yanga Re: A ja czytam.........,a Ty co? 17.09.08, 14:39 "Sagę rodu Forsyte'ów". Bo zakupiłam nową wersję serialu na DVD i tak mnie wkurzyła filmowa Irena, że postanowiłam sobie odświeżyć w pamięci książkę. Piękna jest... Odpowiedz Link Zgłoś
justyna-anna Re: A ja czytam.........,a Ty co? 18.09.08, 19:00 Stephen Clarke "merde! w rzeczy samej", Katarzyna T. Nowak "Moja mama czarownica. Powieść o Dorocie Terakowskiej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: A ja czytam.........,a Ty co? IP: *.pronet.lublin.pl 18.09.08, 19:47 Matka dzieci holokaustu-Irena Sendlerowa. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: A ja czytam.........,a Ty co? 18.09.08, 19:56 A jak ci sie ten Clarke podoba? Na mnie zrobil wrazenie odrazajacego durnia i nie moge w zaden sposob pojac fenomenu tej ksiazki.Mam zreszta druga czesc jego wypocin i tak jestem zadziwiona ze chce przeczytac by upewnic sie czy mi cos odbioru nie zaklocilo.. Odpowiedz Link Zgłoś
troppo_bella Re: A ja czytam.........,a Ty co? 31.10.08, 10:57 He he, zielonamyszy, ja też Clarka przeczytałam z rosnącym niesmakiem. Jeszcze początek, w miarę dowcipne kilka pierwszych stron, potem miałam wrażenie nabijania licznika. Takie bzdety o niczym, średniodowcipne, raczej na bloga dobre, nie na książkę. -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarmika55 Clark IP: *.piotrkow.pilicka.pl 17.11.09, 12:34 trzecia część to porażka.Przeczytałam , bo przebrnęłam przez dwie pierwsze. Pierwsza mogła być, bo trochę nieporozumień językowych w nazwachbyło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Judytta Re: A ja czytam.........,a Ty co? IP: *.zabrze.net.pl 18.09.08, 23:25 "Będziesz tam?" -Musso Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirikki Re: A ja czytam.........,a Ty co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 14:43 Ostatnio - Zabójczy błękit (Jorg Kastner). W pakiecie z Zatrutym życiem (średnie) i Bogiem Chaosu (Tom Bradby - bardzo fajne). tani i bardzo dobry pakiet. Odpowiedz Link Zgłoś
mindsailor Re: A ja czytam.........,a Ty co? 30.10.08, 16:09 "pokuta", "Zamin cie znajdę" Irvinga i "prawiek i inne czasy' tokarczuk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: A ja czytam.........,a Ty co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 16:36 Co to znaczy że w pakiecie? I czy jest w jakiejś fajnej cenie, jakie ksiażki tam w ogóle mają? :) Odpowiedz Link Zgłoś
iza-1980 Re: A ja czytam.........,a Ty co? 31.10.08, 09:16 "Wzloty i upadki super mamy" Polly Williams Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapa Re: A ja czytam.........,a Ty co? IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 07.04.09, 09:06 ja czytam na memories-of-nobody.pl, opowiadanie "Nienawidzę siebie za to, że Cię kocham..." i czekam z niecierpliwością na kolejne części. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żywia Re: A ja czytam.........,a Ty co? IP: *.subscribers.sferia.net 07.04.09, 09:39 Czytam Umer Magdy i Poniedzielskiego Jak trwoga do bloga. I podoba mi sie ale ..ach ciut pieknoduchstwo z tego wychodzi.Niby dobrze ale.. tzn chwilami to mialkie.ALe przeczytac warto, ale ja kupilam:) No i skonczylam Kalickiej Rembrandt wojna i dziewczyna z kabaretu i dawno nie czytalam tak swietnej polskiej powiesci sensacjnej.Pelen zaskoczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla.londyn Re: A ja czytam.........,a Ty co? 07.04.09, 13:57 Juz dawno,dawno temu slyszalam o tej postaci, ale dopiero ostatnio sprezentowalam sobie ksiege o : "to on zaispirowal Mozarta-Czarodziejski flet,Goethego-Faust, przyjaznil sie z Katarzyna Wielka i Maria Antonina,bral udzial w aferze naszyjnikowej opisanej przez Dumasa.Wygnal go Stanislaw August Poniatowski a Ludwik XVI nakazal wtracic do Bastylii,zwalczal go Pius VI i inkwizycja , to z jego czaszki zolnierze legionow H.Dabrowskiego pili w twierdzy San Leo "za wolnosc wasza i nasza",jego wrogiem byl Cassanova" "Cagliostro-ostatni mag Europy" - wlasnie zaczynam . fotoforum.gazeta.pl/u/mimbla.londyn.html Odpowiedz Link Zgłoś
czytajka86 "Wyspa klucz" Małgorzaty Szejnert 15.04.09, 10:54 Napisana w formie reportażu historia wyspy Ellis Island. Była kiedyś nazywana bramą do Ameryki. To tam przypływały promy z imigrantami chcącymi dostać się do Stanów. Świetna książka ukazująca niesamowity kawałek historii naszych przodków, którzy również tam pływali bo wzmianek o Polakach jest całkiem sporo. Rewelacyjne fotografie! Odpowiedz Link Zgłoś
krt.ek Re: "Wyspa klucz" Małgorzaty Szejnert 20.05.09, 22:49 Ja też czytałam tę książkę. Naprawdę bardzo dobra. Zdjęcia super. bardzo rzetelna i wykończona praca, uważam, że jest świetnym materiałem do pracy naukowej, nie tylko do poczytania dla przyjemności. Żeby tak wszystkie materiały do prac naukowych były takie ciekawe...:) p.s. wstrząsnął mną fakt jak cenzura rosyjska i niemiecka odbierały rodzinom możliwość kontaktu...:( Odpowiedz Link Zgłoś
nadia261 Re: "Wyspa klucz" Małgorzaty Szejnert 28.05.09, 19:58 Roland Topor - "Cztery róże dla Lucienne" Bezwzględnie najlepsza! Odpowiedz Link Zgłoś
judytta A ja czytam.........,a Ty co? 09.09.09, 11:53 "Grecki skarb" I. Stone bardzo mi się podoba niedługo połowa:) judytta.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grenzoid Re: A ja czytam.........,a Ty co? IP: *.chello.pl 09.09.09, 12:44 "Rynek w Smyrnie" i (dla kontrastu) "Żuk w Mrowisku". Odpowiedz Link Zgłoś
ksiazkownia Re: A ja czytam.........,a Ty co? 09.09.09, 13:20 "Portret w sepii" I. Allende Odpowiedz Link Zgłoś
sukiennica Re: A ja czytam.........,a Ty co? 11.10.09, 21:38 „W ogrodzie pamięci”- Olczak-Ronikier Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla.londyn Re: A ja czytam.........,a Ty co? 12.11.09, 22:49 Akunin "Fantastyka" , przyznam,ze mnie zaskoczyla. Odpowiedz Link Zgłoś
stoerungsquelle Re: A ja czytam.........,a Ty co? 14.11.09, 15:33 na gwiazdke zazyczylam sobie Wichrowe Wzgorza, bo juz tyle razy wypozyczalam, ze moglabym miec wreszcie wlasne --- Wow, superrecenzja wersji polskiej Lovefool – Głupiec w miłości www.scholar-online.pl/viewpage.php?page_id=124&c_start=30#c13373 Odpowiedz Link Zgłoś
ew_81290 Re: A ja czytam.........,a Ty co? 16.11.09, 17:38 "Tam, gdzie spotykają się wszystkie światy" W.Wharton Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asica Margot IP: *.magma-net.pl 16.11.09, 20:55 hmmm... wczoraj przeczytałam połowe...takie tam pierdu- pierdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarmilka55 Sue Townsend "Numer 10" IP: *.piotrkow.pilicka.pl 17.11.09, 12:29 Sue Townsend to autorka pamiętników Adriana Mola. Śmieszy podobnie, szczególnie jej ulubiony wątek o służbie zdrowia, czyli izba przyjęć. Pamiętacie samolot przyklejony do nosa Adriana ? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek_mysiulek Re: A ja czytam.........,a Ty co? 17.11.09, 16:29 "Pieśni Maldorora", Lautreamont. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manganna Re: A ja czytam.........,a Ty co? IP: *.dc2.allegro.pl 17.11.09, 16:41 o, "Pieśni Maldorora"! i jakie wrażenia? Trochę słyszałam o tej książce, jestem ciekawa opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
ikonoplasta Re: A ja czytam.........,a Ty co? 23.11.09, 21:14 "American Dream. Niedopowieść" Odpowiedz Link Zgłoś
drzewko214 Re: A ja czytam.........,a Ty co? 24.10.10, 02:13 Martha Grimes "The black cat" Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla.londyn Re: A ja czytam.........,a Ty co? 25.10.10, 02:10 Lori Lansens "Siostry" Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla.londyn Re: A ja czytam.........,a Ty co? 26.10.10, 11:44 www.foody.pl/uimages/CZYTELNIA/Artykuly/LucynaCwierczakiewiczowa.jpg Lucyna Cwierczakiewiczowa "365 obiadow" :) Odpowiedz Link Zgłoś
poczatkujaca_travellerka Re: A ja czytam.........,a Ty co? 27.10.10, 10:49 Black Bazar :) Odpowiedz Link Zgłoś
skill Re: A ja czytam.........,a Ty co? 27.10.10, 18:07 "Kochanek malutki" - Aurelia Es replika.eu/nowosci.php?wyd=1&id3=280&k= Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla.londyn Re: A ja czytam.........,a Ty co? 28.10.10, 00:31 "Kojot Charlie"- Shreve Stockton Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagmara Okruchy codzinności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 09:57 "Okruchy codzienności" Elisabeth Storut. Książka, która została w ubiegłym roku uhonorowana Pulitzerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha "Godzina przed świtem" Sara Macdonald n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.10, 13:10 Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla.londyn Re: A ja czytam.........,a Ty co? 30.10.10, 00:54 "Życie prywatne elit artystycznych Drugiej Rzeczpospolitej" Sławomir Koper "Żadna inna epoka w historii naszego kraju nie zanotowała podobnej eksplozji talentów jak dwudziestolecie międzywojenne. Pisali wówczas najwybitniejsi literaci z Reymontem, Żeromskim, Nałkowską i Dąbrowską na czele, tworzył Tuwim, Wierzyński,Pawlikowska-Jasnorzewska, malowała Stryjeńska, Witkacy, komponował Szymanowski. Na scenie grali Jaracz, Junosza-Stępowski, Węgrzyn, na deskach kabaretu śpiewała Ordonka, tańczyły Zula Pogorzelska i Loda Halama. Popularnością cieszyli się aktorzy filmowi ze Smosarską i Żabczyńskim na czele. Warszawa i Polska lat dwudziestych i trzydziestych stanowi wyjątkowo wdzięczny temat. To miejsce, gdzie kwitło radosne życie towarzyskie, gdzie rodziły się i upadały kariery, gdzie artyści cieszyli się wyjątkowym uznaniem. I z reguły odnosili komercyjny sukces, a nawet jeżeli nie zaznali go za życia, to przyszłe pokolenia potwierdziły ich wielkość." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: A ja czytam.........,a Ty co? IP: 178.73.63.* 05.11.10, 07:50 A ja słucham z dzieckiem :) Witajcie. Już 10 listopada będzie w empikach wznowione wydanie Pippi czytane przez Jungowską oraz nowość Dzieci z Bullerbyn - tuż przed świętami na gwiazdkę - www.mini-kultura.pl/262-edyta_jungowska_i_astrid_lindgren_na_gwiazdke.html Polecam, chyba warto to mieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
mala200333 "Tektonika uczuć" 05.11.10, 16:07 Eric-Emmanuel Schmitt - "Tektonika uczuć Przeczytałam jak to się mówi jednym duszkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
eddgard_stark Re: A ja czytam.........,a Ty co? 05.11.10, 19:13 Jack Vance - Umierająca Ziemia. Polski wydawca wydał w jednej książce dwa tomy. Doskonały miks fantasy i postapokaliptycznych klimatów. Do tego atmosfere konajacego swiata podkresla jednen z bohaterow - totalny degenerat. Jezeli mysleliscie ze Geralt jest antybohaterem, to czytajac Umierajaca Ziemie dojdziecie do wniosku, ze Wiedzminowi mozna bez obaw powierzyc swoja pocieche :) Odpowiedz Link Zgłoś