Gość: dolores.ltd Re: Książki o książkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.07, 10:17 Przypomniała mi się jeszcze fajna powieść Marian Keyes "Trzecia strona medalu", jedna z bohaterek jest redaktorką dużego wydawnictwa, kupuje prawa autorskie, szuka talentów, współpracuje z agentami róznych pisarzy, a dwie inne bohaterki z mniejszym lub większym sukcesem piszą powieści. Dużo się z tej książki dowiedziałam o funkcjonowaniu rynku wydawniczego. Jest też taki zbiór opowiadań "Amerykańskie dziewczyny" wydany przez Albatros i bohaterką jednego z opowiadań jest pisarka podczas podróży promocyjnej. "Endymion Spring"- taka nowość młodzieżowa, też opowiada o książkach A zdradz nam , po co Ci te tytuły, będziesz pisać pracę magisterską z ksiązek o książkach? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dolores.ltd Re: Książki o książkach 27.08.07, 10:15 skoro dziecięce też mogą być, to "Franklin i książka z biblioteki" oraz "Franklin i superbohater" też są o książkach. Odpowiedz Link Zgłoś
bir.ke Re: Książki o książkach 04.09.07, 15:23 miasto zaginionych ksiązek:) ___________________________________ "A quoi ca sert d'etre sur la terre Si c'est pour faire nos vies a genoux" Odpowiedz Link Zgłoś
mixxxer12 Re: Książki o książkach 07.09.07, 08:27 "Fahrenhait 451" Ray Bradbury "Jaskinia filozofów" Jose Carlos Somoza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja a co Re: Książki o książkach IP: *.autocom.pl 07.09.07, 22:38 'Klub Dumas' A. Perez-Reverte 'Klub Dantego' M. Pearl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kingaaa Re: Książki o książkach IP: *.aster.pl 11.09.07, 09:56 jak na razie przychdzą mi na myśl nastepujące: "Fałszerze" Andre Gide "Wilk stepowy" Herman Hesse "Podróże ludzi księgi" Olga Tokarczuk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Książki o książkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 09:12 "Mów mi Brooklyn" Eduardo Lago - nowa książka wydana przez Muzę, opowiada o człowieku piszącym książkę na podstawie notatek jego zmarłego przyjaciela. -- www.glosa.info posluchaj o nowych ksiazkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cysia,b Re: Książki o książkach IP: *.171.90.4.crowley.pl 13.09.07, 16:13 "Człowiek z wysokiego zamku" Dicka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jente Re: Książki o książkach IP: *.broker.com.pl 20.11.07, 16:09 Osoby, które czytały jakieś "książki o książkach" (moja lista poniżej) bardzo proszę o wypełnienie ankiety: www.ankietka.pl/ankieta/pokaz/id/6044/ksiazki-o-ksiazkach- ankieta-do-pracy-magisterskiej.html Jest mi ona potrzebna do pracy magisterskiej. Z góry dziękuję! Moja lista książek o książkach: Umberto Eco - Imię róży Carlos Ruiz Zafón - Cień wiatru Carlos Maria Dominguez - Dom z papieru Diane Setterfield - Trzynasta opowieść Jasper Fforde - Porwanie Jane E. Jasper Fforde - Skok w dobrą książkę Walter Moers - Miasto Śniących Książek Cornelia Funke - Atramentowe serce Cornelia Funke - Atramentowa krew Jostein Gaarder - Świat Zofii Jostein Gaarder - Magiczna biblioteka Bibbi Bokken Jean-Marie Laclavetine - Przeklęta pierwsza linijka Matthew Pearl - Klub Dantego Wisława Szymborska - Lektury nadobowiązkowe Wisława Szymborska - Nowe lektury nadobowiązkowe Małgorzata Musierowicz - Frywolitki czyli Ostatnio przeczytałam książkę! Odpowiedz Link Zgłoś
broch Re: Książki o książkach 20.11.07, 17:03 Kis - Ksiega umarlych Enrique Vila-Matas - Bartleby & Co. Enrique Vila-Matas - Krótka historia literatury przenośnej Enrique Vila-Matas - Montano's Malady Cortazar - 62. Model do skladania Odpowiedz Link Zgłoś
pani.jola Re: Książki o książkach 21.11.07, 08:35 Bohumił Hrabal, Zbyt głośna samotność Odpowiedz Link Zgłoś