Gość: Curious IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 10:38 Czy tylko mnie wysłali w kosmos całą zawartość koszyka i przechowalni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maruka Re: Empik.com po zmianach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 12:30 Jak mieli bałagan tak mają. Cześć książek nadal niby nie mają, choć w salonach stoją na półkach. Jedyne co zmienili to wystrój okna w internecie, a przecież nie chodzi nam o to aby było ładniej ale o to aby było prawdziwa informacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chp Re: Empik.com po zmianach IP: *.chello.pl 17.10.07, 22:25 co ty gadasz od pyty tytulow maja, i to jeszcze pare zet taniej zawsze niz w salonie, polaczkom to nigdy nie dogodzisz Odpowiedz Link Zgłoś
matsuo Re: Empik.com po zmianach 06.10.07, 13:27 Wygląda o wiele znośniej, ale wyszukiwarka i tak do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seven_up Re: Empik.com po zmianach IP: *.man.bydgoszcz.pl 06.10.07, 20:09 Ja też straciłem koszyk i przechowalnię. Napisałem im maila, czy można to jakoś naprawić, ale oczywiście zero odzewu. I do tego wyszukiwarka pokazuje tylko 5 książek na stronę - co to ma być? Czy oni myślą, że ludzie ciągle "jadą" na modemach?! Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Empik.com po zmianach 06.10.07, 21:18 > Czy oni myślą, że ludzie ciągle "jadą" na modemach?! moze to uklon w strone ludzi korzystajacych z sieci przez komorke? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merlin Re: Empik.com po zmianach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 22:11 nie. To reklama MERLINA Odpowiedz Link Zgłoś
kazik996 Re: Empik.com po zmianach 25.10.07, 17:53 hihi, no niby można to tak określić, ale nie przesadzajmy. merlin nie potrzebuje chyba reklamy w oparciu na bledach konkurencji, doskonale radzi sobie sam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eloy Re: Empik.com po zmianach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 23:26 Raz zamówiłem i wystarczy. Zalogowałem się w merlinie. Jest lepszy, sporo książek zresztą mają tam taniej, a co ważne to polska firma! Odpowiedz Link Zgłoś
brainsss Re: Empik.com po zmianach 12.10.07, 10:27 no nie powiedziałbym że mają taką ofertę jak empik:) ja się raz naciąłem na merlina że niby była promocja że przesyłka za darmo i mi przysłali ksiazkę a za przesyłkę musiałem zapłacić:( teraz niby maja też 3 sklepy gdzie można odebrać ksiazkę sobiście i nie płacić za przesyłke ale to jest warszawa i piaseczno a ja jestem z łodzi i nie chce mi się jeździć po ksiazkę tam:) a empik spokojnie, ładnie nowa stronka działa, piękn ywygląd, odbierasz sobie w jednym z salonów rozmieszczonych w całej Polsce i płacisz mniej. empik! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quentin Re: Empik.com po zmianach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 17:22 Bałagan dalej ten sam. nie dosc że koszyk i schowek zniknęły, to jeszcze - poza wyglądem strony - nic sie nie zmieniło, a juz na pewno nie na lepsze. Np. w dziele filmy szukanie konkretnego rezysera jest w wiekszosc wypadków bezcelowe, bo oni chyba nie uznają czegoś takiego. Wiekszość filmów jest przypisana scenarzystom:) To bardzo ułatwia dokonanie zakupu;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robik Re: Empik.com po zmianach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 18:48 Mi się nowe kolorki podobają, a co do schowka, to fakt zniknął, ale napisałem do nich i mi przywrócili bez problemowo - dla chcącego nic trudnego:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zasłon Re: Empik.com po zmianach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 19:20 No, faktycznie schowki zniknęły i ludzie narzekaja, bo latwiej skrytykować niz cos z tym zrobić!!!Nowa stronka rules :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dada Re: Empik.com po zmianach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 19:35 Wlasnie, fajnie , ze empik tak chwalony, bo mi tez sie podoba ;)to ich wielki atut, ze odbiera sie w salonie za frikasa!a zamawia taniej przez necik Odpowiedz Link Zgłoś
pisam Re: Empik.com po zmianach 14.10.07, 20:04 Zgadza się, że strona jest ładniejsza od starej. Ale jednocześnie nie zrobiono nic aby poprawić ich bazę i np. część książek jest nadal pokazywana jako niedostępna choć w rzeczywistości leżą u nich na półkach w większości salonów. Dla przykładu książka - Misjonarze z Dywanowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Empik.com po zmianach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 20:43 a ja jestem z nowej witrynki bardzo zadowolona :) czysto schludnie i przejrzyście. co do wyszukiwarki to działa bez zarzutu. i jak sie jest zarejestrowanym to można brać czynny udział w budowaniu bazy np. dodawaniu haseł kluczowych, świetna opcja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trodżi Re: Empik.com po zmianach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 13:14 No, ulłtwili poruszanie sie po stronce i zamwaianie przez to tez.Zarejestrować sie musze, bo jeszcze tego nie zrobilem Odpowiedz Link Zgłoś
skutiw77 Re: Empik.com po zmianach 16.10.07, 17:21 Ile pochlebnych wypowiedzi. I wszystkie od niezarejestrowanych użytkowników korzystających - traf chciał - akurat z neostrady. Cóż za zbieg okoliczności!!! Nikt chyba bowiem nie przypuszcza, że to może być akcja PR-owska działu promocji Empiku po tym, gdy ich klienci wkurzyli się na fatalnie wykonaną zmianę strony internetowej. Odpowiedz Link Zgłoś
astendo Re: Empik.com po zmianach 16.10.07, 19:26 hmm, a co ma neostrada do tego? pare milionów ludzi w Polsce ją ma:/ a inną sprawą jest strona empiku. poprzednia była ładniejsza, to fakt. ale i ta ma swoje plusy. np. wreszcie coś na niej widać :] strona to strona. podoba się albo nie. ale że fatalnie to nie wiem - jak na mój gust chodzi dokładnie tak samo średnio jak poprzednia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnostic5 Re: Empik.com po zmianach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 23:04 Przerażająca jest ilość wpisów przez pracowników korporacji na forum. Już nie da się normalnie czytać Forum, bo nie wiadomo, czy za kolejnym postem nie kryje się pracownik dziłu promocji. Internet został zasyfiony. Odpowiedz Link Zgłoś
regndronning Re: Empik.com po zmianach 17.10.07, 08:19 Mi tez wyslali i mojemu mezowi rowniez... zastanawia mnie natomiast kwestia cen w dziale importowanym.. wczoraj rano wchodze do swojego koszyka (hyhy jak to brzmi) i ksiazka ktora chce zamowic kosztuje 144 zl.. wieczorem... ok 190.. tak samo z druga .. najpierw byla po 90 cos.. pozniej niedostepnana a teraz pona 120.. urosla mi gula w gardle.. przeciez do cholery jasnej zloty idzie do gory.. owszem cena podstawowa w funtach.. ale... w ciagu kilku godzin nie mielismy zapasci ekonomicznej!!!! mam cicha andzieje, ze towarzystwo sie pomylilo... i ze ceny wroca do tego poziomu na jakim byly Odpowiedz Link Zgłoś
magdunia83 Re: Empik.com po zmianach 17.10.07, 09:39 ja słyszałam, że to przejściowe kłopoty z serwerem. mi już wczoraj działało wszystko okej.po zmianie stronki myślę, że takie rzeczy przez chwilę mogą występować, ale to na pewno przejściowe. Odpowiedz Link Zgłoś
greenvelvet Re: Empik.com po zmianach 18.10.07, 19:10 Widać z wypowiedzi, że jak się coś podoba to na pewno reklama, a jak się nie podoba to jest gites?? Chore. ja z empiku i internetowego i tego zwykłego korzystam od ładnych paru lat i jest ok, co do zmiany strony, zmienili- i ok, świat sie nie zawalił przez to przecież, wiadomo, że jednym się będzie podobać innym nie- mi się podoba,ha! Fakt schowek zniknął, ale jak napisałam do nich ,to o dziwo mi przekopiowali stary ( wybiórczość? nie wydaje mi się, chyba nie którzy po prostu cierpliwości nie mają, albo nigdy nie pracowali w dużej firmie i nie wiedzą, że wszystkiego w minutę zrobić sie nie da). Pozdrawiam, tak proempikowo, a co! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martynek Re: Empik.com po zmianach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 18:31 ja korzystałem z różnych sklepów i różne mogę chwalić. ale w sumie jakoś najbardziej jestem zżyty z empikiem, może dlatego że jest 5 minut od domu :P więc zamawiam po cenach netowych i idę na drugą stronę ulicy żeby odebrać :P nie wiem co tak psioczycie na ten empik ja bardzo lubie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chp Re: Empik.com po zmianach IP: *.chello.pl 20.10.07, 15:34 dobrze, mozna zaoszczedzic na przesylce i masz jeszcze kilka zetow mniej za to, ze kupujesz online. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seven_up Re: Empik.com po zmianach IP: *.man.bydgoszcz.pl 19.10.07, 19:08 Niestety jest spore prawdopodobieństwo, że część wpisów "pochwalnych" to zorganizowana akcja. Przesłanki, to mój zdrowy rozsądek ;) i choćby ten cytat: "Od pewnego czasu pod moim starym wpisem Zakupy w Empik.com, dokładniej rzecz biorąc odkąd w sieci pojawiła się nowa strona tego sklepu, zaczęły pojawiać się krótkie komentarze entuzjastycznie oceniające nowy serwis. Cóż, myślałem że to tylko jakieś dziwolągi zachwycające się czymś, co akurat najlepsze nie jest, ale dzisiaj doszedłem do wniosku, że w ordynarny sposób ktoś spamuje sieć, próbując przekonać ludzi o nowej jakości sklepu." Więcej pod poniższym linkiem (to nie moja strona, w razie czego, ale autor jest dla mnie wiarygodny): www.maciejmajewski.pl/czytam/2007/10/czy-agencja-public-relations-121prpl-spamuje-blogi-i-fora-w-imieniu-empikcom/ PS. Co do schowka, to też do nich napisałem i co? No i nic. Nie odzyskałem go. Odpowiedz Link Zgłoś
pisam Re: Empik.com po zmianach 19.10.07, 20:54 Zgadzam się z przed mówcami, którzy tak samo jak ja oceniają że w gruncie rzeczy zmieniła sie wyłącznie grafika strony. Nie ma żadnej poprawy jeśli chodzi o działalność strony, przy okazji część klientów straciła koszyki. Część książek straciła także opinie czytelników i ma tzw."czyste konto". Ale jest coś gorszego, otóż administratorzy strony nie reagują na żadne przesłane uwagi, widać że wychodzą z założenia, iż to co oni stworzyli jest bezbłędne a nas ( w końcu ich utrzymujemy swoimi zakupami) traktują jak ostatnio politycy - jako ciemne masy. Oczywiście nie zaprzeczam, że nadal prawdziwy EMPiK ( nie empik.com ) jest jednym z wygodniejszych sieci gdzie można kupić książkę lub cd, ale także jako siecią gdzie trudno znależć prawdziwego miłośnika książki a co jeszcze porozmawiać z nim o tym co nam proponują. Być może są tacy pracownicy w centrach, ale u nas na prowincji, to są przeważnie młodzi i dość przypadkowi ludzie którzy uważają że są dobrymi pracownikami, bo pamiętają gdzie jakie książki leżą. Dlatego kupuje u nich tylko czasopisma, a książki wolę kupić u mojego starego i dobrego księgarza z którym przy herbacie(kawy nie piję) mogę spokojnie porozmawiać o tym co mnie interesuje. Szkoda tylko, że w dobie pogoni za "sukcesem" mój księgarz ma coraz mniej czasu dla takich klientów jak ja i mi podobni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: Empik.com po zmianach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.07, 14:21 Nie wiem, może mam zaćmienie i nie widzę tej opcji, ale na starej stronie empiku, kupując książki z katalogu zagranicznego mogłam wybierać język, w którym ma być książka. Bardzo mi się to przydawało, a teraz nie ma takiej mozliwości. Do bani z takimi ulepszeniami! Odpowiedz Link Zgłoś