ls48 Re: wielbiciele J. Picoult 03.05.08, 23:09 skończylam "Swiadectwo prawdy" polecamDo przeczytania mam jeszcze "Bez mojej zgody" Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: wielbiciele J. Picoult 04.05.08, 15:34 "Bez mojej zgody" była moją pierwszą. Ciekawy problem Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: wielbiciele J. Picoult 04.05.08, 14:41 Przeczytałam wszystkie jej książki po polsku i jedną po angielsku. Mogę powiedzieć jedno: to bardzo przyzwoite, dopracowane w szczegółach, znakomicie skomponowane powieści. Na szczególne wyróżnienie zasługują "Bez mojej zgody" i "Dziesiąty krąg". U tej pisarki nie ma papierowych postaci, nic nie jest czarno-białe, a odpowiedzi nie są podawane na tacy. Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: wielbiciele J. Picoult 04.05.08, 15:35 I właśnie najbardziej podoba mi sięten brak jednoznaczności. Jak w życiu... Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: wielbiciele J. Picoult 04.05.08, 18:04 łączę się;) Jej "Bez mojej zgody" czytałam po angielsku, pozostałe (nie wszystkie) po polsku. Podoba mi się, chociaż muszę powiedzieć, że (być może to wina tego, że czytałam kilka prawie niemal jedna po drugiej) przy ostatniej miałam wrażenie schematyzmu i pewnej przewidywalności. Niemniej jednak bardzo mi się jej książki podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
aniasia Re: wielbiciele J. Picoult 05.05.08, 07:38 Z niecierpliwością czekam na następną książkę tej autorki. Wszystkie wydane po polsku przeczytałam i posiadam. Są niesamowite!!! Odpowiedz Link Zgłoś
opty2 Re: J. Picoult 05.05.08, 11:06 rzeczywiście mozna powiedzieć,że problemy które autorka opisuje nie mają jednoznacznej odpowiedzi, czyli samo życie, polecam politykom co to widzą "czarne czarnym a białe białym" Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe jedna po drugiej 05.05.08, 15:26 Bałam się tego, o czym piszesz i czytałam w trybie: Jodi - inna - inna - Jodi - inna - inna - Jodi Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_j Re: wielbiciele J. Picoult 09.05.08, 09:09 Przeczytalam "bez mojej zgody" i bardzo mi sie podobala. Potem siegnelam po "swiadectwo prawdy", zaciekawily mnie opisy zycia amiszow, ale pozatym juz nic! dwie glówne bohaterki byly, nijakie i nudne, a samo prowadzenie sledztwa wkurzalo mnie niesamowicie... Tak wiec ta ksiazka nie przypadla mi az tak bardzo do gustu. Teraz czytam "zagubiona przeszlosc" i jak narazie jest ciekawie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: wielbiciele J. Picoult 17.05.08, 01:00 nie przeczytalam jej wszystkich ksiazek, ale "My sister's keeper" (czy to sie tlumaczy ajko "Bez mojej zgody"?) wywarla na mnie jako na rodzicu nie samowite wrazenie rowniez moje dwie szwagierki , ktore sa lekarkami bardzo gleboko przezyly historie opisana w tej ksiazce Odpowiedz Link Zgłoś
judytta Re: wielbiciele J. Picoult 17.05.08, 16:16 Również jestem jej wielką fanką czytałam: "Siwadectwo prawdy" "Dziesiąty krąg" "Jesień cudów" "Zagubiona przeszłość" "Czarownice z Salem" judytta.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
fucking-princess Re: wielbiciele J. Picoult 21.05.08, 06:56 tez bardzo ja lubie, czytalam wszystkie ksiazki Jodi wydane do tej pory po polsku Odpowiedz Link Zgłoś