Gość: Anita IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.03, 23:37 Ostatnio czytałam kilka książek Cobena i jestem pod wrażeniem. po prostu nie mogłam się oderwać od czytania. A jakie wy macie zdanie o jego książkach? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: inka Re: Harlan Coben IP: *.BMJ.net.pl 19.07.03, 16:41 Całkoiwcie się z Tobą zgadzam. Przeczytałam "Bez pożegnania" i "Nie mów nikomu" teraz na półce czeka "Bez skrupułów" :) Czy czytałaś może jakieś inne książki w tym klimacie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vesna Re: Harlan Coben IP: *.torun.mm.pl 19.07.03, 16:57 akcja fajnie splatana, wciaga. ale jezyk beznadziejny. nie wiem, czy to wina tlumacza? czyta sie jak scenariusz filmowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juna Re: Harlan Coben IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.03, 11:03 Dokładnie tak:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Harlan Coben IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.03, 22:30 Tylko te trzy, bo innych nie spotkałam w księgarniach. Ogólnie napisał 9 książek, ale wg mnie tylko 3 zostały wydane w Polsce. Ale na pewno wkrótce ukaże się coś nowego. Czekam z niecierpliwością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Harlan Coben IP: *.BMJ.net.pl 20.07.03, 14:15 ja wiem, że u nas są tylko te trzy jego książki ale chodziło mi o jakieś inne książki, innego autora ale w tym klimacie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Harlan Coben 29.07.03, 13:15 Gość portalu: Anita napisał(a): > Tylko te trzy, bo innych nie spotkałam w księgarniach. Ogólnie napisał 9 > książek, ale wg mnie tylko 3 zostały wydane w Polsce. Ale na pewno wkrótce > ukaże się coś nowego. Czekam z niecierpliwością. Kurylowicz wydal 3 ksiazki, kolejne 3 tytuly niebawem. Nowe tytuly to: Krotka pilka Jeden falszywy ruch Jedyna szansa Moim zdaniem srednie ksiazki, ale dobrze sie je czyta. Swoja droga zazroszcze facetowi, ze tyle kasy dostal za prawa filmowe i za kolejne, jeszcze nie napisane ksiazki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N.C. Re: Harlan Coben IP: *.satkabel.com.pl / 192.168.3.* 29.07.03, 14:17 Z ciekawości spytam, skąd znasz nowe tytuły i kiedy ich można spodziewać się na rynku? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_r Re: Harlan Coben 28.07.03, 13:32 Może Iris Johansen - W obliczu oszustwa. Podobała mi się też Paullina Simons - Jedenaście godzin Odpowiedz Link Zgłoś
glonik Re: Harlan Coben 29.07.03, 15:35 Właśnie wczoraj przeczytałam "Bez skrupułów" i.....zawiodłam się. Po wcześniejszych jego książkach spodziewałam się czegoś równie dobrego....a tu...nieudana próba dowcipu i dialogów w stylu Chandlera, i tzw. "luziku". Zawiedzionam wielce :(. Odpowiedz Link Zgłoś
kicia7 Re: Harlan Coben 29.07.03, 15:40 glonik napisała: > Właśnie wczoraj przeczytałam "Bez skrupułów" i.....zawiodłam się. Po > wcześniejszych jego książkach spodziewałam się czegoś równie dobrego....a > tu...nieudana próba dowcipu i dialogów w stylu Chandlera, i tzw. "luziku". > Zawiedzionam wielce :(. Gdzieś mi wpadło w oko, że "Bez skrupułów", to w rzeczywistości jedna z pierwszych książek Cobena, a "Nie mów nikomu" i "Bez pożegnania" to ostatnia twórczość. Tyle, że u nas wydane w odwrotnej kolejności. "Bez skrupułów", to jeszcze wprawka, co widać i czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
glonik Re: Harlan Coben 29.07.03, 16:16 Fakt, o ile dobrze pamiętam, to Copyright jest chyba z 1993r., ale książki przed oczami nie mam żeby sprawdzić. Dzięki za przypomnienie. Odpowiedz Link Zgłoś