Gość: kubu IP: *.dwi.uw.edu.pl / 192.168.0.* 14.02.03, 17:45 czyli ksiegarnio-kawiarnia na Powislu cudowne miejsce najchetniej bym tam zamieszkal :-) polecam serdecznie :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
la_passionata Re: Czuły Barbarzyńca 14.02.03, 17:59 Kubu! Opowiedz coś więcej Czytałam o niej w gazecie, ale jakoś nogi mnie tam jeszcze nie poniosły ;-(( Czy oferta różni się od innych księgarnianych? Jaka atmosfera, to prawda o tej kawie i godzinach spędzonych na lekturze w miękkim foteliku ? Czy możesz podać dokałdny adres? Jedno co wiem napewno to to, że właściciel musi kochać Hrabala ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Czuły Barbarzyńca IP: *.dwi.uw.edu.pl / 192.168.0.* 16.02.03, 17:25 rog Dobrej i Zajęczej bardzo mile wnetrze (piekne bordowe sciany, ladne podlogi) strasznie symaptyczna obsluga porzady wybor ksiazek, niekoniecznie William Wharton, czy Katarzyna Grochola ;-) bardzo mile godziny otwarcia no i do tego Twoj portfel pokocha ich oferte herbaciano-kawowa :-))) bardzo bardzo polecam Odpowiedz Link Zgłoś
la_passionata Dzięki! 17.02.03, 00:26 ;-) W tym tygodniu będę w pobliżu i na pewno się wybiorę! Kocham takie miejsca, a nie jest ich za wiele... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Dzięki! IP: *.dwi.uw.edu.pl / 192.168.0.* 17.02.03, 09:13 www.czulybarbarzynca.pl :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suri znam i kocham!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.03, 12:10 piekne miejsce, az dziw bierze, ze w wawie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: znam i kocham!!! IP: *.dwi.uw.edu.pl / 192.168.0.* 18.02.03, 09:02 oj a czemu dziw bierze? to co, w warszawie nie moze istniec nic ladnego? za kare masz minus dwa punkty karmy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suri Re: znam i kocham!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.03, 19:00 > oj > a czemu dziw bierze? > to co, w warszawie nie moze istniec nic ladnego? no..yyy.. takie inicjatywy to mi sie bardziej z krakowskimi klimatami kojarza...w wawie to tylko nowe cluby powstaja ;) nie kluboksiegarnie :) > za kare masz minus dwa punkty karmy ;-) ej ej!!! jakie minusy kiedy ja sie tak staram :))) p.s. ostatnio kupilam tam ksiazke, dosyc impulsywnie - "chory na smierc", nawet watek zalaozylam na forum ale nikt sie nie zglosil, czytalas/es? nie wiem do konca co o tej ksiazce myslec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: znam i kocham!!! IP: *.dwi.uw.edu.pl / 192.168.0.* 19.02.03, 19:12 to bedzie ostrozna teza, ale chyba niewiele wiesz o krakowskich knajpach ja tam studiowalem i moge powiedziec, ze jeszcze do niedawna knajpa w krakowie polegala na: - zatechlym powietrzu - swieczkach wstawionych w butelki po winie - pretensjonalnym wystroju (jakies szmaty porozwieszane po scianach, suszone kwiaty, kazde krzeslo z innej parafii - bo tak jest artystycznie) bardzo sie ciesze, ze Barbarzynca jest inny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suri Re: znam i kocham!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.03, 11:37 teza calkiem sluszna ale wnioski takie sobie ;) z krakowa pamietam anioly, czarno biale fotki, czerwone wino i ludzi, z ktorymi mozna rozmawiac. pewnie zalezy od tego gdzie sie chodzi ;) bo skoro barbarzynca podoba nam sie w tej samej mierze, to dedukuje, ze moje miejsca w krakowie tez by Ci sie spodobaly. poza tym krakow w przeciwienstwie do wawy ma klimat, ot tyle. klimat sie pewnie udziela a w odpowiednim towarzystwie reszta sie przestaje liczyc wiec moze i knajpy nie sa najlepsze ale wspomnienia pierwszej klasy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: znam i kocham!!! IP: *.dwi.uw.edu.pl / 192.168.0.* 20.02.03, 16:07 kazdy lubi cos innego mi sie Barbarzynca podoba, bo ma niewymuszona atmosfere a to jest cos, co rzadko udalo mi sie znalezc w Krakowku, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suri Re: znam i kocham!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.03, 17:09 well, well, niewymuszona atmosfera to dobra rzecz a jak jej nie ma to stosuje psychoterror i wymuszam, albo maly skandal na rozladowanie tejże p.s. a w marcu organizuje pare spotkan w cz.b., jesli jestes zalogowany na ich stronie, dostaniesz zaproszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: znam i kocham!!! IP: *.dwi.uw.edu.pl / 192.168.0.* 20.02.03, 20:45 a jakie to spotkania? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suri Re: znam i kocham!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.03, 22:45 sprobuj wydedukować ;-) Odpowiedz Link Zgłoś