joanka0 Re: Co teraz czytasz? 28.08.04, 13:24 Właśnie czytam "Annę Kareninę". I to po raz drugi.To dobra książka na wakcje - przeczytanie jej wymaga sporo czasu.Ale jest bardzo interesująca.Ciekawią mnie problemy religijne,filozoficzne, społeczne w niej poruszone (np. postać Lewina- która podobno przypomina nieco samego L.Tołstoja- i jego rozmyślania o chłopach i gospodarce).Wątek nieszczęśliwej-z własnej winy- Anny schodzi jakby na drugi plan.Ale wracając do niezłych, głebokich dość refleksji L.Tołstoja -świadczą one chyba o tym,że był człowiekiem o dobrym sercu, wręczidealistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koralina Re: Co teraz czytasz? IP: *.sbi.com 10.09.04, 12:57 Teraz czytam "Kocią kołyskę" Voneguta i "Mszę za miasto Arras" Szczypiorskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kia Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 14:53 WOJNA I POKÓJ miałam chyba cztery podejścia, ale jak się wciągnęłam, to nie mogłam przestać;) zdecydowanie bardziej interesował mnie wątek XIX wiecznego rosyjskiego high- life'u, niż wątek batalistyczny;)polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Co teraz czytasz? IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.09.04, 16:28 próbowałam przeczytać cały ten wątek ale strasznie dużo tego. ostatnio czytam cały czas lema no i śniadanie u tiffany'ego; teraz wzięłam się za "Gravity's Rainbow" Pynchona (w oryginale). Ktoś to czytał? Ciężki początek ale wciągam się :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabrysia Re: Co teraz czytasz? IP: *.ghnet.pl / *.crowley.pl 11.09.04, 11:52 Joseph Heller"Paragraf 22"Świetna!!!!Można paść ze śmiechu.Tylko rodzina dziwnie na mnie patrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) "Hotel New Hampshire" John Irving IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.04, 16:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l_peckowaty Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 23:26 Właśnie kończę "Gorączkę Latynoamerykańską" Artura Domosławskiego, rewelacja, dla mnie książka roku w kategorii reportaż. Jeśli lubicie reportaże w stylu Kapuścińskiego, czy, ostatnio, Jagielskiego serdecznie polecam - wyważone poglądy, bez zbędnego przynudzania, przeczytałem prawie jednym tchem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remedios Re: Co teraz czytasz? IP: *.crowley.pl 12.09.04, 14:12 Aktualnie czytam "Widnokrąg" Myśliwskiego i "Morderstwo na festynie" Agaty Christie. Obie książki są świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: Co teraz czytasz? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 13.09.04, 12:41 Zaczęłam "Tak było, niedemokratyczne wspomnienia" Eustachego Sapiehy. Kilka dni temu skończyłam "Dziewczynkę w czerwonym płaszczyku" Romy Ligockiej, ktorej polecać chyba nie muszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lagnis Re: Co teraz czytasz? IP: *.chello.pl 14.09.04, 15:59 Tigana -Guy Gavriel Kay Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: Co teraz czytasz? 21.11.04, 19:32 Sarah-Kate Lynch "Nie samym chlebem". Po raz pierwszy od bardzo dawna nie mogłam się oderwać od książki. Cudowna lektura, pyszna jak świeży chleb :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Kronikę ptaka nakręcacza IP: *.kom / *.kom-net.pl 13.09.04, 22:10 In the Native State Toma Stopparda! Uwielbiam go i tym razem też się nie zawiodłam na jego sztuce. Jest prawie tak zabawna jak Arcadia, choć nie ma tego bogactwa wątków. p.s. kim jesteś kvinna, wyczuwam w Twoim przydomku krajankę (?) z północy, czy mam rację? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna że ze Szwecji? :) 14.09.04, 14:05 Nie, z Polski. Ale sympatia dla Skandynawii i Japonii. A Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: że ze Szwecji? :) IP: *.kom / *.kom-net.pl 20.09.04, 15:49 Ojej, zaniedbałam sprawdzanie tego wątku! A ja tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalambur Re: Co teraz czytasz? IP: 62.121.129.* 15.09.04, 13:20 teraz czytam "Wiek zelaza" Coetzee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidzia Re: Co teraz czytasz? IP: 5.1.* / 199.67.140.* 16.09.04, 12:29 Witam. Obecnie kończę "Bambini di Praga" Hrabala. Strasznie mi się podoba. Jest niesamowicie zabawna i pełna zaskakujących historii. Odpowiedz Link Zgłoś
orales73 Re: Co teraz czytasz? 16.09.04, 14:42 Przeznaczenie Elizabeth Haydon [3 tom Rapsodii - strasznie się śłimaczy, chyba odłożę Odpowiedz Link Zgłoś
kasjusz9 Re: Co teraz czytasz? 16.09.04, 21:41 skonczylem : Jeffrey Archer - "Prosto Jak Strzelił" (mistrzostwo świata podobnie jak " Kane i Abel" ) zaczynam : Haruki Murakami - "Przygoda z Owcą" Odpowiedz Link Zgłoś
czaczarek Mężczyznę z kodem kreskowym 17.09.04, 11:51 skończyłem i zacząłem. Nie mogę sie uwolnić to chyba najlepsza książka jaka ostatnio wpadła mi w ręce. Tęsknię za taką rozrywką, co to nie uwłacza intelektowi, prawda... Niezwykle cieszy mnie ten Mężczyzna... Czytał już ktoś? Bo to nowiutkie? Odpowiedz Link Zgłoś
orales73 Re: Co teraz czytasz? 20.09.04, 23:29 orales73 napisał: > Przeznaczenie Elizabeth Haydon [3 tom Rapsodii - strasznie się śłimaczy, chyba > odłożę no i odłożyłem - żona opowiedziała mi zakończenie. Teraz czytam Chrirurga Tess Gerritsen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koralina Klub Dumas Arturo Perez-Reverte IP: *.crowley.pl 10.11.04, 21:02 Spodziewałam się bardziej wartkiej akcji (rozpieścił mnie Dan Brown), ale książka jest ciekawa i coraz bardziej się wciągam. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Smazone, zielone pomidory Fannie Flagg 11.11.04, 11:53 Nadrabiam zaleglosci, jestem dopiero na 47 str. ale zapowiada sie wesolo;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Co teraz czytasz? IP: *.ssmb.com 20.09.04, 11:10 Czytam "Wilka stepowego" Hermana Hesse, niezłe, daje do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
patulenka Dzienniki Sylvii Plath i Annę Kareninę... 20.09.04, 13:33 obydwie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBianka Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 09:50 A ja niedawno skończyłam "Pamiętniki Wacławy" E. Orzeszkowej... Bardzo mi się podobały. To opowieść o zwyczajnej dziewczynie... a może nie całkiem zwczajnej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolka Co teraz czytasz? IP: *.isi.net.pl / *.crowley.pl 05.10.04, 09:52 a ja czytam teraz Dżumę i bynajmniej nie dlatego, że to moja lektura. Zaintrygował mnie tytuł,a poza tym fajnie spojrzeć na chorobę oczami Camusa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Co teraz czytasz... IP: *.e-wroc.com 13.10.04, 17:58 obecnie nic... (brak czasu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Market Garden Re: Co teraz czytasz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 19:01 Noszę Jego Nazwisko - N. i S. Lebert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Pete Mc Carthy-"Bar Mc Carth'ego." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 23:58 A ja czytam "Kupca Weneckiego" Szekspira Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madusiak Akunina IP: *.aster.pl 16.10.04, 12:29 dwa dni temu skonczylam Praragraf 22-super ale dlugo sie czytalo, bo gruba kniga, w pracy nie ma jak, do autobusu za ciezka...Teraz Gambit Turecki Akunina, jak skoncze mam na polce w kolejce Z Smith Biale Zeby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annie Białe zęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 12:59 White teeth ohhh @ Madusiak - cudna ksiązka polecam gorąco :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarketGarden Kałużyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 17:02 DO czytania pod prysznicem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: Co teraz czytasz? IP: 80.51.241.* 17.10.04, 22:34 Dziennik 1954 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 23:22 Mendoza "Oliwkowy labirynt" Głowacki "Z głowy" Obie polecam (ale nie naraz) Odpowiedz Link Zgłoś
sutekh1 Re: "Muzyka pop z Vittuli" Mikael Niemi 08.11.04, 13:28 dzienniki cobaina książka dla, manuela-cortazara żiżek!-----niepramdopodobna book: patrząc z ukosa! Odpowiedz Link Zgłoś
kate22 Re: Co teraz czytasz? 08.11.04, 17:06 Turgieniew Pierwsza miłość i inne opowiadania Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: A może ktoś czyta "Legionistkę"? 08.11.04, 17:27 Jeśli tak, to czekam na wrażenia. Dla mnie to niesamowita kobieta (mam na myśli autorkę tych wspomnień). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasik Re: Co teraz czytasz? IP: 129.109.84.* 08.11.04, 20:34 Angels and Demons - Dan Brown - wiem, ze na tym forum pewnie lepiej w ogole nie wspominac, ze sie taka ksiazke wzielo do reki, ale coz. Szczerze mowiac niezbyt mi sie podoba, bo troche za prosta, zbyt latwo sie wszystko rozwikluje i niewiarygodnie ile dzieje sie w ciagu kazdej godziny czy tez w ciagu jednego dnia, ale podobaja mi sie opisy Rzymu, wiec pewnie ja skoncze. A potem w planach trylogia Patrici Highsmith - Pan Ripley. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniuta Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 14:47 "W stronę Swanna" Prousta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albaaa Re: Co teraz czytasz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 15:53 A ja właśnie zaczynam kolejną książkę Isabel Allende. Tym razem to "Portret w sepii". Coś mi się wydaje, że znowu wciągnę się w ten "inny" świat, jaki potrafi stworzyć owa pani... Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: Co teraz czytasz? 20.01.05, 15:45 Podoba Ci się? Czytałam to w oryginale i odpływałam ale wiem,że większość czytelników nie może przez nia przebrnąc. Dla mnie to uczta Odpowiedz Link Zgłoś
agusia75 Re: Co teraz czytasz? 10.11.04, 10:01 Dennis Lehane "Rzeka tajemnic" (film C.Eastwooda o tym samym tytule). Naprawdę super dramat Odpowiedz Link Zgłoś
hrabalek Cafe Panika.Historyjki taksówkowe.-Roland Topor 10.11.04, 19:03 Ups! komputerek szybszy niż należy. Byle by nie skończyć teraz jak Libijski Cień!AAAAAAAAAAAAAAAA! Odpowiedz Link Zgłoś