Dodaj do ulubionych

Trening silowy a zwiekszenie libido

16.09.11, 10:29
Czytalam ostatnio, ze trening silowy powoduje wzrost potencji męskiej:

"Ćwiczenie dużych grup mięśniowych (np. uda) potęgują produkcję testosteronu w męskim ciele. Wzrost produkcji testosteronu może dochodzić do 40 - 50 procent. Owy hormon, jak wszyscy wiedzą, wpływa zarówno na cechy męskie, jak również jest odpowiedzialny za erekcję."

I tu pytanie: czy to rowna sie ze zwiekszeniem libido? I sprawa kluczowa: jak to sie ma do trenujacych kobiet (i nie chodzi mi tu o trening cardio, tylko typowy trening silowy)?

Trenuje regularnie i zauwazylam u siebie stale zwiekszajace sie zapotrzebowanie na sex, co mi zaczyna nieco przeszkadzac :-)

Czy to jest zwykla konsekwencja wzrostu atrakcyjnosci typu: trening przynosi efekty w postacji pieknej sylwetki => czuje sie bardziej atrakcyjnie => faceci zwracaja na mnie uwage =>pojawia sie instynkt zdobywcy => sex.

Obserwuj wątek
    • urquhart skok testosteronu a zwiekszenie libido 16.09.11, 12:04
      > I tu pytanie: czy to rowna sie ze zwiekszeniem libido? I sprawa kluczowa: jak t
      > o sie ma do trenujacych kobiet (i nie chodzi mi tu o trening cardio, tylko typo
      > wy trening silowy)?(...)
      > Czy to jest zwykla konsekwencja wzrostu atrakcyjnosci typu: trening przynosi ef
      > ekty w postacji pieknej sylwetki => czuje sie bardziej atrakcyjnie => f
      > aceci zwracaja na mnie uwage =>pojawia sie instynkt zdobywcy => sex.

Pewno to drugie ma znaczenie, ale samo sztuczne podniesienie testosteronu daje ten sam efekt silnego podniesienia libido.

generalnie plasterki Intrinsa podnoszące poziom testosteronu u kobiet są jednym z niewielu niekwestionowanych preparatów podnoszących libido u kobiet. Ze względu na roztrojenie organizmu stosuje się je w skrajnych przypadkach.
      (stosuja je kobiety też menadzerowie żeby skutecznie współzawodniczyc z facetami w wyścigu szczurów a efetem ubocznym jest silne podniesienie libido)
      leki-informacje.pl/lek/epar/586,intrinsa.html
      Typowy trening siłowy daje ci identyczny efekt.

Pozdr :)
    • bigbadpig Re: Trening silowy a zwiekszenie libido 16.09.11, 13:12
      w własnej obserwacji - mogę opisać zjawisko pewne krótkoterminowe:
      solidny trening na siłce, na etapie na którym staje się rutyną a nie zajeżdżaniem siebie, powodował u mnie, po chwili odpoczynku i prysznicu, rosnącą ochotę w następnej kolejności na seks. aczkolwiek nie wiem na ile to kwestia jakiś wahań hormonalnych ponieważ solidny siłowy trening powoduje też genialny efekt uczucia "nabicia" kiedy mięśnie pozostają jeszcze "napęczniałe" wraca siła i na jakąś chwilę po treningu drastycznie podnosi się poczucie sprawności, władzy nad ciałem itd. kto zna ten wie, trudno opisać. idziesz wtedy ulicą, czujesz moc, no i ja osobiście wędruję myślą wtedy ku wizji seksu w takim stanie, aczkolwiek są tacy któryz myślą wtedy o tym, żeby komuś przylać :P na ile to hormony na ile ochota na wykorzystanie odczuwanego potencjału nie wiem.

długoterminowych efektów zmian w poziomie hormonów nie sposób chyba zaobserwować na sobie, ponieważ trudno oceniać podstawy swojego poziomu libido w stosunku do tego sprzed roku czy dwóch, kiedy jesteś w innym momencie życia, w innym momencie związku itd.
      • referee Re: Trening silowy a zwiekszenie libido 17.09.11, 01:22
        Sport, a szczególnie trening siłowy zwiększa produkcje testosteronu w organizmie. Mnóstwo sportu i adekwatne pożywienie gwarantuję top potencję seksualną bez względu na wiek.
        • yoric Re: Trening silowy a zwiekszenie libido 17.09.11, 11:51
          Ja bym to zmienił na 'trening siłowy w przeciwieństwie do wydolnościowego' - ten drugi raczej obniża testosteron. Np.:
          www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2675257
          Ale nie przeceniałym tego efektu. Jeśli już, uważam, że to kolejna wskazówka, że facet zawsze powinien wykonywać chociaż trochę treningu siłowego.
    • shedir1 Re: Trening silowy a zwiekszenie libido 18.09.11, 08:46
      Jako kobieta, trenująca na siłowni już dobre kilkanaście lat, nie fitness, cardio itd poprostu porządny trening 4-5 razy w tygodniu moge powiedziec, że to prawda! Poza odpoczynkiem psychicznym, poprawą samopoczucia, wyglądu fizycznego, wzrostem atrakcyjności i fajnym ciałem podnosi się libibo. Mówie, za siebie i za męża :) bo on rownież trenuje już lata, no i poznaliśmy się w końcu na siłowni ;). Libido idzie do góry bardzo. Ja moge i mam ochotę po kilka razy dziennie i m też ;) Pozdrawiam.
    • beczer Re: Trening silowy a zwiekszenie libido 08.10.25, 11:53
      A jak to jest w drugą stronę? Czy intensywne regularne treningi mogą mieć wpływ na obniżenie sprawności seksulanej i zmniejszenie erekcji?
      Jakie mieliście w tym doświadczenia?
      • krksk Re: Trening silowy a zwiekszenie libido 13.10.25, 10:31
        Wszystko w odpowiedniej ilości. I trening i odpoczynek. Ptrzetrenowanie nie jest dobre dla zdrowia, Sam miałem kiedyś problemy z erekcją. Pomogły wtedy środki z l argininą. NIe ma sensu faszerować się sildenafilem.
        • beczer Re: Trening silowy a zwiekszenie libido 14.10.25, 11:22
          O jakich piszesz? Bo zastanawiałem się nad braveranem.
          • krksk Re: Trening silowy a zwiekszenie libido 15.10.25, 09:02
            Rozreklamowany ale z tego co czytałem to jet średni. Nie mogę jednak pisać z własnego doświadczenia bo nie próbowałem. Na mnie najlepiej zadziałał Viamen. Polecili mi go na jednym z forów ( chyba nawet na tym, ale już do końca nie pamiętam bo pierwszy raz kupiłem jakieś 2 lata temu). Jest naprawdę ok
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka