Gość: filia Technika Alexandra IP: *.ostrog.net.pl 28.02.10, 00:23 Poszukuję książek, podręczników dotyczących Techniki Aleksandra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ernie Re: Szukam, kupię, oddam IP: *.171.171.84.static.crowley.pl 01.03.10, 13:26 Książki Kapuścińskiego oddam. "Cesarz", "Chrystus z karabinem na ramieniu" itd. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Szukam pilnie książki 02.03.10, 10:16 josef Martin: "Tak daleko jak nogi poniosą".... będę wdzięczna ZA JAKIŚ NAMIAR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evita E. Zola, A. Cukierman- kupię IP: *.ekspres.net.pl 05.03.10, 12:39 Kupię następujące książki: A. Cukierman- " Nadmiar pamięci" E. Zola- " Jego ekscelencja Minister" E. Zola- "Kuchenne schody" Proszę o kontakt: ewamar14@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ak_derk poszukuję ksiązki o magi, dziewczynie, 05.03.10, 14:34 parę lat temu czytałam opowieść o dziewczynie wioski bodajże gdzieś na wschodzie , która miała magiczne moce , w wiosce były trzy staruszki uznawane za wiedzmy, dziewczyna opuszcza wioskę, przenosi sie do nowego świata,pojawia się tam moty tajemniczych śmieciarzy, którzy sprawiają ze rzeczy i ludzie znikają, w książce jest wile rożnych symboli np pojawia się watek o jajkach faberge. wiem ze autorem ksiazki jest kobieta jednak nie mogę przypomnieć sobie tytułu ani danych autorki. Odpowiedz Link Zgłoś
domiviki Neurologia M. Mumenthaler 11.03.10, 22:01 Odkupię "Neurlogię" M. Mumenthalera, wydaną po 2000 r., przetłumaczoną na polski... Odpowiedz Link Zgłoś
olaaa99 Re: Szukam, kupię, oddam 14.03.10, 02:05 Mam mnóstwo lektur szkolnych z liceum, chętnie odsprzedam bądź mogę wymienic na inną ciekawą książke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Lewandowski Królowa Joanna D'arc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.10, 12:06 jak w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finegan Kupię "Przypadki inżyniera ludzkich dusz" IP: *.acn.waw.pl 02.04.10, 21:02 Jak w temacie. Autor: Skvorecky Kontakt: finegan@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justysialek Poszukuję "W głębi kontinuum" Jean Liedloff IP: *.skierniewice.vectranet.pl 18.04.10, 22:32 Pilna sprawa. Będe wdzięczna. justysialek@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian_ka "Irusia" Stanisław Pasławski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 23:30 Szukam dla mojej Babci jej ukochanej książki z dzieciństwa - "IRUSIA" ks.STANISŁAWA PASŁAWSKIEGO. Chętnie odkupię/przyjmę/pożyczę/wymienię/przyjmę elektroniczną wersję lub kserówkę/dowiem się gdzie można ją dostać. kontakt: mail marian_ka(@)op.pl gg pięć zero pięć osiem pięć sześć jeden Odpowiedz Link Zgłoś
kki13 Re: Szukam, kupię, oddam 23.04.10, 15:18 Posiadam na wymianę: Chłopiec, który spał pod pierzyną ze śniegu-Henning Mankell Amore 14- Federico Moccia Sekret Genezis- Tom Knox Dzieci umarłych- Elfriede Jelinek Wojownik Rzymu.Ogień na wschodzie- Sidebottom wszystkie nowe, nieczytane. Szukam: Gra ze śmiercią w tle- Nancy Lane Taniec czarownic- Gregson książki Ewy Ostrowskiej i Theresy Monsour. Katarzynaiwanczak@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolinka_ewa KUPIĘ Kolekcja Gazety Wyborcze"Literatura XX wielu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 17:00 Witam Poszukuję drugiej dwudziestki (książki od numeru 21 do 40) kolekcji Gazety Wyborczej "Literatura XX wieku". Jestem zinteresowana ofertami zarówno od osób posiadających wszystkie wymienione pozycje, jak i niektóre z nich. Proszę o informacje na maila karolinka.ewa@poczta.onet.pl lub jako odpowiedź do tego wątku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
drano Re: KUPIĘ Kolekcja Gazety Wyborcze"Literatura XX 14.05.14, 13:32 Mam tomy 21 i 22. Opowiadania Jarosława Iwaszkiewicza i Absalomie, Absalomie... Williama Faulknera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Ratunku. "Baśnie z dalekich wysp i lądów",... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.05.10, 09:16 ... wydanie, które posiadałam i ktoś mi bezczelnie zwinął (wrr!) okazuje się chyba zbiorową halucynacją, bo nie istnieje w internecie! Miałam "Baśnie..." w czerwonej okładce, z obrazkami na całą stronę (A4), chyba malowanymi farbami. Szukam i szukam, i okazuje się, że w "przestrzeni publicznej" ta książka funkcjonuje tylko w wydaniach z lat sześćdziesiątych albo w najnowszych- z granatową okładką, ani w połowie tak urocze jak te moje. Jeśli ktoś posiada poszukiwane przeze mnie wydanie i jest mu wszystko jedno :) to zobowiązuję się do kupna wskazanego egzemplarza w zamian za czerwony! (desperacja) Jeśli natomiast nie jest Wam wszystko jedno, to powiedzcie mi proszę z którego roku jest to wydanie- będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kawka Re: Ratunku. "Baśnie z dalekich wysp i lądów",... IP: *.avamex.com.pl 06.06.10, 19:23 Witam, Natknęłam się na takie wydanie baśni Markowskiej ( link poniżej). Wprawdzie tytuł nie jest dokładnie taki, jaki podajesz, ale za to książka jest w czerwonej, twardej okładce i chyba formatu A4.Pozdrawiam. www.allegro.pl/item1060185204_basnie_ksiezycowe_za_siedmioma_markowska_okazja.html Odpowiedz Link Zgłoś
benita5 HAnba domowa Jacka Trznadla 10.06.10, 12:55 poszukuje. Wyszlo w 2 obiegu przed 20laty, ale moze ktos ma i inna wersje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yassa Re: Ratunku. "Baśnie z dalekich wysp i lądów",... IP: *.chello.pl 25.10.10, 22:35 Cześć, moje "Baśnie z dalekich wysp i lądów" W. Markowskiej i A. Milskiej pochodzi w wydawnictwa Nasza Księgarnia z 1970 roku; format A4( lub bardzo zbliżony), na okładce ilustracja wykonana jakby akwarelami. O to wydanie chodziło? Pozdrawiam Y. Odpowiedz Link Zgłoś
kki13 Re: Szukam, kupię, oddam 28.05.10, 13:42 Posiadam dwa egzemplarze książki "Ciężar milczenia" Gudenkauf, wymienię jedną na ciekawy kryminał. katarzynaiwanczak@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pani.zemsta Stephen King "TO" 30.05.10, 09:33 Kupię wydanie z Kameleona: netzach1985@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja@Krosno Szukam Mrożek, Skalmowski "Listy 1970-2003" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.05.10, 17:23 Bardzo pilnie kupię książkę Skalmowskiego i Mrożka "Listy 1970-2003". Cena nie gra roli!! Proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Szukam "Bylem Kapo" Krukowski Stanislaw IP: *.vnet.wnec.edu 24.06.10, 19:06 Jezeli ktos ma to kupie. Odpowiedz Link Zgłoś
bertland Szukam "W stronę Swanna" Prousta (Prószyński) 25.06.10, 22:20 Jak w temacie; chodzi o pierwszą część cyklu "W poszukiwaniu straconego czasu" wydanego przez Prószyński i S-kę. Kontakt: finegan@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja@Krosno Re: Sprzedam książki tanio ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.05.10, 17:27 Ten link się nie otwiera.. A masz może książkę Skalmowskiego i Mrożka "Listy 1970-2003"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietja Re: Szukam, kupię, oddam IP: 194.169.228.* 28.06.10, 18:41 Witam, szukam wspomnień G. Gutowskiego "Od Holocaustu do Hollywood". P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majolika2 Re: Szukam, kupię, oddam IP: *.avamex.com.pl 05.07.10, 16:55 Jest kilka egzemplarzy na Allegro, w różnych cenach: www.allegro.pl/listing.php/search?string=gutowski+od+holocaustu&from_showcat=1&category=0&sg=0&change_view=1 Odpowiedz Link Zgłoś
illokucja Re: Szukam, kupię, oddam 07.07.10, 21:23 KUPIĘ!! za rozsądną cenę książkę Michaela Ende "Niekończąca się historia", ale poszukuję pierwszego polskiego wydania z 1986 roku. Tylko to mnie interesuje ;-) Dzięki za wszelkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaom Kupię "Buty mojego męża" 15.07.10, 02:06 Kupię książkę "Buty mojego męża" - proszę o kontakt na magdaom@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: Kupię "Buty mojego męża" 18.07.10, 23:39 Ma ktoś ''Nocnik'' Żuławskiego? myślałam ze zdążę kupić, niestety zakazali sprzedaży a na allegro po 200-300 zeta. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f kupię Storcha "Łowcy Mamutów" - szukam od dawna 19.07.10, 18:38 i ... zgapiłem sie rok temu na allegro. Moze ktos tu? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
agrafka11 Re: Szukam, kupię, oddam 23.07.10, 10:55 Schabowski "Nie ma ulicy Zielonej" - bardzo mi zależy na tej książce, ze względu na Tatę. Ma ogromny sentyment do czasów i przede wszystkim miejsc w niej opisanych. Czaiłam się na nią na allegro, oczywiście zgodnie z prawem Murphy'ego była, ale nie dane było mi jej kupić. Chciałam sobie ogon odgryźć ze złości ;) Proszę o info jeśli ją macie albo namówicie znajomego który ją ma żeby mi sprzedał :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Szukam - kupię "Buty mojego męża" IP: *.edata.net.pl 24.07.10, 00:14 Szukam - kupię "Buty mojego męża" Anna Wasilewska, Agnieszka Wesolowska Proszę o maila magdaom@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mei !!!szukam książek o wuxia (chińskich bohaterach) IP: *.jkns.pl 15.08.10, 18:17 Witam:) poszukuję książek opowiadających o chińskich bohaterach/wojownikach (wuxia). Dla wyjaśnienia- szukam książek, których fabuła jest podobna to takich filmów jak: Dom Latających Sztyletów, Przyczajony tygrys ukryty smok Hero Dzięki za odpowiedź:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michero David Halberstam 'Grać i wygrać' / 'Playing for keeps' IP: *.opera-mini.net 21.08.10, 00:43 Cześć Szukam książki jak w tytule, przede wszystkim po polsku. Nigdzie niestety nie można jej znaleźć, ale może ktoś widział albo ma, chętnie odkupię:) ostatecznie w wersji oryginalnej albo ebook. Byłbym wdzięczny za pomoc:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś