Gość: memory IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.08, 22:40 W mojej bibliotece jest ich sporo, ale nie mam pojęcia, które są kultowe, które tworzą kanon. A jestem pewien, że kanon Harlequinów istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shiva772 Re: Najlepsze Harlequiny 10.08.08, 23:22 Wątpię czy istnieje :) Przeczytałam w życiu 5 Harleqinów - każdy taki sam. Uważam, że brak w tym temacie kanonu. Śmieszny wątek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: memory Re: Najlepsze Harlequiny IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.08, 10:12 Wydano ich już w Polsce naprawdę dużo. Widzę, że na bieżąco z 10 tytułów można znaleźć w kioskowych witrynach. Harlequin to wydawnictwo specjalizujące się w krótkich romansach, bez większych zgrzytów. Jest to literatura piękna jak każda inna, z fabułą, przenośniami i barwnym słownictwem. Chyba że zaliczymy Harlequiny do romansów, i kanon dla nich to ogólny kanon współczesnych romansów (dla którego założyłem osobny wątek). Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Najlepsze Harlequiny 11.08.08, 17:37 > Jest to literatura piękna jak każda inna, z fabułą, przenośniami i > barwnym słownictwem. Z fabula powtarzajaca sie w kolko w kazdej ksiazce z serii bez wiekszych zmian, ze slownictwem bolesnie ubogim a przenosniami do jeszcze straszniejszego bolu banalnymi i wyswiechtanymi. Przeczytalam w zyciu okolo dwudziestu ksiazek z tej serii - wiekszych roznic miedzy nimi nie ma, wszystkie prezentowaly poziom jak wyzej opisalam. Odpowiedz Link Zgłoś