Dodaj do ulubionych

ability+ depakine

02.10.11, 15:40
Witam wszystkich! Jestem tu po raz pierwszy. Po siedmiu latach leczenia depresji seroxatem
okazało się że jestem chora na ChAD. Drugi dzień przyjmuje Ability + depakine. Czuję się fatalnie
tzn.otępiała ,śpiąca ale tak nieprzyjemnie śpiąca ,brak sił, zawroty głowy ,na zmianę zimno i gorąco, chwilami mdłości.Może ktoś to przechodził i powie mi kiedy to się skończy. Będę wdzięczna ,
wisia
Obserwuj wątek
    • awanturka Re: ability+ depakine 02.10.11, 18:49
      Obawiam się, że to może potrwać zanim organizm się przyzwtczai (nawet dwa tygodnie). Nie wiadomo po jakim to leku.

Chociaż może się okazać, że to zestawienie tych leków działa na Ciebie tak własnie jak opisujesz. jak się nie przyzwyczaisz to lekarz zmieni leki lub zmniejszy dawkę.

Jest tych leków trochę do wyboru, więc póki co będzie na czym eksperymentować.

Dobre dobranie leków wymaga czasu (by były skuteczne a równocześnie nie wywoływały lub wywoływały akceptowalne przez człowieka skutki uboczne).

Cierpliwości. jak za tydzień/dwa nie przejdzie to skontaktuj się z lekarzem.

A można wiedzieć jakie dawki bierzesz?
    • awanturka Re: ability+ depakine 02.10.11, 19:00
      mdłości, wymioty, osłabienie, zmęczenie, senność bóle głowy - te skutki uboczne występują w przypadku stosowania obu tych leków i dosc często zanikają w czasie leczenia
      co do uczucia zimno/grąco to nie wiem

• wisiab27 Re: ability+ depakine 02.10.11, 20:16
        Dzięki za wsparcie. co do dawki to Abilify 15mg, 1x,depake 0,3g 2x dziennie
        Po południu odczułam poprawę. Trochę jestem zakręcona i trochę zmęczona ,ale w sumie coraz lepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka