcze jedna taka: 'Kredki':) --> z tą to już mam najwięcej wspominień:) Ile raz czytana,w jakich różnych sytuacjach:) Odpowiedz Link Zgłoś
marquis Re: "Bułeczka" 06.06.06, 16:03 CZytałem, i to kilka razy!!! MOja ulubiona książka swego czasu. Niestety - kompletnie nic już z niej nie pamiętam :( Odpowiedz Link Zgłoś
lullaby22 Re: "Bułeczka" 06.06.06, 17:46 I ja się dołączam do sentymentalnego westchnienia nad "Bułeczką" :) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: "Bułeczka" 06.06.06, 20:54 Przeciez to nawet lekturka byla. Sliczna!! I jeszcze Spotkanie nad morzem - Korczakowskiej tez bylo fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: "Bułeczka" 06.06.06, 20:56 Czytalam. Wandzia byla fajniejsza i ladniej wygladala na obrazkach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: "Bułeczka" 06.06.06, 23:23 Czytałam, czytałam.... wielokrotnie.. nie wiem ile razy... kilkadziesiąt w ciągu mego 42-letniego życia? Pewnie by się tyle zebrało a moze więcej.. No dobra - przyznam się: czytam nadal (mam już kolejny egzemplarz, bo kurczę co komuś użyczę to nie wraca - ten mam nawet dość długo bom się zbuntowała i już). Czasem (ale tylko wtedy kiedy jestem sama w domu!) wrzucam sobie kasetę do video i oglądam... "Bułeczkę":-) Film jest świetny:-) Lubię tę "Bułę" i mam do niej wielki sentyment :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: "Bułeczka" IP: *.crowley.pl 07.06.06, 07:59 Oczywiscie, że czytałam, Bułeczka byla super. Wandzia rozmemłana histeryczka przypominała mi ta ciotkę (KOrczyńską?) z "Nad Niemnem", która wciąz miala globusa, obrzydliwa dziewucha. Odpowiedz Link Zgłoś
agnick Re: "Bułeczka" 07.06.06, 14:26 czytała, czytałam! Jeszcze "Słoneczko" było - na nim też płakałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzowa Re: "Bułeczka" IP: 194.42.116.* 07.06.06, 16:37 znam znam czytałam i pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudia Re: "Bułeczka" 07.06.06, 20:37 też czytałam Trzymałam z Bułą, ale marzyłam coby wyglądać jak Wandzia na obrazku. Wątek Czaroduszki był ok, i reakcja Broni po jej zaginięciu. Wykorzystuję do dzis. Odpowiedz Link Zgłoś
greengrey Re: "Bułeczka" 07.06.06, 23:14 Oj tak,tak, po wielekroć ! A Pamiętacie, jakGospodyni sukienki Broni poszyła, a ta biedulka niechcący zabrudziła czymś tłustym.. co to było ? A jak Bronia z domu uciekła... A jak jej Karol dokuczał... Cudo książka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: "Bułeczka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 08:44 > A Pamiętacie, jakGospodyni sukienki Broni poszyła, a ta biedulka niechcący > zabrudziła czymś tłustym.. co to było ? no właśnie dokuczalski Karol popchnął ją i upadła na miskę z zupą dla psa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greengrey Re: "Bułeczka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 19:46 Właśnie, właśnie, Karol to był! A już chciałam zwalić na marudno-kapryśną Wandzię... Ale jakoś nigdy do końca nie było powiedziane,czy z Bronią się pogodził..coś tam niby przestał ją prześladować ale chyba się nie zaprzyjaźnili... Odpowiedz Link Zgłoś
formaprzetrwalnikowa Re: "Bułeczka" 07.06.06, 23:27 geee... ja tez czytałam. ryczałam. i zyczyłam wszystkiego najgorszego wandziuni i innym czarnym charakterom :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdamusi Re: "Bułeczka" IP: 62.141.226.* 08.06.06, 21:13 tez znam "Bułeczke" pani w przedszkolu nam to czytała :) Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: "Bułeczka" 09.06.06, 23:36 Ja znam! To jedna z moich ulubionych! Chyba wywarła wpływ na moją psychikę...Do dziś pamiętam tę okrutną przybraną siostrzyczkę i to jak Bułka z wioski się kłaniała ludziom w autobusie. Właściwie to zawsze mam ochotę powiedzieć "Dzień dobry" w autobusie! Bo niby dlaczego nie!? Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: "Bułeczka" 10.06.06, 14:01 cż to za znajomi? "Bułęczka" to moja wielka miłość, miałam nawet Czaroduszkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: "Bułeczka" 12.06.06, 13:26 Czytałam, stoi na mojej półce z ksiązkami do dziś :))) Karol był wredny, a Wandzia - chimeryczna. Odpowiedz Link Zgłoś
dodwig2 Re: Ja też czytałam 12.06.06, 14:38 czytałam też "Słoneczko" Marii Buyno - Arctowej oraz wiele, wiele innych podobnych książek, później te książki czytała moja córcia i bratanica, które też nad tymi książkami wzruszały się i przeżywały losy bohaterek. Sa to piękne, warościowe książki, które warto polecać dziewczynkom 10 - 12 letnim. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: "Bułeczka" 12.06.06, 16:38 pewnie ze czytalem. A kolezanka z klasy grala Dziunie w filmie,,, Odpowiedz Link Zgłoś
ajtra "Bułeczka" 27.06.06, 13:15 Halo, halo, właśnie jest film "Bułeczka" na jedynce TV. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.syrenka Re: "Bułeczka" 27.06.06, 13:22 Słuchajcie - na jedynce albo dwójce puszczają właśnie film "Bułeczka" - czy to na podstawie tej książki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: "Bułeczka" IP: *.gddkia.gov.pl / *.u.mcnet.pl 03.07.06, 14:47 uwielbialam czytac Bułeczke, moze dlatego ze zal mi jej bylo a szczerze nie lubilam Dziuni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: "Bułeczka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 19:36 ja też czytałam, ale mało pamiętam. Chyba muszę sobie przypomnieć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aja Re: "Bułeczka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 20:46 Czytałam ,nie znosiłam Wandzi ale marzyłam,żeby miec takie lalki jak ona;) Odpowiedz Link Zgłoś
czaroduszka Re: "Bułeczka" 04.07.06, 08:51 No chyba widać, że czytałam i lubiłam:) Fajna, wzruszająca ksiązka. Odpowiedz Link Zgłoś