Dodaj do ulubionych

Czuły Barbarzyńca

IP: *.dwi.uw.edu.pl / 192.168.0.* 14.02.03, 17:45
czyli ksiegarnio-kawiarnia na Powislu
cudowne miejsce
najchetniej bym tam zamieszkal :-)

polecam serdecznie :-)
Obserwuj wątek
    • la_passionata Re: Czuły Barbarzyńca 14.02.03, 17:59
      Kubu!

Opowiedz coś więcej

Czytałam o niej w gazecie, ale jakoś nogi mnie tam jeszcze nie poniosły ;-((

Czy oferta różni się od innych księgarnianych? Jaka atmosfera, to prawda o tej
      kawie i godzinach spędzonych na lekturze w miękkim foteliku ? Czy możesz podać
      dokałdny adres?

Jedno co wiem napewno to to, że właściciel musi kochać Hrabala ;-))
      • Gość: kubu Re: Czuły Barbarzyńca IP: *.dwi.uw.edu.pl / 192.168.0.* 16.02.03, 17:25
        rog Dobrej i Zajęczej
        bardzo mile wnetrze (piekne bordowe sciany, ladne podlogi)
        strasznie symaptyczna obsluga
        porzady wybor ksiazek, niekoniecznie William Wharton, czy Katarzyna Grochola ;-)
        bardzo mile godziny otwarcia
        no i do tego Twoj portfel pokocha ich oferte herbaciano-kawowa :-)))

bardzo bardzo polecam
        • la_passionata Dzięki! 17.02.03, 00:26
          ;-)

W tym tygodniu będę w pobliżu i na pewno się wybiorę!
          Kocham takie miejsca, a nie jest ich za wiele...
          • Gość: kubu Re: Dzięki! IP: *.dwi.uw.edu.pl / 192.168.0.* 17.02.03, 09:13
            www.czulybarbarzynca.pl

:-)
    • Gość: suri znam i kocham!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.03, 12:10
      piekne miejsce, az dziw bierze, ze w wawie...
      • Gość: kubu Re: znam i kocham!!! IP: *.dwi.uw.edu.pl / 192.168.0.* 18.02.03, 09:02
        oj
        a czemu dziw bierze?
        to co, w warszawie nie moze istniec nic ladnego?

za kare masz minus dwa punkty karmy ;-)
        • Gość: suri Re: znam i kocham!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.03, 19:00

> oj
          > a czemu dziw bierze?
          > to co, w warszawie nie moze istniec nic ladnego?

no..yyy.. takie inicjatywy to mi sie bardziej z krakowskimi klimatami
          kojarza...w wawie to tylko nowe cluby powstaja ;) nie kluboksiegarnie :)

> za kare masz minus dwa punkty karmy ;-)
          ej ej!!!
          jakie minusy kiedy ja sie tak staram :)))

p.s. ostatnio kupilam tam ksiazke, dosyc impulsywnie - "chory na smierc", nawet
          watek zalaozylam na forum ale nikt sie nie zglosil, czytalas/es? nie wiem do
          konca co o tej ksiazce myslec...

• Gość: kubu Re: znam i kocham!!! IP: *.dwi.uw.edu.pl / 192.168.0.* 19.02.03, 19:12
            to bedzie ostrozna teza, ale chyba niewiele wiesz o krakowskich knajpach
            ja tam studiowalem i moge powiedziec, ze jeszcze do niedawna knajpa w krakowie
            polegala na:
            - zatechlym powietrzu
            - swieczkach wstawionych w butelki po winie
            - pretensjonalnym wystroju (jakies szmaty porozwieszane po scianach, suszone
            kwiaty, kazde krzeslo z innej parafii - bo tak jest artystycznie)

bardzo sie ciesze, ze Barbarzynca jest inny :-)
            • Gość: suri Re: znam i kocham!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.03, 11:37
              teza calkiem sluszna ale wnioski takie sobie ;) z krakowa pamietam anioly,
              czarno biale fotki, czerwone wino i ludzi, z ktorymi mozna rozmawiac.
              pewnie zalezy od tego gdzie sie chodzi ;) bo skoro barbarzynca podoba nam sie w
              tej samej mierze, to dedukuje, ze moje miejsca w krakowie tez by Ci sie
              spodobaly.
              poza tym krakow w przeciwienstwie do wawy ma klimat, ot tyle. klimat sie pewnie
              udziela a w odpowiednim towarzystwie reszta sie przestaje liczyc wiec moze i
              knajpy nie sa najlepsze ale wspomnienia pierwszej klasy :))

• Gość: kubu Re: znam i kocham!!! IP: *.dwi.uw.edu.pl / 192.168.0.* 20.02.03, 16:07
                kazdy lubi cos innego
                mi sie Barbarzynca podoba, bo ma niewymuszona atmosfere
                a to jest cos, co rzadko udalo mi sie znalezc w Krakowku,

niestety
                • Gość: suri Re: znam i kocham!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.03, 17:09
                  well, well, niewymuszona atmosfera to dobra rzecz a jak jej nie ma to stosuje
                  psychoterror i wymuszam, albo maly skandal na rozladowanie tejże

p.s. a w marcu organizuje pare spotkan w cz.b., jesli jestes zalogowany na ich
                  stronie, dostaniesz zaproszenia.
                  • Gość: kubu Re: znam i kocham!!! IP: *.dwi.uw.edu.pl / 192.168.0.* 20.02.03, 20:45
                    a jakie to spotkania? :-)

• Gość: suri Re: znam i kocham!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.03, 22:45
                      sprobuj wydedukować ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka