histeryczka Re: Jakie książki... 28.12.06, 16:29 Dwoje biednych Rumunów mówiących po polsku Doroty Masłowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
namotlacz Re: Jakie książki... 28.12.06, 16:45 Bohumil Hrabal: "Piękna rupieciarnia" i "Pociągi pod specjalnym nadzorem" (do kolekcji :) ) Edward Stchura: "Fabula rasa" Stephen King: "Miasteczko Salem" czyli mówiąc krótko, mam co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małaan nie dostałam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 16:55 ...ale za to wypożyczyłam na święta: "Dola idola i inne bajki z raju konsumenta" R.Ostaszweski <gorąco polecam-zeby pośmiać się z samego siebie> "Nie boję się" N.Ammaniti oraz od dawna upolowywaną (3 lata) "Wywieranie wpływu na ludzi. Teoria i praktyka" R.Cialdini Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorkas5 Re: Jakie książki... IP: *.koba.pl 28.12.06, 16:58 pachnidło-bo mąż wiedział, że chodzi mi o ten właśnie tytuł; po prostu mi to ugotuj-mąż chyba nie wiedział co mi jeszcze kupić; od ciotki feng shui-jak wyżej. A co powiecie na to, że mój ślubny robił taką wielką tajemnicę z zakupionych książek, a po zapakowaniu zostawił paragon na wierzchu!!:-)) Powiedzieć mu czy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
adam11115 Re: Jakie książki... 28.12.06, 17:11 Takie jakie chcilem czyli: Powstanie '44, Wisla jak krew czerwona, Gulag A. A., Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jakie książki... IP: *.crowley.pl 28.12.06, 17:16 R.A.Z Michnikowszczyzna - zapis choroby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siddhi Re: Jakie książki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 17:18 NAtional Geographic "Skarby dawnych cywilizacji" oraz "wedlug The Rolling Stones" Odpowiedz Link Zgłoś
fatalna_jendza Pratchett 28.12.06, 17:27 "Sztuka Świata Dysku" i "Ostatni bohater" - wydanie ilustrowane :) i Doroty Terakowsjiej "Władcę Lewawu" Odpowiedz Link Zgłoś
ines321 Re: Jakie książki... 28.12.06, 18:51 Album "Ziemia z kosmosu" - zdjecia satelitarne - PIEKNY i "Wigilia" Szymanderskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anngunn Re: Jakie książki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 20:39 "Pokuta" Odpowiedz Link Zgłoś
tulalalong Re: Jakie książki... 28.12.06, 22:44 w.Kruczyński- "Wirus samotności" J.Mozkwa- "Jan PawełII" J.Iwaszkiewicz-" Chopin". Jestem b. zadowolona! Odpowiedz Link Zgłoś
pandora_ Re: Jakie książki... 28.12.06, 22:47 "Pachnidło" Suskinda "Geisha" (w oryginale) "Alternatywa wg Wilta" - sama sobie, bo mi zaginęła kiedyś Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm 3 całkiem zróżnicowane 29.12.06, 01:06 Religia Willocksa Śnieg Pamuka Polska głupcze Lisa Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: 4 całkiem zróżnicowane 29.12.06, 01:49 Paw Królowej - Masłowska; Księżniczka Sissy - Zweig; Ostatnie historie - Tokarczuk; i jeszcze jakaś kucharska, na innej półce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena268 Re: Jakie książki... 29.12.06, 10:34 "Wigilia", podrecznik s.v. jak sie ladnie zachowywac w kazdej sytuacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
schaetzchen Re: Jakie książki... 29.12.06, 11:07 Dostałam przewodnik po Toskanii (hurra!) i grubą księgę z wszystkim (chyba) co napisał Kafka - tyle że po niemiecku... Mikołaj przecenił moją znajomość tego języka, ale może za parę lat? A sama kupiłam dla innych: "Krakowską żałobę" Piątkowskiej, "Moje pierwsze samobójstwo" Pilcha, "Mój Izrael, moja Jerozolima" Bartoszewskiego, "Dziennik Toskański" Capponi Borawskiej i "Annę in w grobowcach świata" Tokarczuk. Odpowiedz Link Zgłoś
basiula1984 Re: Jakie książki... 29.12.06, 11:27 A ja dostałam "Trzynastą opowieść". Miesiąc przed świętami zaczytałam się w cudnej książce "Cień wiatru". Chwile później w "empikowskiej" gazetce przeczytałam, że ten, komu podobał się "Cień wiatru" na pewno zakocha się w "Trzynastej opowieści" :) No to sobie zanarzyłam o tej książeczce...A, że Mikołaj lubi dobre dzieci.. :D pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hjh Re: Jakie książki... IP: 217.30.157.* 29.12.06, 11:51 DOBRE WYPRACOWANIA wypracowania.zlotemysli.pl/zrobto.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2006/07 Re: Jakie książki... IP: *.sas.dk 29.12.06, 13:39 W. Łysiaka Salon2, czyli Alfabet Szulerów dwie części. I oderwać się nie mogę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Michnikowszczyzna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.12.06, 14:36 A ja dostałem książkę Rafała Ziemkiewicza "Michnikowszczyzna. Zapis choroby". Bardzo ciekawa lektura. Polecam szczególnie na tym forum. Wczoraj już był wątek o tek książce ale został usunięty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Michnikowszczyzna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 15:42 "o pięknie" zadie smith "gdyby zamilkly kobiety" kofty "europejke" gretkowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woland Re: Jakie książki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 16:06 a ja otrzymałem od gwiazdeczki "Mistrza i Małgorzate", "Białą gwardie" oraz "Psie serce". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capra Re: Jakie książki... IP: 83.151.32.* 29.12.06, 18:02 "Śalimar klaun" Salmana Rushdiego :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocnymarek Re: Jakie książki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 01:49 "Muzyka klasyczna" - John Stanley Odpowiedz Link Zgłoś
uroja Re: Jakie książki... 30.12.06, 08:17 "Sen o kobietach pięknych i takich sobie" Becketta i "Notes" Kapuścińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
anula_a Re: Jakie książki... 30.12.06, 12:13 "Merde ! rok w Paryżu" Stephena Clarka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza-bel Re: Jakie książki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.06, 12:32 lux perpetua sapkowskiego pachnidło suskinda i szkarłatny płatek i biały fabera Odpowiedz Link Zgłoś
zielonakoniczynka POKUTA McEwana 30.12.06, 13:15 cudowna książka!!!!!!!!!! wszystkim polecam, można kupić za parę groszy na allegro, czy w taniej książce, a uczta wyśmienita Odpowiedz Link Zgłoś