Dodaj do ulubionych

Co teraz czytasz?

• joanka0 Re: Co teraz czytasz? 28.08.04, 13:24
      Właśnie czytam "Annę Kareninę". I to po raz drugi.To dobra książka na wakcje -
      przeczytanie jej wymaga sporo czasu.Ale jest bardzo interesująca.Ciekawią mnie
      problemy religijne,filozoficzne, społeczne w niej poruszone (np. postać Lewina-
      która podobno przypomina nieco samego L.Tołstoja- i jego rozmyślania o chłopach
      i gospodarce).Wątek nieszczęśliwej-z własnej winy- Anny schodzi jakby na drugi
      plan.Ale wracając do niezłych, głebokich dość refleksji L.Tołstoja -świadczą
      one chyba o tym,że był człowiekiem o dobrym sercu, wręczidealistą.
    • Gość: koralina Re: Co teraz czytasz? IP: *.sbi.com 10.09.04, 12:57
      Teraz czytam "Kocią kołyskę" Voneguta i "Mszę za miasto Arras" Szczypiorskiego.
    • Gość: kia Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 14:53
      WOJNA I POKÓJ
      miałam chyba cztery podejścia, ale jak się wciągnęłam, to nie mogłam przestać;)
      zdecydowanie bardziej interesował mnie wątek XIX wiecznego rosyjskiego high-
      life'u, niż wątek batalistyczny;)polecam:)
      • Gość: re Re: Co teraz czytasz? IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.09.04, 16:28
        próbowałam przeczytać cały ten wątek ale strasznie dużo tego. ostatnio czytam
        cały czas lema no i śniadanie u tiffany'ego; teraz wzięłam się za "Gravity's
        Rainbow" Pynchona (w oryginale). Ktoś to czytał? Ciężki początek ale wciągam
        się :)
        • Gość: gabrysia Re: Co teraz czytasz? IP: *.ghnet.pl / *.crowley.pl 11.09.04, 11:52
          Joseph Heller"Paragraf 22"Świetna!!!!Można paść ze śmiechu.Tylko rodzina
          dziwnie na mnie patrzy.
          • Gość: dium "król szczurów" IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 11.09.04, 12:14
    • Gość: :) "Hotel New Hampshire" John Irving IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.04, 16:06
    • Gość: l_peckowaty Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 23:26
      Właśnie kończę "Gorączkę Latynoamerykańską" Artura Domosławskiego, rewelacja,
      dla mnie książka roku w kategorii reportaż. Jeśli lubicie reportaże w stylu
      Kapuścińskiego, czy, ostatnio, Jagielskiego serdecznie polecam - wyważone
      poglądy, bez zbędnego przynudzania, przeczytałem prawie jednym tchem.
    • Gość: remedios Re: Co teraz czytasz? IP: *.crowley.pl 12.09.04, 14:12
      Aktualnie czytam "Widnokrąg" Myśliwskiego i "Morderstwo na festynie" Agaty
      Christie. Obie książki są świetne.
      • Gość: edyta Re: Co teraz czytasz? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 13.09.04, 12:41
        Zaczęłam "Tak było, niedemokratyczne wspomnienia" Eustachego Sapiehy.
        Kilka dni temu skończyłam "Dziewczynkę w czerwonym płaszczyku" Romy Ligockiej,
        ktorej polecać chyba nie muszę.
        • Gość: lagnis Re: Co teraz czytasz? IP: *.chello.pl 14.09.04, 15:59
          Tigana -Guy Gavriel Kay
          • yanga Re: Co teraz czytasz? 21.11.04, 19:32
            Sarah-Kate Lynch "Nie samym chlebem". Po raz pierwszy od bardzo dawna nie
            mogłam się oderwać od książki. Cudowna lektura, pyszna jak świeży chleb :-)))
    • kvinna Kronikę ptaka nakręcacza 13.09.04, 12:51
      Haruki Murakami.

Piękny język.
      • Gość: re Re: Kronikę ptaka nakręcacza IP: *.kom / *.kom-net.pl 13.09.04, 22:10
        In the Native State Toma Stopparda! Uwielbiam go i tym razem też się nie
        zawiodłam na jego sztuce. Jest prawie tak zabawna jak Arcadia, choć nie ma tego
        bogactwa wątków. p.s. kim jesteś kvinna, wyczuwam w Twoim przydomku krajankę
        (?) z północy, czy mam rację? :)
        • kvinna że ze Szwecji? :) 14.09.04, 14:05
          Nie, z Polski.
          Ale sympatia dla Skandynawii i Japonii.

A Ty?
          • Gość: re Re: że ze Szwecji? :) IP: *.kom / *.kom-net.pl 20.09.04, 15:49
            Ojej, zaniedbałam sprawdzanie tego wątku!

A ja tak :)
    • Gość: kalambur Re: Co teraz czytasz? IP: 62.121.129.* 15.09.04, 13:20
      teraz czytam "Wiek zelaza" Coetzee
    • Gość: dzidzia Re: Co teraz czytasz? IP: 5.1.* / 199.67.140.* 16.09.04, 12:29
      Witam. Obecnie kończę "Bambini di Praga" Hrabala. Strasznie mi się podoba. Jest
      niesamowicie zabawna i pełna zaskakujących historii.
      • orales73 Re: Co teraz czytasz? 16.09.04, 14:42
        Przeznaczenie Elizabeth Haydon [3 tom Rapsodii - strasznie się śłimaczy, chyba
        odłożę
        • kasjusz9 Re: Co teraz czytasz? 16.09.04, 21:41
          skonczylem :

Jeffrey Archer - "Prosto Jak Strzelił" (mistrzostwo świata podobnie jak " Kane
          i Abel" )

zaczynam :

Haruki Murakami - "Przygoda z Owcą"
          • czaczarek Mężczyznę z kodem kreskowym 17.09.04, 11:51
            skończyłem i zacząłem. Nie mogę sie uwolnić to chyba najlepsza książka jaka
            ostatnio wpadła mi w ręce. Tęsknię za taką rozrywką, co to nie uwłacza
            intelektowi, prawda... Niezwykle cieszy mnie ten Mężczyzna... Czytał już ktoś?
            Bo to nowiutkie?
        • orales73 Re: Co teraz czytasz? 20.09.04, 23:29
          orales73 napisał:

> Przeznaczenie Elizabeth Haydon [3 tom Rapsodii - strasznie się śłimaczy,
          chyba
          > odłożę

no i odłożyłem - żona opowiedziała mi zakończenie.
          Teraz czytam Chrirurga Tess Gerritsen
          • Gość: koralina Klub Dumas Arturo Perez-Reverte IP: *.crowley.pl 10.11.04, 21:02
            Spodziewałam się bardziej wartkiej akcji (rozpieścił mnie Dan Brown), ale
            książka jest ciekawa i coraz bardziej się wciągam.
            • abiela Smazone, zielone pomidory Fannie Flagg 11.11.04, 11:53
              Nadrabiam zaleglosci, jestem dopiero na 47 str. ale zapowiada sie wesolo;)
    • oratio Lada dzień zacznę "Na zachodzie bez zmian" n/t 19.09.04, 23:19

• Gość: agata Re: Co teraz czytasz? IP: *.ssmb.com 20.09.04, 11:10
      Czytam "Wilka stepowego" Hermana Hesse, niezłe, daje do myślenia.
    • patulenka Dzienniki Sylvii Plath i Annę Kareninę... 20.09.04, 13:33
      obydwie polecam!
    • Gość: BBianka Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 09:50
      A ja niedawno skończyłam "Pamiętniki Wacławy" E. Orzeszkowej... Bardzo mi się
      podobały. To opowieść o zwyczajnej dziewczynie... a może nie całkiem zwczajnej:)
    • Gość: kolka Co teraz czytasz? IP: *.isi.net.pl / *.crowley.pl 05.10.04, 09:52
      a ja czytam teraz Dżumę i bynajmniej nie dlatego, że to moja lektura.
      Zaintrygował mnie tytuł,a poza tym fajnie spojrzeć na chorobę oczami Camusa :)
    • Gość: krzyś Co teraz czytasz... IP: *.e-wroc.com 13.10.04, 17:58
      obecnie nic... (brak czasu)
      • Gość: Market Garden Re: Co teraz czytasz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 19:01
        Noszę Jego Nazwisko - N. i S. Lebert
        • hrabalek Pete Mc Carthy-"Bar Mc Carth'ego." 15.10.04, 19:31
          j.w.
          • Gość: Ola Re: Pete Mc Carthy-"Bar Mc Carth'ego." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 23:58
            A ja czytam "Kupca Weneckiego" Szekspira
            • Gość: madusiak Akunina IP: *.aster.pl 16.10.04, 12:29
              dwa dni temu skonczylam Praragraf 22-super ale dlugo sie czytalo, bo gruba
              kniga, w pracy nie ma jak, do autobusu za ciezka...Teraz Gambit Turecki Akunina,
              jak skoncze mam na polce w kolejce Z Smith Biale Zeby.
              • Gość: Annie Białe zęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 12:59
                White teeth ohhh @ Madusiak - cudna ksiązka polecam gorąco :)
                • Gość: MarketGarden Kałużyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 17:02
                  DO czytania pod prysznicem
    • emilaya 'Recydywista' Kurta Vonneguta 17.10.04, 17:34
    • Gość: Natalia Re: Co teraz czytasz? IP: 80.51.241.* 17.10.04, 22:34
      Dziennik 1954
    • Gość: mimi Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 23:22
      Mendoza "Oliwkowy labirynt"
      Głowacki "Z głowy"
      Obie polecam (ale nie naraz)
    • hrabalek "Muzyka pop z Vittuli" Mikael Niemi 06.11.04, 16:22
      j.w.
      • sutekh1 Re: "Muzyka pop z Vittuli" Mikael Niemi 08.11.04, 13:28
        dzienniki cobaina
        książka dla, manuela-cortazara
        żiżek!-----niepramdopodobna book: patrząc z ukosa!
    • kate22 Re: Co teraz czytasz? 08.11.04, 17:06
      Turgieniew Pierwsza miłość i inne opowiadania
    • yanga Re: A może ktoś czyta "Legionistkę"? 08.11.04, 17:27
      Jeśli tak, to czekam na wrażenia. Dla mnie to niesamowita kobieta (mam na myśli
      autorkę tych wspomnień).
    • Gość: Kasik Re: Co teraz czytasz? IP: 129.109.84.* 08.11.04, 20:34
      Angels and Demons - Dan Brown - wiem, ze na tym forum pewnie lepiej w ogole nie
      wspominac, ze sie taka ksiazke wzielo do reki, ale coz. Szczerze mowiac niezbyt
      mi sie podoba, bo troche za prosta, zbyt latwo sie wszystko rozwikluje i
      niewiarygodnie ile dzieje sie w ciagu kazdej godziny czy tez w ciagu jednego
      dnia, ale podobaja mi sie opisy Rzymu, wiec pewnie ja skoncze. A potem w
      planach trylogia Patrici Highsmith - Pan Ripley.
    • Gość: Aniuta Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 14:47
      "W stronę Swanna" Prousta
      • Gość: Albaaa Re: Co teraz czytasz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 15:53
        A ja właśnie zaczynam kolejną książkę Isabel Allende. Tym razem to "Portret w
        sepii". Coś mi się wydaje, że znowu wciągnę się w ten "inny" świat, jaki
        potrafi stworzyć owa pani...
      • pomme Re: Co teraz czytasz? 20.01.05, 15:45
        Podoba Ci się? Czytałam to w oryginale i odpływałam ale wiem,że większość
        czytelników nie może przez nia przebrnąc. Dla mnie to uczta
        • pomme Re: Co teraz czytasz? 20.01.05, 15:46
          chodziło mi o Prousta
    • agusia75 Re: Co teraz czytasz? 10.11.04, 10:01
      Dennis Lehane "Rzeka tajemnic" (film C.Eastwooda o tym samym tytule).
      Naprawdę super dramat
    • hrabalek Cafe Panika.Historyjki taksówkowe.-Roland Topor 10.11.04, 19:03
      Ups! komputerek szybszy niż należy.

Byle by nie skończyć teraz jak Libijski Cień!AAAAAAAAAAAAAAAA!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka