Dodaj do ulubionych

Cukiereczki

IP: *.aster.pl 02.07.07, 18:32
Jest ktos świeżo po lekaturze tej książki ? Ja przeczytałam ja w weekend i
przyznam ze zrobiła na mnie pozytywne wrazenie.Moze dlatego ze jest głosem
mojego pokolenia ? A co do samej ksiażki to jest juz konkurs
broszka.pl/index.php?a=si&iid=5478&BROSZKA_NID=b8d306c7546af292221dd3d610a4633e
Obserwuj wątek
    • pomme Re: Cukiereczki 02.07.07, 22:15
      ja zamówiłam bede miała za jakis tydzień ale stoi w długiej kolejce do
      przeczytania
      • Gość: Nomik Re: Cukiereczki IP: *.aster.pl 04.07.07, 13:06
        ale to w takim razie czekaj wytrwale bo naprawde warto
        pozdrawiam
    • kaaarolinkaa Re: Cukiereczki 04.07.07, 22:20
      reklama....
      • ola5777 Re: Cukiereczki 05.07.07, 13:22
        Dostałam ja własnie wczoraj na urodziny i zabieram sie za czytanie.mam nadzieje
        ze sie nie zawiode.Recenzja nawet nieczego sobie a i te reklamy na miescie.
        • pomme Re: Cukiereczki 05.07.07, 13:32
          są reklamy? :-)
          ja przez przypadek wyszperałam w merlinie i przypomniało mi się że tu juz ktoś
          cos o niej mówił:-)
          • marchefka9 Re: Cukiereczki 05.07.07, 17:01
            Czy na Forum dozwolone jest spamowanie?!
    • konwali-ja Re: Cukiereczki 08.07.07, 16:46
      hmmm a wie ktoś coś więcej o tej książce? tzn o czym ona jest dokładnie? ale nie
      chodzi mi o teksty reklamowe tylko proste opowiedzenie/streszczenie :) tzn tylko
      tak, żeby mi sie potem jeszcze czytać chciało! :P

• yavanna86 Re: Cukiereczki 11.07.07, 09:13
        Głos Twojego pokolenia?Mieszkasz w Chinach?Gratuluję biegłej znajomości języka
        polskiego...
        • madzia9676 Re: Cukiereczki 18.07.07, 16:44
          Jak przeczytałam tą książkę od razu mi się nasunęła podobna powieść " My dzieci
          z dworca ZOO". "Cukiereczki" można tez w pewien sposób porównać do książek E.
          Jelinek. Hmmmm chyba nadchodzi skandalistka ze wschodu. Jak ktoś lubi Jellinek,
          polubi też Mian Mian.
          • kabeleczek Re: Cukiereczki 18.07.07, 21:02
            Ja dopiero ja kupiłam i zaczynam czytac. Nawet nieźle się zaczyna...
            • alek06 Re: Cukiereczki 19.07.07, 15:18
              Dla mnie podchodzi troszke pod erotyke ;-) duzo takich scen,ale to fajnie
              chociaz ksiażka nie jest bezpłciowa
              • taginis Re: Cukiereczki 23.07.07, 22:21
                Ja wczoraj pożyczyłam ją od kumpelki, dobrze się czyta, wciągająca i głowan
                bohateraka ma w sobie to coś co przyciąga i nie chce się odstawić. Polecam;]
      • Gość: zioma Re: Cukiereczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 13:54
        fajna ksiazka na wakacje, prosto napisana, ale nie banalna. Opowiada o zyciu
        chinskich nastolatkow na przelomie lat 80/90. polecam, jezeli ktos lubi czytac
        o problemach nastolatkow.
        • pomme Re: Cukiereczki 24.07.07, 14:18
          ja się zawiodłam
          chyba jestsem juz za stara na tą ksiązkę
          zostało mi jeszcze parę stron do końca ale przyznam szczerze że kończę na siłe
          nuda panie!
          • Gość: zgredek Re: Cukiereczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 12:30
            no coś Ty!!Cukiereczki nudne?? ja się tak zaczytałam, że spaliłam fasolkę na
            obiad we wtorek! hehe na szczęście już skończyłam i muszę przyznać, że wcale
            się nie nudziłam przy tej ksiażce. Polecam!
            • pomme Re: Cukiereczki 26.07.07, 13:45
              ale przeciez tam było w kółko to samo. jedno zdanie napisane na osiem sposobów.
              nic mnie w tej ksiązce nie pociagało nie zaciekawiło nie zaintrygowało. z
              trudem i zmeczona dobrnełam do końca. mam wrazenie ze ksiązka pisana bardzo na
              siłę i tak naprawde nie wiadomo po co, bo chyba nie ku przestrodze...
              • Gość: jasia Re: Cukiereczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 15:38
                a może i ku przestrodze! dla mnie to jest książka o poszukiwaniu wolności i
                samego siebie w zagmatwanym świecie. to książka o takich uniwersalnych
                wartościach jak miłość, przyjażń, zdrowie, szczęście. moim zdaniem warta
                przeczytania!
                • Gość: Jacenty Re: Cukiereczki IP: *.aster.pl 29.07.07, 01:01
                  sex, drugs& rock&roll na chińskiej ziemii, ciekawe połączenie które zostało
                  ciekawie przekazane w tej właśnie książce
                  • Gość: kurek Re: Cukiereczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 22:06
                    Dostałem od siostry na urodziny, początkowo byłem do niej sceptyczny, ale po
                    pierwszych 20 stronach sceptyzm mi przeszedł i mnie wciągnęło. Dobra lektura.
              • Gość: glizda Re: Cukiereczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 23:27
                a o co właściwie chodzi w tych Cukiereczkach? moja starsza siostra się
                zachwyca, mówi, że to książka o buntownikach i wolności. może mi ktoś coś o tym
                jeszcze powiedzieć, bo moja siostra ma czasem dziwne pomysły i nie wiem, czy
                się zabierać za lekturę Cukiereczków.
                • podpapugami1 Re: Cukiereczki 30.07.07, 23:54
                  Jak nie przeczytasz to nie bedziesz wiedziała czy warto, tak naprawde gusta sa
                  różne, ale jesli masz ,,otwarty umysł" to zaryzykuję i powiem,że pewnie Ci sie
                  spodoba;)
                • Gość: molik xionszkowy Re: Cukiereczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 00:34
                  Nie ma rady, musisz się skusić na przeczytanie Cukiereczków, bo naprawdę warto.
                  Teraz to jedna z moich ulubionych pozycji. Polecam!!
                • Gość: princessa Re: Cukiereczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 21:23
                  moim zdaniem też musisz to przeczytać, żeby się przekonać, że warto. warto
                  chociażby poznać chińską kulturę trochę przez tą książkę. ja się
                  zachwyciłam.polecam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka