Dodaj do ulubionych

Musze z kims pogadać ..

09.12.10, 00:38
koniecznie.. juz teraz ... odstawiłam leki... swiruję ..
Obserwuj wątek
    • 36.a Re: Musze z kims pogadać .. 09.12.10, 01:02
      Jestem, nie śpię.
      Odstawiłaś samowolnie?
    • abstinentia Re: Musze z kims pogadać .. 09.12.10, 01:32
      samowolnie ..
      miałam odstawiac powoli, ja po swojemu .. minał tydzien.. głow amnie boli... niby same plusy. Waga w dol, samopoczuce... ale jakos swiruje. Nie dociera do mnie, ze jednak to 'TO'
      • 36.a Re: Musze z kims pogadać .. 09.12.10, 01:36
        Miałaś zredukować leki do zera? Moja dieta: minus ziemniaki i pieczywo, skutkuje pomimo leków... Może spróbuj?
        • 36.a Re: Musze z kims pogadać .. 09.12.10, 01:42
          dodam, że odstawiam Efevelon 75 mg i nie bardzo mi z tym...
          • abstinentia Re: Musze z kims pogadać .. 09.12.10, 01:54
            dieta nic .. zalasta i depakine. kurcze sama nie wiem ,,, swiruje juz. waga dla mnie wazna, stad odstawienie leków. I to ze myslalam, ze dam rade .. czuje sie powalona ..
            • 36.a Re: Musze z kims pogadać .. 09.12.10, 02:00
              Co proszę?wink
              Czyli odstawiasz, bo waga ma być OK?
              Proponuję powolutku wrócić do zaleconych dawek leków - psyche też jakby ważna, nie tylko somawink
              Dalej...prawie nic nie jesz? Dobrze zrozumiałam? Chcesz być zombiewink
              Ej, nie wolno tak.
              Zaopatrz się w jogurty (Danone naturalny z ziarnami mniam mniam, jest słodkawy), banany, świeżego ananasa (powiedzmy 1/3 na kolację), coś człowieku jedz smile
              • abstinentia Re: Musze z kims pogadać .. 09.12.10, 02:06
                ja sie na dietach znam. Stad ten dol, ze dietetyczni jem a waga w gore uncertain wiem, ze psyche.. teraz to czuje .. ale tez korbe mam na punkcie wagi. myslałam, ze dam rade bez leków, a jak mowie .. juz odlatuje. NIespecjalnie to ogarniam. Do lekarza chodze od czerwca.
                • 36.a Re: Musze z kims pogadać .. 09.12.10, 02:12
                  Witaj w klubie, z tym że ja od 8 lat.
                  Na czym polega Twoja dieta?

Ważysz < 60 kg?
                  • abstinentia Re: Musze z kims pogadać .. 09.12.10, 12:56
                    Dieta moja to prawie jak druga faza Dukana. Nie smaze, nie jem chleba i weglowodanów. Waze 65kg przy wzroscie 173. Przytyłam na lekach jakies 6kg przez pol roku. Wiec w złosci odstawiłam sobie leki. Chyba potrzebuje opieprzu ...
                    • 36.a Re: Musze z kims pogadać .. 09.12.10, 13:50
                      No to wracamy do leków powoliwink
                      Opieprzać nie umiem, proszę tę Panią opieprzyćbig_grin

Restrykcyjne diety, hm...
                      Ale do leków wracamy, POWIEDZIAŁAMwink
                    • just-me-online Re: Musze z kims pogadać .. 09.12.10, 14:19
                      > Waze 65kg przy wzroscie 173. Przytyłam na lekach jakies 6kg przez pol roku

Czyli właśnie osiągnęłaś środek normy, jeśli chodzi o BMI. Tylko pogratulować!

Just Me
                      • majagor Re: Musze z kims pogadać .. 09.12.10, 14:55
                        BMI to można sobie schować do kieszeni.
                        Wg BMI ja istnieć nie powinnam, a zapewniam, że wyglądam normalnie, choć drobna jestem.

A co do leków, ich porzucania z powodu nabierania wagi. Porozmawiaj o tym z lekarzem. Koniecznie! Szczerze powiedz o niepokoju związanym z wagą, ewentualnym tyciem.
                        Gdy ja rok temu miałam zapisywane nowe leki - powiedziałam, że nie chcę na nich przytyć i tyle. Bo jeśli zacznę tyć to je porzucę. Krótka piłka. I dostałam takie leki, po których waga stoi w miejscu - już rok. Więc można.
                        To że biorę takie leki, jakie biorę, nie znaczy, że mam zaraz mieć problemy z wagą tudzież nadwagą.
                        • beatrix-kiddo Re: Musze z kims pogadać .. 09.12.10, 15:16
                          Ja też kiedyś powiedziałam doktorkowi, że jak mi po raz kolejny zapisze tuczące cukierki, to je utopię w toalecie.
                          Dzięki temu od dawna mam zestaw, po którym nie tyję.
                          Tyję, bo żrę na wieczór i za dużo piję, no ale to moja własna wina.
                          Czyli co do leków - można się leczyć i się nie utuczyć.
                          • abstinentia Re: Musze z kims pogadać .. 09.12.10, 15:55
                            Lekarzowi smece, ze waga nie ta, ale mnie zbywa, że dobrze wygladam. Może poważnie mu zagadam.. Jakie leki bierzecie? Ja na zalascie i depakine jechałam, po tym tyłam. Odstawiłam sama i od razu lepiej. Z waga, bo głowa chora. Potrzebuje lków, a tyc serio nie chce.
                            • beatrix-kiddo Re: Musze z kims pogadać .. 09.12.10, 16:03
                              Wenlafaxyna, chlorprothixen, topiramat, doraźnie lorafen.
                              • abstinentia Re: Musze z kims pogadać .. 09.12.10, 16:14
                                To stabilizatory? Potrzebuje satbilizatorów. Biore oproc ztego citabac. antydepresant, ale do niego nic nie mam. Dajecie nadzieje smile
                                • majagor Re: Musze z kims pogadać .. 09.12.10, 16:21
                                  Ja jako stabilizator biorę neurotop. Ani trochę po nim nie przytyłam. Ale też nie schudłam - co akurat dla mnie dobre jest.
                                  Jako antydepresant mam setaloft - też zero zmian w wadze.
                                  • beatrix-kiddo Re: Musze z kims pogadać .. 09.12.10, 16:40
                                    A bo wiesz co, Maja, neurotop to karbamazepina, ja to brałam jako tegretol. Faktycznie po tym się nie tyje, ale też nie ma za cholery możliwości schudnąć. Próbowałam. Taki eksperyment: 8 godzin dziennie na nartach (ciężki sport), plus ostra dieta - zero efektów. Podobnie było z trileptalem (okskarbazepina) - nie tyłam, ale jakiekolwiek diety odchudzające nie dawały efektu. Po prostu te leki chyba coś zmieniają z przemianą materii.
                                    • sensi41 Re: Musze z kims pogadać .. 09.12.10, 16:46
                                      beatrix-kiddo napisała:

> ... ja to brałam jako tegretol. Fak
                                      > tycznie po tym się nie tyje, ale też nie ma za cholery możliwości schudnąć.

Ja się roztyłam po pierwszych(olzapin,rispolept,zalasta).Po to do dochtora się chodzi,żeby leki odpowiednie dobrał.
                                      Po Tegretolu nie przytyłam ani grama!Teraz chudnę.Powoli,ale chudnę.(Ciężka praca.Jem normalnie)
                                • beatrix-kiddo Re: Musze z kims pogadać .. 09.12.10, 16:35
                                  Wenlafaxyna - antydepresant
                                  Chlorprothixen - neuroleptyk (na spokojność i na dobre spanie)
                                  Topiramat - stabilizator
                                  Lorafen - doraźny uspokajacz.
                          • drugikoniecswiata Re: Musze z kims pogadać .. 10.12.10, 17:50
                            > Ja też kiedyś powiedziałam doktorkowi, że jak mi po raz kolejny zapisze tuczące
                            > cukierki, to je utopię w toalecie.

czy od razu musisz być aż tak nieekologiczna?
                            nie można zanieść do apteki wrzucić do odpowiedniego pojemnika?
                            albo przehandlować na bazarze?
                      • sensi41 Re: Musze z kims pogadać .. 09.12.10, 16:38
                        just-me-online napisał:

> Czyli właśnie osiągnęłaś środek normy, jeśli chodzi o BMI. Tylko pogratulować!

Ja przy takiej wadze już wyglądałam jak kluska. Teraz.........Przemilczę uncertain
                      • 36.a Re: Musze z kims pogadać .. 10.12.10, 00:18
                        Hm...
                        Norma francuska to cm ponad wzrost minus 10 kg. Polki lubią być mocno szczupłe.
                        Nie pochwalam, no ale.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka