blue_a 21.02.05, 10:26 Otworzyłam przypadkowo i czytam "młynarz popadał czasem w dłuższe okresy przygnębienia". No, tak Polecam gorąco:Arto Passilinna "Wyjący młynarz", Wyd. Punkt, 2003. Pozdrawiam, blu w trochę lepszym nastroju Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
planasana Re: Literatura piękna 21.02.05, 13:24 "młynarz popadał czasem w dłuższe okresy przygnębienia". A to ladne. Odpowiedz Link
colubra Re: Literatura piękna 22.02.05, 12:36 Znacie jakies przyklady literatury pieknej z chad? Prosze dajcie namiary. Kiedy setny raz analizuje Raskolnikowa, to mysle, ze on nader blisko, choc procz tego jeszcze pare ciekawych niuansow. Odpowiedz Link
nevada_blue Re: Literatura piękna 22.02.05, 15:56 eeee, Kubuś Puchatek z Tygryskiem w manii? a serio: pomyślę, poszukam Odpowiedz Link
blue_a Jak wyżej... 23.02.05, 15:14 Nie chciałam Wam psuć zabawy podczas czytania. Ze strony na stronę czułam coraz mocniej, że młynarz jest czadowy i na którejś stronie BĘC! "Młynarz był maniakalno - depresyjny" (cytat niedokładny). Wiele z postaci Musierowicz, zauważyliście może? Na pierwszy ogień przyszedł mi do głowy artysta-Konrad, ale jest ich pewnie znacznie więcej Odpowiedz Link
jagoda16 Re: Jak wyżej... 27.02.05, 23:40 a ja polecam np. Wlodzimierza Pawluczuka "Judasz" Odpowiedz Link