Gość: ania IP: *.earth.pl 30.04.07, 16:44 Szukam książek o Krakowie, ale nie przewodników, tylko dziejących się w tym mieście. Możecie mi coś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mzrr21 Re: książka z Krakowem w tle 30.04.07, 16:56 Ten wątek juz był. Poszukaj wstecz. Napewno "Krakowska żałoba", "Dwanaście". To z tych w miare najnowszych. Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: książka z Krakowem w tle 30.04.07, 17:14 proszę bardzo: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=44954134&a=44954134 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: książka z Krakowem w tle IP: *.earth.pl 30.04.07, 17:23 Dzięki, tak mi się właśnie wydawało, że już ten wątek gdzieś był, ale nie mogłam go znaleźć. Gdyby jednak komuś się jeszcze coś przypomniało, to bardzo proszę. Im więcej będę miała pozycji, tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
afrykanka1 Re: książka z Krakowem w tle 30.04.07, 18:08 Z najnowszych to "Wypadek na ulicy Starowiślnej" Lucyny Olejniczak. Świetnie opisany Kraków stary i współczesny, trochę w stylu Chmielewskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: książka z Krakowem w tle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 09:57 Moja mama czarownica i Kobieta w wynajetych pokojach Katarzyny T. Nowak Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: książka z Krakowem w tle 07.05.07, 14:34 ,,Dziewczynka w czerwonym płaszczyku'' R.Ligockiej dzieje się w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldi Re: książka z Krakowem w tle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 19:13 Tracę ciepło Łukasza Orbitowskiego - częściowo. Odpowiedz Link Zgłoś
karolla44 Re: książka z Krakowem w tle 08.05.07, 16:46 Polacam "Cafe Szafe" Dębskiego. Autor jet właściceilem kawiarni Szafa w Krakowie i książka własnie o tym traktuje. Jest idealna dla osób lubiących współczesną polską literaturę i krakowskie kawiarnie;) (tudzież pijalnie czekalady itp...;)Niezła literatura, zwłaszcza jak na debiut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informatorka Re: książka z Krakowem w tle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 21:33 KRK książka o Krakowie - ukaże się w maju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: książka z Krakowem w tle IP: *.earth.pl 09.05.07, 11:00 Dzięki wszystkim, jesteście kochani. Staram się zbierać wszystko, co mi polecacie w tym i w starym wątku. "Dziewczynkę w czerwonym płaszczyku" i "Moja mama czarownica" już miałam w swoim zbiorze i czytałam, teraz szukam następnych. Najwięcej oporów miałam z "Wypadkiem na ulicy Starowiślnej" Olejniczak, bo myślałam, że to romans ( ta okropna okładka), ale okazało się, że wcale nie. Jestem zauroczona Krakowem z tej książki. Teraz ciekawa jestem "Cafe Szafe". Po "Marii i Magdalenie" Samozwaniec ( którą uwielbiam i czytam na okrągło )muszę poczytać coś dziejącego się we współczesnym Krakowie. Dzięki raz jeszcze :) Odpowiedz Link Zgłoś