demcialove 15.06.09, 16:25 .mam taki jeden prblem .;/ .a mianowicice . nie jestem chrześcijanką . a mam z tego powowdu wiele problemó w szkolee . ;| .wszyscy mnie zmuszają , zebym zaczęła wierzyc w Boga . ale ja nie potrafię . ! nauczyłam się inaczej . co mam zrobic . ? . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nicola_16 Re: .inna wiara .;/ 15.06.09, 16:29 ja jestem chrześcijanka więc nie wiem jak ci pomóc, wierzę mocno w Boga bo to on jest u mnie na pierwszym miejscu ale nic na siłę jesli wierzysz w swojego Boga to zostań przy nim a w kogo/co wierzysz ? Odpowiedz Link Zgłoś
pati896 Re: .inna wiara .;/ 15.06.09, 16:31 Yy..Nie rozumiem... `. Czy ty w nic nie wierzysz czy...? Jak.? `. Nie powinnaś sie nimi przejmowac... `. Moze i ja jestem chrześcijanka..ale to nic nie znaczy.. `. Każdy ma swoją wiaree i to jego sprawa `. Bo ty to samo mogłabyś im powiedzieć `..Są też ludzie, którzy niby wieżą `..No jakos nie wieże, że co dzień do kościoła chodzą ...To twoja sprawa w co wierzysz i.. Powinnaś im to powiedzieć... `. My też mamy w klasie. Zielonoświątkowca.. .Czy jakoś tak i bardzo go lubimi.. Bo to nie ansza sprawa w co wiezy `.. On nawet na religie chodzi...tylko, ze.. Sobie maluje np. itd. ale słucha...nawet siostra. Nic do niego nie ma, a ni nic.bo Każdy ma do tego prawo A jesli ci dokuczaja to jacyś zjechańce Odpowiedz Link Zgłoś
hermiona13 Re: .inna wiara .;/ 15.06.09, 16:35 wiesz,,,to ciężka sytuacja, i raczej nie możesz zrobić nic innego, niż zacząć ich olewać. Albo po prostu powiedz im, żeby Cię do niczego nie zmuszali, bo i tak nie zmienisz swojej wiary, i ich zmuszanie w niczym nie pomoże... powinni zrozumieć, a jeśli nie, to pogadaj na ten temat z wychowawcą Odpowiedz Link Zgłoś
pati_ Re: .inna wiara .;/ 15.06.09, 16:40 ja np jestem ateistką,mimo że z rodziny chrześcijańskiej ;] olej ich. u mnie nie ma takich problemów,sa nawet dwie osoby w mojej klasie wyznania judaistycznego i bardzo je lubię a jeżeli Cię do czegoś zmuszają,to nie warto z nimi rozmawiać. jeśli będzie to naprawdę poważny problem,możesz zmienić klasę w przyszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka Re: .inna wiara .;/ 15.06.09, 17:47 Wiesz...trudno mi dać ci porade bo ja jestem chrześcijanką. Ale myśle że każdy ma prawo wierzyć w kogo chce i w co chce Nie przejmuj sie osobami które cie nielubią! Chociaż cie dobrze nie znam wydajesz mi sie miła Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka74 inna wiara.;/ 15.06.09, 19:50 to oni maja problem, nie ty. ja mam kol. satanistkę. nie przeszkadza mi to. a jakiej jesteś wiary? może boją się twojej wiary bo jej nie znają? opowiedz im o niej. a jeśli to nie podziala to ich olewaj. a jeśli to nie podziała to powiedz im zby spadali na bambus liście lizać... Odpowiedz Link Zgłoś
yourbadream Re: .inna wiara .;/ 15.06.09, 20:04 Ekhm... Radzę nałożyć niektórym poprawkę. Jesteście chrześcijanami, czy katolikami? To jest różnica. Osobiście sama się przez jakiś czas borykałam z własną wiarą. Nie należę do Kościoła Katolickiego. Są tam pewne aspekty, które się wykluczają i zakłócają wiarę. Moim zdaniem, część ludzi po prostu ślepo wierzy, nie myśli i nie sprawdza tego w Biblii. Jesteśmy wychowywani w wierze katolickiej. Dla ludzi to coś strasznego, że ktoś wierzy w coś innego, albo (o zgrozo! wg niektórych) nie wierzy w cale. Jak to ostatnio słyszałam "nie wyobrażam sobie, żeby w niedzielę nie pójść do kościoła!". Nie wypowiem się... Nic na siłę. Zacznijmy od tego. Po prostu powiedz o tym wychowawczyni, że nie wierzysz. NIKT cię nie może zmusić do wiary. Gwarantuje ci to Konstytucja przecież. Nie da się zmusić do wiary w Boga. To jest niewykonalne. Niektórzy nie potrafią tego zrozumieć. Rozmowa. To jedyne co może ci pomóc, a jeśli nie... No cóż. Zaciśnij zęby. Jakoś to przetrwać musisz. Odpowiedz Link Zgłoś
coffe28 Re: .inna wiara .;/ 15.06.09, 20:22 Hmm... Ja uważam, że lepiej byc mocno wierzącym w swojego boga, niż byc zakłamanym katolikiem. Bo co z tego, jesli ktoś kogoś przymusza do wiary? Nic. Dlatego pozostań przy swojej wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
pink_rulez Re: .inna wiara .;/ 15.06.09, 22:04 To rzeczywiście musi być wkurzające. Nie wiem, jak możnaby zachować się w takiej sytuacji, bo jestem praktykującą katoliczką. Najlepiej się nimi nie przejmuj. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy_ Re: .inna wiara .;/ 16.06.09, 14:30 ja jestem katoliczka ;pp ale nie zmieniaj swojej wiary 'bo koledzy chca'. Proboj ignorowac. wielu dosyc szanowanych ludzi ma inna wiare ale to nie jest naglasniane . dasz rade !! (( ; Odpowiedz Link Zgłoś
miss.kami Re: .inna wiara .;/ 18.06.09, 19:11 Ja tak samo jak Pati jestem ateistką ale pochodzę od katolików. Nie przejmuję się brakiem wiary, mimo zarzutów "dziecko szatana" itp ze strony katechety żyję sobie szczęśliwie i beztrosko ^^ W dalszej rodzinie mam świadków jehowy, nawet znam satanistkę. Bardzo fajna jest ^^ Tak więc nie przejmuj się! Odpowiedz Link Zgłoś
alice_chochlik Re: .inna wiara .;/ 18.06.09, 19:32 Do Demcialove Szczerze dziwię się, ponieważ ja również nie jestem chrześcijanką i nikt mnie nie namawia do zmian. Jestem ateistką, chodź zaczynam pogłębiac się w buddyzm i co raz bardziej mi się to podoba. Tylko moja mama jest przeciwna temu, gdyż ona jest głęboko wierząca, ale reszta nie widzi w tym żadnego problemu. Mój ojciec jest ateistą, więc rozumie co czuję, chodź to, że tak bardzo podoba mi się buddyzm go... bawi. Nikt nie ma prawa Cię zmuszać do zmian, wiec poinformuj ich. Ja jestem osobą upartą, więc wszyscy wiedzą, że walka ze mną nie ma sensu. xD Odpowiedz Link Zgłoś