Dodaj do ulubionych

Książka pod choinkę

IP: *.chello.pl 12.11.03, 12:19
Gwiazdka zbliża się wielkim krokami, to czas prezentów,ale tez chwilka
wytchnienia.Czy kupujecie ksiązki w prezencie, jesli tak,to czym najczęściej
kierujecie się ptzy wyborze,no i jakie?
A czy kupujecie coś dla siebie pod wpływem chwili i atmosfery świąt,tak,zeby
kojarzyła sie wam własnie ze świętami??
pzdr.
M.
Obserwuj wątek
    • jottka Re: Książka pod choinkę 12.11.03, 12:24
      domagamy sie od potencjalnych prezentobiorców listy życzeń i sami wręczamy
      takie zainteresowanym

potem możemy spokojnie wybierać książki na prezent, nie trwożąc sie, że będzie
      to kolejne dzieło do wpychania pod nogę stołu itp.
      • panchovilla Re: Książka pod choinkę 13.11.03, 11:57
        Mein Gott!!! Jakie to mieszczańskie! Może lepiej wręczyć "bon do empiku" o
        wartości 100 zł, albo po prostu kasę, ze słowami, masz i se kup coś do
        czytania. Większość ludzi i tak nie przeznaczy tych pieniędzy na książki...
        pancho
        • jottka Re: Książka pod choinkę 13.11.03, 12:10
          panchovilla napisała:

> Mein Gott!!! Jakie to mieszczańskie!

no własnie, dobre mieszczańskie tradycje :) rycerstwo nie czytuje, tylko łapie
          za laserowe miecze, a tego nie lubimy

> Może lepiej wręczyć "bon do empiku" o wartości 100 zł, albo po prostu kasę,
          ze słowami, masz i se kup coś do czytania. Większość ludzi i tak nie przeznaczy
          tych pieniędzy na książki..

a kto powiedział, że prezentobiorca chce książki, żeby czytać? prezentobiorca
          może pożądać pieknego tomu w formacie a5, półskórek, złotne literki, żeby do
          kryształu obok pasowało, czego mu żaden talon na bon nie zapewni, a życzliwa
          rodzina owszem

• panchovilla Re: Książka pod choinkę 13.11.03, 12:14
            Rycerstwo nie czytuje, bo musi krzyżaków Vadera pogonić za miedzę!!!
            Co do jednego się zgadzamy, mieszczaństwo lubi se kupować ksiązki, dla siebie ,
            albo dla kogoś, bez różnicy, bo książka to przecież "mądry" prezent!
            pancho
    • Gość: truskawa Re: Książka pod choinkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.03, 20:05
      uwielbiam kupować książki na prezent ale chyba dlatego że sama mam bzika na
      punkcie czytania i książek:)Oczywiscie kupuje je ttm , którzy lubia czytać
      książki , bo coż to byłby za prezent dla kogos kto nie znosi słowa pisanego:)
      Przy wyborze , kieruje się oczywiście zainteresowaniami , ulubioną tematyką ,
      bądź dziedziną obdarowywanego.Dla jednego sa to książki historyczne , np
      Wołoszańskiego , dla jeszcze innego sensacja bądź kryminał...
      Często zdarza sie i tak że szukaja jakiejś ''peręłki'' na prezent , znajduje
      cos dla siebie i oczywiście nie moge się oprzeć i kupuję...:)
      Pozdrówka
      • Gość: mika_69 Re: Książka pod choinkę IP: *.chello.pl 12.11.03, 20:48
        No właśnie,a tak jest chyba najczęściej,że gdy szukamy czegoś dla znajomych to
        wpada nam wręce akurat coś dla nas,i nie możemy się oprzeć pokusie,i musimy ją
        mieć,chocby miała czekac w kolejce jeszcze przez dłuuugi czas.No ale cóż,zimowe
        wieczory są długieeee starczy czasu na wszystkie.:)
        • Gość: Kasiencja Re: Książka pod choinkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 20:56
          Na tej zasadzie, przed ostatnią Gwiazdką skusiłam się na biografię Marqueza, a
          nie było to dzieło tanie bo za 49zł. I nadal czeka w kolejce do czytania. A
          smutne jest to, że kilka tygodni temu widziałam tę książkę na Koszykach za 13
          zł. Myślałam, że krew mnie zaleje. Żebym to chociaż zdążyła wcześniej
          przeczytać...
    • karodzaj Re: Książka pod choinkę 13.11.03, 10:03
      ja kupuję ksiązki takie, jakie sama chciałabym dostać.

qmpela dostanie ode mnie (na osiemnastkę- zaraz po świętacvh) "Jeźdzca
      miedzianego", a inni nieco tańsze ksiązki magiczne, takie ciepłe, rodzinne i z
      klimatem- np. "Czekolada", "Przepiórki w płatakch rózy", "Tulipanowa gorączka".
      hitem tego roku będzie u nas mam nadzieję WILK STEPOWY
      • Gość: cirrii Re: Książka pod choinkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 18:01
        polecam Irvinga "Jednoroczna wdowa" nie jest to literatrura zdominowana płcia,
        aiec pasuje takze dla facetów, ale rozsmakowanych w czytaniu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka