Dodaj do ulubionych

chyba zamienię wenla na wellbutrin

20.02.11, 23:23
zabrzmiało jak ogłoszenie wink

poczytałam, że teraz 36a. i Żabba (może ktoś jeszcze) bierzecie.
jak Wam jest?

biorę wenla 225 mg, a dół jak cholera.
nawet teraz, nocą, od wielu miesięcy wcale mi nie lepiej.

a jak cenowo to wygląda?
Obserwuj wątek
    • 36.a Re: chyba zamienię wenla na wellbutrin 21.02.11, 01:07
      udało mi sie wreszcie odstawić wenla. złapałam anginę/zapalenie gardła łącznie z czasową utratą głosu - opisuję tak dokładnie dla zobrazowania, że zapomniałam, że szumi w głowie (efekt odstawienia), bo szumiało po dwakroć przy przeziębieniu. uffff, odstawiłam wenla.

cena wellbutrinu zależna jest od apteki, bo jest pełnoplatny (w Warszawie polecam aptekę na Świętokrzyskiej nie pamiętam ile, obok jest kebab czy inne pachnące mięsko)

tylko jak Ty odstawisz to wenla..? nastaw się na powolne odstawianie. kciuki trzymam.
      wenla (subiektywnie) jest cudne, nastrój szybuje szybko w górę, ale znieczula aż za mocno.
      nastrój mam umiarkowany jak na obecne problemy (któż ich nie ma...)

40-60 zł/m-c, tak to zdaje się wygląda
      • 36.a aua! 21.02.11, 01:33
        77.60,-

w piekielnie drogiej, eleganckiej aptece osiedlowej... spojrzałam na pudełeczko przed chwilką
        • ergo_pl Re: aua! 21.02.11, 02:16
          36a. dzięki. A jaką dawkę bierzesz? I ta cena za tabletki w jakiej dawce?

wiesz, ja nie wiem, co na to lekarz, ale wypróbowałam już chyba wszystko.
          wenla była dla mnie najlepsza, ale jednak jest gorzej (neuronki się przyzwyczaiły, czy jaka inna ...)

no bo np. w listopadzie wyjeżdżałam - torba stoi nierozpakowana do tej pory.
          mycie się - dramat.
          pranie na suszarce na środku pokoju od 3 tygodni itd.
          robię tylko to, co muszę, żeby trwać i cokolwiek porobić u rodziców (starzy są).
          często ryczę.
          przynudzać dalej nie będę, bo to każdy zna.

tylko że na takiej dawce wenla nigdy tego nie było.
          co prawda, stresy też mnie dobiły (w zeszłym tygodniu broniłam się przed komornikiem)

jeśli chodzi o zejście z wenla, to już to przerabiałam. tzn. jak nie miałam kasy - oszczędzałam na tabletkach, aż do całkowitego ich niebrania. to wiem, co się dzieje.
          szczerze mówiąc, to myślałam, że każde odstawienie takie jest (od paru lat biorę velafax i zapomniałam, jak wyglądało schodzenie z innych antydepów) i dzięki temu, co pisałyście o trudnościach w odstawieniu, zrozumiałam, że wenlafaksyna trudna jest.

zdrowiej szybko smile
          • 36.a Re: aua! 21.02.11, 02:37
            dzięki.
            wellbutrin chyba ma tylko 1 dawkę: drażetka a 150mg (wiem, że lekarze przepisują i 2x150, ale po takiej dawce włącza się mi niestety agresja)
            • ergo_pl Re: aua! 21.02.11, 02:47
              to spróbuję.
              dzięki.
            • dr.zabba Re: aua! 21.02.11, 07:49
              wellbutrin ma też dawkę 300, koszt wtedy jest koło 100zł sad
              dawka 150 w Trójmieście w taniej aptece ok 70 zł.

ciężko z wenla zejść, bardzo ciężko.
              ja nie zeszłam, biorę ponownie.
              tylko podstawowy mój problem - obżeranie się.

miałam odstawić wenla, żeby się nie obżerać, a przy tym odstawianiu miałam tak duży niepokój, że żarłam za dwie i w tydzień przytyłam trzy kilo sad - więc przestałam odstawiać, bo się nie opłacało.

ja biorę i wenla i wellbutrin.
              ten zestaw ostatecznie wyciągnął mnie z depresji.
              brałam 150 wenla i 300 wellb - odżyłam po 1,5-rocznej depr.
              teraz 75 wenla i 150 wellb.

z całego serca życzę skutecznego zestawu leków.
              a stabilizatory jakie bierzesz?

Ann, szczere i radosne gratulacje z tytułu odstawienia wenla!
              • ergo_pl Re: aua! 21.02.11, 08:10
                Dzięki wielkie, Żabciu smile

Biorę depakinę i kwetiapinę od niedawna.

ja niezależnie od antydepresanta obżeram się zawsze wieczorem, i to późnym (kiedy czuję się spokojniejsza, bo działa coś nasennego), no i w dzień - wtedy, gdy zajadam niepokój.

o tym, co 36a. nazwała szumem w głowie, mawiałam przyjaciółce - ty, ja nie wiem, jak to nazwać, w głowie mam "takie coś" i słyszę cię jak przez tubę wink
              • just-me-online Re: aua! 21.02.11, 10:14
                > dawka 150 w Trójmieście w taniej aptece ok 70 zł.

Z ciekawości spojrzałem i tutaj jest sporo tańszy:
                tinyurl.com/wellbutrin-150
                Oczywiście dochodzą koszty wysyłki, ale jeśli ktoś jest z DC to można odebrać osobiście.

Just Me
                • dr.zabba Re: aua! 21.02.11, 10:52
                  Czy korzystałeś już może z takiej apteki? Jak wygląda tam przekazanie recepty?
                  • just-me-online Re: aua! 21.02.11, 11:10
                    dr.zabba napisała:

> Czy korzystałeś już może z takiej apteki? Jak wygląda tam przekazanie recepty?

Zamawiałem tam coś kiedyś i odbierałem osobiście. Wtedy oczywiście receptę należy mieć ze sobą.

I widzę niestety na ich stronie, że leki na receptę można zamawiać wyłącznie w trybie z odbiorem osobistym.

Just Me
                    • just-me-online Re: aua! 21.02.11, 11:21
                      > I widzę niestety na ich stronie, że leki na receptę można zamawiać wyłącznie w
                      > trybie z odbiorem osobistym.

Może wyjątkowo byliby skłonni jednak wysłać lek pod warunkiem wcześniejszego dosłania recepty?
                      Próbowałem się tam dodzwonić ale w tej chwili "pies z kulawą nogą" nie odbiera ...

Just Me
                      • ergo_pl Re: aua! 21.02.11, 23:06
                        rzeczywiście, cena nieporównywalna, tylko ten odbiór.
                        sprawdziłam u mnie:

150 mg - 79,80
                        300 mg - 120,14

a taniej aptece mają tylko Zyban...

• 36.a Re: aua! 22.02.11, 01:01
                          to ta sama substancja chem...
                          • ergo_pl Re: aua! 22.02.11, 01:31
                            właśnie o to mi chodzi, najtańsza apteka w mieście, ale wellbutrinu nigdy nie mieli
                            i nie będą - tak facet gadał, za to jest droższy zyban...
    • skwr2 Re: chyba zamienię wenla na wellbutrin 21.02.11, 18:43
      Venlectine jest stosunkowo tanim lekiem, jeśli wziąć pod uwagę venla. Działa albo i nie działa jak pozostałewink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka