stalker7 05.09.07, 22:29 Dla mnie to zawsze Kubuś Puchatek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cykada Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.aster.pl 05.09.07, 22:38 Którakolwiek ze starszych książek M.Musierowicz. Powiedzmy, że "Kłamczucha", "Szósta klepka", listy do mamy w "Kwiecie kalafiora". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saba Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.09.07, 17:15 Wszystkie ksiazki Malgorzaty Musierowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
afigielka Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój 25.10.07, 19:09 Zgadzam się całkowicie! Mnie Małgorzata Musierowicz bawi już od ponad 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.chello.pl 08.10.07, 22:48 ja tez lubię Musierowicz. Ale ostatnio przez stronkę Empiku <nową maja, całkiem fajna> zamówiłam książkę Nigelli Lawson. Jest po prostu super!!No i jak fajnie jest sie z nią uczyć gotować. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_azj Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój 05.09.07, 23:09 "Wszystko czerwone" Chmielewskiej - niezawodne ;-))) Albo "Lesio", albo "Większy kawałek świata", albo cokolwiek innego z jej najlepszego okresu. Odpowiedz Link Zgłoś
marylou_tiel Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój 06.09.07, 08:53 Tak, tak! "Wszystko czerwone" zawsze dziala! I jeszcze komiksy o Garfieldzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też agnieszka Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: 81.219.30.* 07.09.07, 20:34 agnieszka_azj napisała: > "Wszystko czerwone" Chmielewskiej - niezawodne ;-))) > > Albo "Lesio", albo "Większy kawałek świata", albo cokolwiek innego > z jej najlepszego okresu. Z ust mi to wyjęłaś... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camparis Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 10:04 jeszcze bym dodała "Wszyscy jesteśmy podejrzani" również Chmielewskiej. mimo iż przeczytałam książkę ze sto razy to za każdym razem turlam się ze śmiechu jak czytam gagi z biura architektonicznego ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mader Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.gprspla.plusgsm.pl 09.09.07, 08:19 Zgadzam sie WSZYSTKO CZERWONE !!! Chmielewskiej albo inne z tego okresu :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
ruskie-pierogi Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój 06.09.07, 09:52 Kubuś Puchatek i Chatka Puchatka Muminki + Tortilla Flat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szary wilk Re: Lesio i inne Joanny Chmielewskiej... IP: *.tkk.pl 07.09.07, 18:04 No i szwejk, jest ponddczasowy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agula Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 12:24 Dodam jeszcze "Smażone, zielone pomidory" - po przeczytaniu życie wydaje się lepsze, łatwiejsze - przynajmniej dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliza Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 12:43 Jerome. Jerome "Trzech panów w łódce nie licząc psa" Odpowiedz Link Zgłoś
szeklownik Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój 07.09.07, 12:26 Paragraf 22. Odpowiedz Link Zgłoś
edycia_s Przygody Mikołajka 07.09.07, 12:36 W ogóle czytanie książek dzieciom poprawia mi nastrój, choć kończąc wczoraj 'Babcie na jabłoni" miałam łzy wzruszenia w oczach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jord Alicja w krainie czarów bije wszystkie te ksiażki IP: *.toya.net.pl 07.09.07, 12:46 Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Re: Alicja w krainie czarów bije wszystkie te ksi 07.09.07, 16:19 Alicja? w moim przypadku budzi mieszane uczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ofelia1982 Re: Alicja w krainie czarów bije wszystkie te ksi IP: *.aster.pl 16.09.07, 13:13 ja sie balam Alicji.. Odpowiedz Link Zgłoś
falbanna Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój 07.09.07, 12:46 Wszystkie powieści Jane Austen, Dickensa, sióstr Bronte i w ogóle XIX wieczna proza, bo żyło sie wtedy powoli, elegancko i szczęśliwiej niż teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój 07.09.07, 16:21 "Klub Pickwicka" jak znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec_kropka Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: 195.8.101.* 07.09.07, 12:52 dla mnie, którakolwiek z części "Kronik Narnii" C.S. Lewis'a (wspomnienie dość wczesnego dzieciństwa), są tak porywające, że zapomina się o wszelkich problemach, no i można znów poczuć się trochę dzieckiem, które BARDZO liczy na to, że jak otworzy szafę, to nie będzie w niej tylnej ściany (ileż to razy miałam nadzieję, że się uda... łezka w oku się kręci) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jachar Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.range86-130.btcentralplus.com 07.09.07, 12:58 "Dzieci z Bullerbyn" sa niezawodne w moim przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.07, 13:04 "Pan samochodzik"!!! Piękny świat i zawsze wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
malyksiaze1 Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój 07.09.07, 13:14 Mnie zawsze pomaga "Baudolino" Umberto Eco. Rewelacyjna książka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 13:53 Moja pierwsza przeczytana książka "Robinson Kruzoe". Czytałam ją półtora roku, miałam niewiele ponad pięć lat, gdy ją skończyłam. Czytam ją zawsze z łezką w oku. Tak samo kocham "Małego Księcia", "Tajemniczy ogród", jestem tez wielbicielką Bułhakowa. Jego "Mistrz i Małgorzata" to istne cudo. Na koniec zostawiłam Tolkiena i jego "Władcę Pierścieni". to nie książka, która poprawia nastrój - ja w niej żyję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dixi Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: 212.160.106.* 07.09.07, 13:48 Forrest Gump i Bridget Jones :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniek Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: 80.50.235.* 07.09.07, 14:06 Ania z Zielonego Wzgórza, Ania z Avonlea, Ania na Uniwersytecie. Czytam nałogowo od 23 lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliza Hrabal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 12:47 na i oczywiście Bohumil Hrabal - Pociągi po specjalnym nadzorem (Ostro sledowane vlaki), Postrzyżyny, Lekcje tańca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruta Re: Hrabal IP: *.autocom.pl 08.09.07, 13:45 Można jeszcze dodac "Obsługiwałem angielskiego króla" i "taka piekna załoba" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naprawdetrzezwy Cholonek, czyli dobry pan bóg z gliny. IP: *.chello.pl 07.09.07, 14:34 Ale trzeba mieć duszę ślązaka, by móc się rozkoszować. Gorole nie zrozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mellisa Re: Cholonek, czyli dobry pan bóg z gliny. IP: 194.196.228.* 07.09.07, 14:46 Dla mnie cokolwiek Pratchetta :) Odpowiedz Link Zgłoś
else Re: Cholonek, czyli dobry pan bóg z gliny. 09.09.07, 08:08 Pratchett, szczególnie początkowe tomy serii "Świat dysku" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.07, 14:53 Zdecydowanie "Przygody dobrego wojaka Szwejka" poprawiają nastrój zawsze i wszędzie, oprócz tego mają jeszcze jedną zaletę - pozwalają na odzyskanie/zdobycie dystansu do świata;- ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tulipanna Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.07, 17:19 Oj, tak. Kiedy już wydaje się, że wszystko się wali dookoła mnie, zawsze przypomninam sobie maksymę Szwejka, że jeszcze nigdy tak nie było, zeby jakoś nie było. W ogóle przeczytałam tę ksiązkę chyba ze dwadzieścia razy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byp Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.cable.ubr04.glen.blueyonder.co.uk 07.09.07, 15:11 "Potop" Sienkiewicza, pozostale częsci Trylogii. dla mnie najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
zywiolak Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój 07.09.07, 15:46 Sto lat samotności Marqueza Na wschód od Edenu Steinbecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjb Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.olsztyn.mm.pl 07.09.07, 16:04 Ja też tak uważam. to chyba na pierwszym miejscu. Ale w zależności od nastroju także "Trylogia" Tolkiena oraz "Mistrz i Małgorzata" Bułhakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ravenka Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: 83.238.73.* 07.09.07, 16:25 bez dwóch zdań - seria ksiazek o Adrianie Mole'u - wypróbowana po wielokroc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EMMI ADRIAN Mole IP: *.centertel.pl 07.09.07, 18:29 Cudowna książka ... poczucie humoru Adrian'a rewelacyjny -POLECAM gorąco;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falarula Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.devs.futuro.pl 07.09.07, 19:40 jestem za Molem!!!! Popieram!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blueblood Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój 16.09.07, 21:46 tak jest - Adrian Mole :] czytałem ten wątek i już myślałem, że nikt nie dodał i się zawiodę, ale jednak :] pod wpływem tej książki sam zacząłem dziennik pisać, ale tak dobra proza to nie była - raz przeczytałem po latach, trochę się pośmiałem i spaliłem w ognisku ;] swoją drogą, czy na podstawie tej książki nie powstał kiedyś film czy też serial? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA147 Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.aster.pl 07.09.07, 17:31 Trzech panów w łódce nie licząc psa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Gurtowski Szwejk. Zawsze IP: 193.194.132.* 07.09.07, 17:38 Na chybił-trafił lub od deski do deski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Szwejk. Zawsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 18:43 Dodam do tego naszego współczesnego Szwejka, czyli szeregowca Leńczyka. Moja propozycja - Misjonarze z Dywanowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marvin Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.09.07, 18:24 "Autostopem przez galaktykę" Douglas Adams Odpowiedz Link Zgłoś
martitka18 Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój 07.09.07, 19:07 wszystkie czesci"Mikołajka":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapsel Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: 65.102.244.* 07.09.07, 19:19 mkolajek jest the best no bo co kurcze blade? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.chello.pl 07.09.07, 19:10 Gość portalu: marvin napisał(a): > "Autostopem przez galaktykę" Douglas Adams całą trylogię w pięciu częściach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mareksopl Re: Książka, która zawsze poprawia nastrój IP: *.kopnet.pl 07.09.07, 19:11 Dlaczego nikt jeszcze nie napisał "Dzieci z Bulerbyn"? Hasło "Jak pięknie kurzy, jak brzytko świeci słońce" tak dobrze oddaje specyfikę życia korporacyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś