glamourous
04.06.15, 13:29
Tak sobie analizuje ten przypadek mojego surfera, ktory przez 3 miesiace znajomosci nie potrafil wykrzesac ze mnie nawet elementarnego attraction. Choc naprawde sie staralam dostrzec w nim obiekt do konsumpcji, oraz pomimo, ze to naprawde obiektywnie przystojny i podobajacy sie kobietom facet.
Zawsze myslalam, ze seks rodzi sie w glowie i ze tak naprawde te cala maszynke nakrecamy sobie mentalnie, gloryfikujac sobie nasz obiekt westchnien itp. Poniewaz facet jest (byl) naprawde autentycznie swietny, robilam co moglam, uzywajac roznych technik autoindoktrynacji (typu mantra np) , ale na prozno. Pozadanie nie nadeszlo. Cos mi w tym facecie ewindentnie, organicznie nie pasi, cos odrzuca, cos blokuje. I to raczej na pewno nie sa zmarszczki, co uswiadomila mi wczorajsza nocna wymiana postow z dziewczynami w watku obok.
Z kolei wczoraj, przy okazji kopiowania zawartosci komputera, trafilam na stare zdjecia z wakacji z moim bylym juz mezem. I zlapalam sie na tym, ze moja pierwsza, spontaniczna reakcja bylo takie instynktowne "wow, ku... ale towar" i rodzaj takiego spontanicznego mentalnego slinotoku, postawienia uszu w szpic - podobnie, jak maja faceci, ktorzy widza na ulicy super atrakcyjna laske. Ten facet po prostu poruszal we mnie bardzo pierwotne seksualne struny i tak po prostu naturalnie, organicznie krecil.
Teraz mam zagwozdke na najblizszych pare dni. Ten organic attraction factor, co to jest tak naprawde? Feromony i inne MHC chyba niekoniecznie, bo przeciez to wrazenie uszu w szpic pojawia sie nawet na widok zwyklego zdjecia. Faceci przeciez tez to maja na widok laski na ulicy, a nie czuja wtedy jej feromonow. Czyli co - uklad rysow twarzy, kompatybilny genetycznie z naszym genotypem? Ksztalt ust, policzkow, wykroj oczu? Budowa ciala, dajaca fajna genetyczna kompilacje z nasza?
Cholera wie.
A Waszym zdaniem co to jest? Ktos porusza w nas ta najczulsza strune do tego stopnia, ze nawet gra wstepna jest totalnie zbedna. A ktos inny, obiektywnie fajny i przystojny, zamienia wysokolibidowke w zimna rybe z wiecznym bolem glowy ?
Jak cos mi przyjdzie do glowy w wyniku tych analiz, to napisze.