Dodaj do ulubionych

efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi?

19.09.07, 01:56
Macie jakies takie swoje chwyty babki? Kiedys mowiono mi ze push-up sprawia ze duzy biust staje sie taki Okrągły, i faktycznie cos w tym jest. Ale zastanawia mnie czy sa moze jeszcze jakies inne staniki czy pomysly by jeszcze bardziej zaokraglic i uwydatnic piersi,scisnąc bardziej niz push up,czytalam kiedys artykul o takie bieliznie niestety nie bylo konkretnych szczegolow-co i jak. Jakies wkladki? moze specjalne fiszbiny albo cos?
Dziekuje i licze na porady - Pań ;)
Obserwuj wątek
    • wiktoriada111 Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 19.09.07, 08:27
      Jest gdzieś na Gazecie forum "Lobby biuściastych"... zajrzyj tam.
      Zanim nie zajrzałam na to forum nie zdawałam sobie sprawy że moje
      piersi to tak skomplikowana trójwymiarowa geometria ( jak to
      skomentował mój znajomy) :))
    • driadea Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 19.09.07, 12:30
      Jeśli masz DOBRZE dobrany stanik, to piersi wyglądają przepięknie.
      Jak dobrze dobrać stanik czytaj na wspomnianym Lobby:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203
      pokrótce:
      bardzo ciasno zmierz się na wydechu pod biustem, potem na wdechu luźno w biuście
      (bez stanika lub w luźnym - żeby nie fałszować wyniku), wynik obwodu zawsze
      zaokrąglaj w dół - nie może być tak, że masz na przykład 71cm pod biustem i
      nosisz stanik na 75 - nigdy ie będzie dobrze, jak tak zrobisz (ja mam na
      przykład 68/96 i dobrze dobrany stanik ma rozmiar 60I lub ścisły 65H)
      • glamourous Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 19.09.07, 19:48
        driadea napisała:

> Jeśli masz DOBRZE dobrany stanik, to piersi wyglądają przepięknie.

Autorka watku nie pyta o to jak DOBRAC stanik, tylko jak POWIEKSZYC biust. A to
        nie to samo.

Rozumiem, ze Ty, ze swoim ogromnym rozmiarem, mozesz sobie tylko DOBRAC stanik,
        i to Ci wystarczy, zeby wygladac "przepieknie". Ale co ma powiedziec
        wlascicielka na przyklad skromniutkiego A ? Wtedy samo dobranie nie wystarczy,
        trzeba jednak troche pokombinowac ;-)
        • driadea Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 19.09.07, 20:51
          Autorka wątku pytała o sposoby na zaokrąglenie i uwydatnienie biustu (ba, nawet
          wspomniała o biuście dużym!), ale mniejsza o to.
          Otóż nie ma takiego rozmiaru, jak A. Sama litera niczego nie oznacza!
          Moje 60I to dokładnie takiej wielkości piersi (same piersi!), co, 85D, 90C, 95B
          i wreszcie 100A - jeśli o takie A i chodzi, to mój biust wcale nie jest ogromny.
          No bo nie jest, mam po prostu dobrze dobrany stanik, a w takim piesi są i
          uwydatnione i zaokrąglone i podniesione i... tak dalej.
          "Właścicielka skromniutkiego A" nie ma nic mówić, tylko porządnie się pomierzyć
          jak należy i dobrać odpowiedni rozmiar biustonosza. Daję głowę, że zamiast 75A
          powinno być 65C a nawet 60D. Ewentualnie wówczas należy kombinować, ale
          zazwyczaj już nie trzeba, bo w dobrze dopasowanym staniku biust wraca na swoje
          miejsce. Naprawdę zapraszam na Lobby!
          Pozdrawiam.
          • glamourous Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 19.09.07, 21:30
            driadea napisała:

> Autorka wątku pytała o sposoby na zaokrąglenie i uwydatnienie biustu (ba, nawet
            > wspomniała o biuście dużym!), ale mniejsza o to.

Rzeczywiscie, przeoczylam wzmianke o duzym biuscie ;-) Wzielam za pewnik, ze
            jezeli ktos szuka push-upu i pyta o sposoby na uwydatnienie biustu, to z
            pewnoscia ma maly. Przepraszam wiec :-)

Mimo to, driadea, nadal nie do konca sie z Toba zgadzam. A, B, C, D itd to
            glebokosc miseczek, a nie kontynuacja rozmiaru (czyli obwodu) pod biustem.

Ja np. jako wlascicielka 75 D (w 70 juz sie za nic nie wcisne, probowalam -
            niewygodnie!) za nic nie zaloze np. 95A, bo nie bedzie to dla mnie dobra
            glebokosc ani rozstawienie miseczek. A to A. Jasne ze inaczej wyglada miseczka A
            przy rozmiarze 70 (malenstwo) a inaczej np. 95 A (juz sporo wieksza), ale tu
            chodzi o wieksza srednice miseczki. Natomiast glebokosc A dla kogos kto nosi
            zwykle C czy D zawsze bedzie nieodpowiednia, chocby nawet i rozmiar pod biustem
            byl duzo wiekszy. I odwrotnie. Jezeli ktos nosi 75A to raczej cienko widze
            takie, powiedzmy sobie, plaskie piersi w glebokosci D, chocby rozmiar pod
            biustem byl 60. Ze juz nie wspomne o fakcie ze jesli osoba noszaca zwykle 75
            zalozy 60 pod biustem, to zwyczajnie po pol godzinie noszenia go zemdleje z
            niedotlenienia ;-))

Pisze to wszystko majac calkiem spore doswiadczenie w tej materii, bo na swoje
            nieszczescie mam hopla na punkcie bielizny - i chyba malo kto na tym forum
            spedzil w zyciu tylu czasu na przymierzaniu stanikow, co ja ;-/

Pozdrawiam :-)
            • driadea Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 19.09.07, 21:51
              A mnie chodziło o to, że nie ma rozmiaru biustu A, bo tych A jest przynajmniej
              kilkanaście różnych. Nie o to, żeby zamiast 75A nosić 60D (lub jakkolwiek
              inaczej - rozmiary nie są zamienne!), a o to, by dobrze dopasować. Bo, niestety,
              ogromna większość kobiet nosi źle dobrane staniki - za luźne w obwodzie.
              Hopla też mam, ale niestety w przymierzalniach stacjonarnych czasu raczej nie
              spędzam - kupić cokolwiek z obwodem 60 jest w Polsce niemożliwe, nieważna już
              reszta rozmiaru...
              • aandzia43 Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 20.09.07, 00:59
                Rozmiar miseczki to ROZNICA miedzy obwodem w biuście i pod biustem. U mnie
                różnica wynosi 22 cm, więc należy mi sie miseczka E, u Draidei ta róznica wynosi
                28 cm, więc ma H. Trzymając się tej zasady mozna duży biust tak "ułożyć" w
                dobrze dobranym staniku, że wyda się mniejszy (a na pewno kształtniejszy), a
                mały biuścik wyeksponować. A do tego dołożyc powiększjące wkładki, czemu nie.
                Jak moja koleżanka, posiadaczka niewielkiego biuściku zamieniła swoje 85A na
                80C, które jej podstawiłam pod nos, to i bez wkładek zaczęła wyglądać jak MM ;-)
        • firletka2 Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 20.09.07, 00:40
          dzikeuje za kazde opinie;)
          Ku scislosci - pytam dokladnie o to jak nie tylko powiekszyc(to jako tako umiem) ale scisnaci wypchnąc,taki FULL efekt sexi
          • olokolo2 Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 20.09.07, 11:15
            Siliknowe piersi-be:)
    • pstrokata Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 19.09.07, 21:01
      są biustonosze, ktore zamiast wkladek podnoszących mają płyn,
      przypuszczalnie to coś w rodzaju silikonu...w Galerii Centrum we
      Wroclawiu takie na ten przykład sa..pytanie tylko czy warto ich
      uzywac, bo gdy się potem taki rozbierze...czar pryska i co wtedy?;)
      • lilyrush Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 20.09.07, 10:43
        a to włlasnie chciałam napisać...
        Ze może jednak dobrze dobrać stanik a nie sztucznie kombinowac??? bo
        co-seks w biustonoszu, żeby efekt nie prysł???

A swoja droga gnana wspomnieniami z przemiłych wrażeń estetycznych w
        sklepie Etam w Belgii wpadlam wczorja do świeżo otwartego w
        warszawasiej Arkadii. I co?? I zgroza... Oi zawsze maja śliczna
        pełną rozmarówke- tlyko nie u nas. Króluje A i B. C w chyba 4
        modelach,a D to tatalny ewenement, i zdedydowanie nie w moich
        fasonach i obwodach...
        I znowu wyjdzie, ze Polki noszą 75B
        • driadea Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 20.09.07, 10:46
          > I znowu wyjdzie, ze Polki noszą 75B

Bo noszą, choć nie powinny :)
          Ja już nawet nie próbuję w sklepach stacjonarnych, kupuję na allegro lub w
          sklepach brytyjskich, gdzie rozmiaróweczka pełna i piękne fasony, a nie namioty
          cioci kloci...
        • glamourous Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 20.09.07, 11:50
          No wlasnie, wlasnie, Lily.
          Siec bielizniana Etam (ktora bardzo lubie i czesto korzystam ;-) ma
          bardzo fajne staniki podnoszace i uwypuklajace duzy
          biust. Nazywaja sie "magic-up", sa wyprofilowane na ksztalt piersi
          (bez szwow) i z wbudowanymi poduszeczkami. Piersi sporych rozmiarow
          bardzo ladnie sie w takim biustonoszu ukladaja i rzeczywiscie
          wygladaja troche jak silikonowe. Pytanie tylko PO CO piersi maja
          wygladac jak silikonowe? Przeciez naturalne duze i tak juz fajnie i
          podniecajaco wygladaja ;-)

Oto link : "magic-upy" do poklikania i poogladania :

www.etam.com/category/lingerie/soutiens-gorges/magic_up/
          • lilyrush Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 20.09.07, 11:55
            Jka chciałaś pognębić to Ci sie udało ;-)
            no i i tak zaden z nich nie występuje w 70D....
            • glamourous Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 20.09.07, 12:10
              Pociesze Cie Lily, ze francuskie sieci bielizniane maja taka dziwna
              rozmiarowke, ze dodaje sie 15 do rozmiaru polskiego. Czyli np. 70D
              to w francuskiej bedzie 85D. Ja na przyklad z moim 75D wciskam sie w
              Etam w 90C, a nawet w 95B bo z kolei rozmiar miseczek maja strasznie
              zanizony.
              • lilyrush Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 20.09.07, 12:57
                Fakt, zapomniałam, ze to była francuska strona
                no ale w sklepie u nas rozmarówka chyba była jednak nasza to
                królowało to nieszczesne 70 i 75
                • avide Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 20.09.07, 13:12
                  Lily wniosek z tego jeden płynie, mierzyć i jeszcze raz mierzyć bo rozmiar
                  rozmiarowi nierówny.
                  Pzdr.
          • avide Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 20.09.07, 13:10
            Śliczny link :))))))))) zakochałem się w niem :)) cudna bielizna.
            Tak się składa że miałem okazje odwiedzić tą sieć osobiście i muszę przyznać że
            bielizna tej firmy wywarła na mnie niemałe wrażenie choć do najtańszych nie
            należy na pewno warto :)).

A co do wyglądu piersi i pryśnięcia czaru.
            Drogie Panie, faceci to wzrokowcy i działa to w ten sposób. Idąc ulica widzę
            taka panią ze świetnie dobranym stanikiem ładnie podkreślającym biust. Raz że
            miło popatrzeć dwa że wzbudza zainteresowanie i chce się "poznać" właścicielka
            takiego pięknego biustu. A później .... później jak już w sytuacji łóżkowej się
            znajduję to facet wtedy nie myśli tylko działa, nie wie że został niejako
            "oszukany". Dał się złapać i o to chodzi. Facet wtedy nie rozpatruje sytuacji w
            kategoriach "o cholera a gdzie ci się podziały piersi ???" tylko zabiera się
            energicznie za pieszczenie ich. Bo i tak najczęściej faceci pieszczę sutki i ich
            okolice a takowe ma każda kobieta. Tak to działa. Zatem jako facet mówię
            zdecydowanie "TAK" takim trickom i sztuczkom, i nie martwcie się co będzie
            później bo czasami gdyby nie taka sztuczka tego "później" wcale by mogło nie
            być. Ten trick może pozwolić złapać pierwsze zainteresowanie osobą, które
            poskutkuje poznaniem osobowości i zakochaniem totalnym, małżeństwem, dziećmi itp
            :)))) i nawet nie będziemy wiedzieli kiedy ten piekny biust gdzieś sie ulotnił.
            Jak pisałem niedawno.
            1) Ciało
            2) Mózg
            3) Móżg + dopasowanie łóżkowe + ciało
            ale przy punkcie 3 walory mniejszego biustu niż to by sie mogło wydawać na
            początku schodzą na dalszy plan.

Tak to działa ;))))))))). A my faceci łapiemy sie non stop na różne sztuczki
            kobiet i dobrze nam z tym. Przynajmniej mi :)).
            Np makijaż ???? to również trick czyż nie ????? Idąc tym tropem mogłybyście
            sobie zdać pytanie co będzie jak zobaczy mnie bez makijażu ??/ a i tak wszystkie
            go używacie.

Pozdrawiam
            Avide

Ps. Raz jeszcze istnie cudny link :)))).
            • glamourous Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 20.09.07, 17:06
              avide napisał:

> Śliczny link :))))))))) zakochałem się w niem :)) cudna bielizna.
              > Tak się składa że miałem okazje odwiedzić tą sieć osobiście i
              muszę przyznać że
              > bielizna tej firmy wywarła na mnie niemałe wrażenie choć do
              najtańszych nie
              > należy na pewno warto :)).
              >

Nie chce znow byc tu posadzana o jakas forumowa autopromocje ;-))))
              ale czesto kupuje bielizne wlasnie w Etam ;-)
              Ma ona te zalete, ze slicznie lezy i jest naprawde swietnej
              jakosci ;-)
              I jezeli to prawda, ze w Warszawie otworzyli sklep, to naprawde
              polecam z czystym sumieniem i nadzieja, ze dobra jakosc oraz wzory
              nie roznia sie od tych "zachodnich".
              • avide Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 20.09.07, 17:30
                Otworzyli, otworzyli, w Arkadii :)).
                Pzdr.
                Avide
                • kawitator Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 20.09.07, 21:08
                  Avide nie mów za wszystkich Jako Inzynier cały czas widzę te
                  konstrukcje sporczo wiszące Choć czasami wyglada to nieźle jak
                  dobry most wiszący ale wiem cały czas ze jak usuniesz podciągi to
                  wszystko pierdolnie ... Sorki biust wróci na swoje zwykłe miejsce
                  • pstrokata Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 20.09.07, 21:40
                    kawitator siła grawitacji niestety dziala na różne członki u obu
                    płci..:P.... z taką różnicą, że my jeszcze tymi "podciągami" możemy
                    zrobić dobre pierwsze wrażenie, i nawet jak wroci na swoje miejsce,
                    nie zauważycie bedąc wlaśnie pod dzialaniem tego wrażenia.. ale co z
                    waszymi "podciągami" :P?
                    • kawitator Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 20.09.07, 21:57
                      ale co z waszymi "podciągami" :P?
                      :-)))))
                      U facetów to jest podnośnik hydrauliczny
                      Z wiekiem jak zawory puszczają i cinienia odpowiednirgo nijak
                      osiągnąć sie nie da to albo trzba uszczelnic przecieki niebieską
                      pigułką albo nawet najnowsze osiągnięcie czyli strunobeton ze
                      wstępnym sprężaniem ;-))
                      Niesty tu kobitki mają wyraźną przewagę :-(((((

• pstrokata Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 20.09.07, 22:35
                        medycyna z takim postępem do przodu gna...ze kto wie... skoro
                        niebieska pigulka niejednokrotnie bywa "niewypałem" może co innego
                        fachury wymyslą...:) bądź dobrej mysli...TY i reszta rodzaju
                        meskiego ..:P
            • sunflower30 Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 21.09.07, 17:03
              tak, rzeczywiście, bielizna ładna pod gimnazjalny mundurek.
              Zgadzam się, że dobrze dobrana bielizna może zdziałać cuda,
              zwłaszcza z męskim wzrokiem. Mój mąż za każdym razem, gdy założę
              inny stanik pyta, czy urosły mi piersi.
    • nie_wiem Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 20.09.07, 23:31
      Dawno temu trafiłam na wątek, w którym młody chłopak pisał, jak
      dostał pyska basketa na widok nagich piersi swej wybranki po
      wyzwoleniu go ze stanika... Co gorsza, nie mógl ukryć rozczarowania
      i dziewczyna czuła się okropnie.
      Pewnie przesadziła z konstrukcją a młody szczawik rzucił się na
      atrapę.
      Nie mówię puszapom "nie" ale przeginać też nie warto...
      • avide Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 21.09.07, 09:23
        Święte słowa, dlatego właśnie ODPOWIEDNIE dobranie może dać spodziewany efekt,
        zaś PRZEGIĘCIE spowoduje uśmiech politowania. Sorki ale pewnych rzeczy czasami
        nie da sie przeskoczyć i trzeba je zwyczajnie zaakceptować.
        • avide Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 21.09.07, 09:25
          A przede wszystkim najpierw trzeba pokochać i zaakceptować własne ciało, jeśli
          kobieta sama tego nie zrobi jak ma to zrobić ktoś inny ????
          • avide i jeszcze jedno 21.09.07, 09:27
            Dokładnie tak samo jest np. ze wspominanym przez mnie makijażem. Odpowiedni
            wydobędzie z kobiety najpiękniejsze cechy, przesadzony będzie straszył.

pzdr.
            Avide
      • anais_nin666 Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 23.09.07, 19:01
        nie_wiem napisała:

> Dawno temu trafiłam na wątek, w którym młody chłopak pisał, jak
        > dostał pyska basketa na widok nagich piersi swej wybranki po
        > wyzwoleniu go ze stanika... Co gorsza, nie mógl ukryć rozczarowania
        > i dziewczyna czuła się okropnie.

Czytałam podobny wpis chłopaka, który dopytywał się dlaczego dziewczyny tak
        paskudnie oszukują mężczyzn. Facet widzi pieknie wyeksponowane, niemałe
        piersi-jest zachwycony widokiem, pragnie zaciągnąc kobietę do łóżka. W końcu mu
        sie to udaje, niestety w sytuacji łózkowej piersi wyzwolone z ucisku stanika
        ujawniają się jego oczom i ... wielkie rozczarowanie, bo piękne duże C
        zmniejszyło się do maluszków A i amator pełnych piersi oklapł w ciągu seksundy i
        poczuł się nieszczególnie.
        Zapytał w wątku/liście (nie pamiętam) czemu kobiety tak postępują;) Jak rzekł -
        mężczyźni majtek sobie nie wypychaja, by ich "sprzęt" wyglądał okazalej;)
        • kawitator Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 23.09.07, 19:18
          ale wypychali CO więcej w wiekach średnich we Włoszech ubiór męski posiadał
          specjalny woreczek na męskie atrybuty płciowe i tez bywał wypychany aby stworzyć
          wrażenie
          Skoro zeszło na udawanie to miałem w młodości kolegę który na prywatkach kiedy
          to tańczyło się w parach różnopłciowych w pewnym momencie wkładał do kieszeni
          dorodny ogórek i przytulając się w tańcu sprawiał wrażenie a dziewczyna
          kraśniała Jak się raz napił z odrobinkę za dużo to wsadził drugiego ogórka do
          drugiej kieszeni Po tańcu z przytulaniami dziewczyna błyskawicznie opuściła
          imprezę Dziwna jakaś Taki ogór zielony w kieszeni to męska wersja Pushapa
          • anais_nin666 Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 24.09.07, 10:13
            Taki ogór zielony w kieszeni to męska wersja Pushapa

Haha. Zatem kolega zrobił sobie męski pushap w wersji murzyńskiej;) To tak jakby
            pani z A powiększyła sobie biust do D;)Staram sobie teraz to wyobrazić i tak
            sobie myslę, że w tańcu to się chlopak musiał napracowac, by mu ten ogórek z
            kieszeni nie wypadł. Głęboka kieszeń czy tez ogórek typu korniszon jednak a nie
            sałatkowy;)?
            • glamourous Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 24.09.07, 13:05
              anais_nin666 napisała:

> sobie myslę, że w tańcu to się chlopak musiał napracowac, by mu
              ten ogórek z
              > kieszeni nie wypadł. Głęboka kieszeń czy tez ogórek typu korniszon
              jednak a nie
              > sałatkowy;)?

Zdecydowanie lepsza i wygodniejsza bylaby legendarna juz chyba
              wersja meskiego puszapa ze skarpetkami frotte zwinietymi w kulke ;-)
              Te sie przynajmniej nie wyslizguja i nie przesuwaja. No, ale - efekt
              chyba niestety nie tak powalajacy ;-))
              • kawitator Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 24.09.07, 14:49
                Staram sobie teraz to wyobrazić i tak
                sobie myslę, że w tańcu to się chlopak musiał napracowac, by mu ten ogórek z
                kieszeni nie wypadł. Głęboka kieszeń czy tez ogórek typu korniszon jednak a nie
                sałatkowy;)?
                Siksy za przeproszeniem jesteście
                W tych zamierzchłych czasach faceci chodzili na imprezy w garniturach W spodniach garniturowych kieszenie to nie kieszenie w jeansach to zupełnie coś innego

Jaki korniszon, jaki sałatkowy, jaki szklarniowy Wtedy ogórek to był ogórek bo jeżeli już był to był jeden typ i to był ogórek bez przymiotnikowy Taki wyrośnięty ogórek miał rozmiary jak najbardziej europejskie
                Zdecydowanie lepsza i wygodniejsza bylaby legendarna juz chyba
                wersja meskiego puszapa ze skarpetkami frotte zwinietymi w kulke ;-)
                Te sie przynajmniej nie wyslizguja i nie przesuwaja. No, ale - efekt
                chyba niestety nie tak powalajacy ;-)
                O tym nie słyszałem bowiem nie za bardzo rozumiem co miły by udawać skarpety frote zwinięte w kulkę ?
                Ogórek miał efekt. Panienka się czerwieniła Wtedy były dziewczyny które w takiej sytuacji nie łapały aby sprawdzić tylko się peszyły Takie czasy.
                • aandzia43 Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 24.09.07, 15:08
                  Ogórek miał efekt. Panienka się czerwieniła Wtedy były dziewczyny które w tak
                  > iej sytuacji nie łapały aby sprawdzić tylko się peszyły Takie czasy.

I kupowały kota w worku ;-). Pamiętam, ja też z tej epoki.
                • glamourous Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 24.09.07, 19:18
                  Skarpetki zwiniete w kulke nie mialyby oczywiscie udawac erekcji, ale tzw. "duzo
                  napakowane w gatkach", tak po prostu. Na ogorka moze nabrac sie co cwansza
                  kobitko, wiec ryzyko zbyt duze. Ale takie niewinne skarpetki, to co innego...;-))
                  Wymysl nie moj, tylko przemyslu kinematograficznego, nie pamietam niestety tytulu...
    • coill Re:staniki etam 23.09.07, 02:29
      fajny link ktos dal. Ale w polsce to sie ich chyba kupic nie da nie?
      • gomory Re:staniki etam 23.09.07, 08:15
        Avide wyzej wspomnial, ze sa do kupienia w warszawskiej Arkadii.
        • coill Re:staniki etam 23.09.07, 20:15
          aa dzieki.
          Znowu Wawa..A u nas w POznaniu shit:(
          • gomory Re:staniki etam 23.09.07, 21:52
            Jakas rownowaga jest - w Wawie nie maja trykajacych koziolkow ;).
          • avide Re:staniki etam 24.09.07, 13:22
            coill napisała:

> aa dzieki.
            > Znowu Wawa..A u nas w POznaniu shit:(

No niestety nic nie poradzimy że ta "betonowa wieś" jak ja to określam
            pieszczotliwie nasza stolice różne firmy upodobały sobie jako debiut wchodząc na
            rynek.

Polecam wycieczke zatem bo warto bo cudną bielizne mozna kupić. Tyle że ceny
            równiez Warszawskie.
            Stanik standardowo 120 zł. Majtki (różne rodzaje od klasyki poprzez hipstery na
            stringach kończąc), 60-80 zł Pas do pończoch 75zł, koszulka nocna i ze 200 zł
            szlafrok podobnie, gorset między 120-200. Najtaniej to nie jest.
            Rozmiarowo miseczki od 70A do 80-85 D (Polska rozmiarówka) niestety nie we
            wszystkich modelach ale da się coś wybrać, nie ma siły.

Bardzo mi sie spodobało, że w każdym modelu mają wybór między puhs-up a
            klasycznymi stanikami bez poduszek świetnie dopasowującymi się do piersi, zaś
            majtki również do każdego zestawu zazwyczaj w dwóch trzech rodzajach. Słowem do
            wyboru do koloru, można wybrać zestaw nam najbardziej odpowiadający, tylko
            trzeba mieć nie najcieńszy portfel lub dobrą kartę kredytową. Nie mniej rzeczy
            warte tych pieniędzy. Tak uważam.
            Pozdrawiam.
            Avide
            • glamourous Re:staniki etam 24.09.07, 14:43
              Avide, poraziles mnie pozytywnie swoja znajomoscia bieliznanej
              terminologii ;-) "Hipstery" - ho ho, zaloze sie ze niewielu facetow
              w ogole zna to slowo :-)

A propos cen - widze, ze w tym warszawskim sklepie dokladnie
              przekalkowali ceny europejskie ;-/ Tyle ze zarobki nie te same, ale
              to odwieczny temat-rzeka nie na to forum. Na pocieszenie dodam
              jedynie, ze to bielizna praktycznie nie do zdarcia, ja swoje
              komplety od etam wrzucam normalnie do pralki razem z dzinsami (!!) i
              jakos sie trzymaja :-)
              • sunflower30 Re:staniki etam 24.09.07, 17:58
                avide pewnie pracuje w sklepie bieliźniarskim i dlatego sie zna. A
                ciekawa jestem, czy wie, co to takiego zalotka, albo eyeliner, skoro
                taki znawca kobiecych akcesoriów. Albo znów mnie zaskoczył, jako
                mężczyzna?
                Co do bielizny etam napisze jeszcze raz, że owszem, ładna, ale pod
                dżinsy! Natomiast na randkę, albo do łóżka, to troche za grzeczna.
                Ale obiecuje sobie,że jak będę w W-wie, to dwiedzę ten sklep, zeby
                ocenić rzeczywistą jej wartość. Jest wiele polskich fantastycznych
                firm z naprawdę seksowną bielizną, której ceny są również
                europejskie. Mało tego, pełna rozmiarówka, wyłącznie naturalne
                tkaniny, żadnych syntetyków i co ważne, cudownie leży. I można ją
                nosic pod dżinsy i prać z dżinsami, nic sie nie dzieje. Jak będe
                miała czas, podeśle linka.
                Tak na marginesie: prać bielizne z dżinsami, to chyba profanacja?
                • glamourous Re:staniki etam 24.09.07, 19:45
                  sunflower30 napisała:

> Tak na marginesie: prać bielizne z dżinsami, to chyba profanacja?

No, subtelnych koronek od Chatal Thomas bym z dzinsami nie uprala, ale bielizna
                  od etam to przeciez - jak sama jak zauwazylas - bielizna do noszenia na codzien
                  : chociaz ladna, to dosc toporna, solidna i malo delikatna. Wiec zdarza mi sie
                  prac staniki i majtki z dzinsami - oczywiscie komplety w ciemnych kolorach -
                  czarne, brazowe czy ciemnoniebieskie.
    • nina9999999 Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 24.09.07, 22:16
      witam . dobrze dobranym stanikiem można zdziałać cuda. całe życie
      miałam biust w rozmiarze malutka dwójka tudzież duża jedynka. po
      namowie koleżanki odwiedziłam dobrą gorseciarkę. po pół roku
      noszenia obrzydliwej 'zbroi', z ramiączkami na 3 centymetry i
      miseczkami typu 'koszmar', że nie wspomnę o niewygodzie i krwawych
      śladach na ciele w obrębie stanika. teraz kupuję już tylko E
      ewentualnie D (problemy z rozmiarówką) i jestem bardzo dumna z
      mojego biustu. jest okrągły, bardzo ładnie się prezentuje. mało
      tego, mam wrażenie, że nie tylko w staniku jest ładniejszy.....
      • lilyrush Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 25.09.07, 10:34
        nina9999999 napisała:

> witam . dobrze dobranym stanikiem można zdziałać cuda. całe życie
        > miałam biust w rozmiarze malutka dwójka tudzież duża jedynka. po
        > namowie koleżanki odwiedziłam dobrą gorseciarkę. po pół roku
        > noszenia obrzydliwej 'zbroi', z ramiączkami na 3 centymetry i
        > miseczkami typu 'koszmar', że nie wspomnę o niewygodzie i krwawych
        > śladach na ciele w obrębie stanika. teraz kupuję już tylko E
        > ewentualnie D (problemy z rozmiarówką) i jestem bardzo dumna z
        > mojego biustu. jest okrągły, bardzo ładnie się prezentuje. mało
        > tego, mam wrażenie, że nie tylko w staniku jest ładniejszy.....

Tym samym pokazałaś, że nigdy nie miałąś małego biustu tylko źle
        dobrany stanik.
        • glamourous Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 25.09.07, 11:45
          Moj z kolei sposob na ladne piersi to spanie w stanikach.
          Niewygodnie mi, kiedy spie nago i mi sie ten moj spory biust
          tak "placze" ;-) No wiec mam kilka takich biustonoszy specjalnie do
          spania. Najlepsze sa topy nike, takie do biegania, co sciskaja biust
          i trzymaja go "w kupie". Szkoda tylko, ze sa troszke "aseksowne"
          natomiast po nocy przespanej w takim "staniku" piersi sa
          okraglutkie, podniesione i pieknie sie trzymaja - wlasnie jak
          silikonowe ;-)

Szkoda tylko ze maz zabrania mi spac w takim "opakowaniu", nie
          cierpi tego, w ogole nie lubi jak spie w czymkolwiek ;-(
          • lilyrush Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 25.09.07, 12:28
            glamourous napisała:
            > Szkoda tylko ze maz zabrania mi spac w takim "opakowaniu", nie
            > cierpi tego, w ogole nie lubi jak spie w czymkolwiek ;-(
            >
            Chcesz sie posmiać...mój kazał mi spać w czyms bo i naczej to go
            rozpraszłam....
            Teraz śpie w czymś zdcydowanie bo do małego biegam, a coraz zimniej
            sie robi
            No i kluczowe jest sypianie w staniku czy topi w czasie ciąży i
            karmienia
        • nina9999999 Re: efekt 'silikonowych' piersi dzieki stanikowi? 25.09.07, 19:45
          pewnie masz rację....ale nie wydaję mi się,że ja jedyna popełniłam
          ten błąd. wiele kobiet nie zdaje sobie sprawy jak ważny jest
          odpowiedni dobór stanika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka