Dodaj do ulubionych

Totalny brak szacunku

09.07.11, 21:15
Sytuacja: osoba starsza ode mnie o 20 lat (dobrze mi znana) na błahe pytanie reaguje nieadekwatnym tonem odpowiedzi czyt. krzyczy. Czy zwrócenie jej uwagi, żeby zniżyła ton jest okazaniem braku szacunku? Jeżeli tak to dlaczego? Czy zwrócić uwagę można w takiej sytuacji tylko rówieśnikowi? A może trzeba przemilczeć, pozwolić dalej na siebie krzyczeć i przyjąć takie traktowanie cytuję "z pokorą". Pytam poważnie, chociaż sytuacja jak z filmu "Miś".
Obserwuj wątek
    • makbyt Re: Totalny brak szacunku 09.07.11, 22:00
      Ty masz takie problemy że ho, ho.
      Za bardzo emocjonalnie podchodzisz do wszystkiego.
      Jak nie masz 18stu lat to możesz każdemu zwrócić uwagę i koniec.
      a jaki to totalny brak szacunku? Robisz z igły widły
      • lolinka2 Re: Totalny brak szacunku 09.07.11, 22:07
        o to to
        ty masz takie problemy, że ho ho smile
        dokładnie, kamyczek. Wyluzuj, kij z dupy usuń, nie przejmuj się byle pierdołą jak 7-latka i rób swoje.
        • czubata Re: Totalny brak szacunku 09.07.11, 23:55
          Ja by powiedziała "wycisz ton babsztylu bo jak nie to won ze stada". Ale to tylko ja smile))))
          • lolinka2 Re: Totalny brak szacunku 10.07.11, 00:25
            Ja pewnie trochę delikatniej, ale tylko trochę:
            "Proszę zmienić ton, za dużo decybeli i dykcja nieodpowiednia" (całość na zaciśniętych zębach i ciskając gromy spod zmarszczonych brwi...) - nie, nie uporałam się jeszcze z własną złością.
            • ergo_pl Re: Totalny brak szacunku 10.07.11, 00:44
              a jak interlokutor nie wie co to decybele wink

znaczy trzeba walić wprost czasem:

niech tak nie krzyczy, ja nie głucha, jak się uspokoi, wtedy pogadamy big_grin
    • ergo_pl Re: Totalny brak szacunku 10.07.11, 00:00
      nikt nie ma prawa na Ciebie krzyczeć.
      wiek nie ma znaczenia.
      • marysia_live Re: Totalny brak szacunku 10.07.11, 18:43
        u mnie wszystko zależy od nastroju i dnia. jak mam w miarę stabilny nastrój, to zlewam najgorszych gnębicieliwink jak wszystko się we mnie gotuje, to zwracam uwagę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka