akysza 29.05.05, 17:21 Uwaga, uwaga...chadowcy z Torunia i okolic! W czwartek o godzinie 18.00 w Niebie odbedzie sie drugie spotkanie Torunskiej Sily Chadowej. No, chyba ze komus nie pasuje, to mozna zmienic pore Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
akysza Re: Torunska Sila ChADowa - II edycja 29.05.05, 22:33 No i zmiana....sroda, 18.00, ogrodek Niebia. Nie zastanawiac sie tylko przyjezdzac! Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link
colubra Re: Torunska Sila ChADowa - II edycja 30.05.05, 18:00 Zycze udanego spotkania i zaluje, ze mnie nie bedzie. Akyszo, mam do Ciebie ogromna prosbe. Czy mozesz napisac do mnie maila na nowy adres bo zgubilam Twoj, a ponadto chcialabym cos ci napisac. Pozdrawiam M. Odpowiedz Link
colubra Jeszcze cos.. 30.05.05, 20:14 Akysz, ja wciaz dzielnie i naiwnie wierze w ludzka dobroc i czyste intencje. Za kazdym razem, kiedy mam dowody, ze czlowiek wykorzystal czlowieka do swoich brzydkich celow, to robie wielkie oczy i w glowie mi sie nie miesci. To naiwnosc, ale gdyby nie ona, to...po co zyc? Dzieki za maila. Pozdrawiam. M. Odpowiedz Link
akysza Re: Jeszcze cos.. 30.05.05, 21:25 Colubro kochana, ja tez sie ludzę, ze ludzie wcale nie sa zli, ale co chwile dostaje dowody, ze jest wrecz przeciwnie. I za kazdym razem daje sie nabierac na slodkie minki, gesty i slowa, by potem dostac po nosie. Ale jak sama powiedzialas: to naiwnosc, ale gdyby nie ona, to po co zyc? Nudno by bylo Pozdrawiam, M. Odpowiedz Link
colubra Akyszo, broni i condorze;) 31.05.05, 15:08 Chce tylko delikatnie zasugerowac, ze mogloby byc dobrym rozwiazaniem, gdybyscie napisali jasno i wyraznie na forum kto bedzie uczestniczyl. Bo oczywiscie zdzwaniacie sie pewnie telefonami, e-mailami i innymi tam wynalazkami, ale moze dobrze byloby, gdyby kazdy z osobna odnotowal sie na liscie obecnosci, wowczas zaczeci to innych. Bo z tego postu wynika, jakoby Akysza rzucila haslo i..nikt na nie nie odpowiadal A przeciez to nieprawda! Jesli moge cos dorzucic ze swojego doswiadczenia spotkania z wami, cos co mogloby zachecic innych, to jest to, ze czasami doszukanie sie w sobie fajnych cech, dzieki kontaktowi z drugim czlowiekiem, dziala lepiej niz rozjatrzanie bolu. A kontakt z wami odkryl we mnie pare jasnych stron A juz na troski nie ma to jak terapia serdecznym smiechem Oczywiscie czasami nie da rady nawet podniesc glowy znad poduszki, ale wszystkich, ktorzy czuja sie na tyle ok, zeby wychodzic na zewnatrz i maja troche czasu, zachecam do przyjazdu do Torunia. Sluze drogowskazami do Nieba M. Odpowiedz Link
akysza Re: lista obecnosci 31.05.05, 15:54 No to oglaszam liste obecnosci: Condor, Broni, Akysza, kolezanka Akyszy oraz kolezanka Broniego (przynajmniej ma taka nadzieje, ze bedzie). Zapraszamy wszystkich ChAD-owych ludzi i mamy nadzieje, ze nasza Torunska Sila ChAD-owa wkrotce sie powiekszy. Zachecam wszystkich, bo to naprawde fajna sprawa Odpowiedz Link
condor88 Re: lista obecnosci 31.05.05, 17:43 Oficjalnie potwierdzam swoja obecnosc..... Spotkanie juz za 24 godziny... Gdyby ktos szukał z nami bezposredniego kontaktu, w sprawie tego spotknia lub kolejnych, to namiar na mnie to GG 4907291 (można zostawiac wiadomosci jak jestem niedostepny) gazetowego maila (jak wyżej)tez sprawdzam... Takze polecam sie i pozdrawiam Condor Odpowiedz Link
broni666 Re: lista obecnosci 01.06.05, 12:04 Potwierdzam swoja obecnosc dzisiaj w Niebie o 18.00 i bardzo sie ciesze z kolejnego ciekawego spotkania. Pozdrawiam i zachecam innych. PS.1. Nie udalo mi sie namowic mlodszej ChAD-owej kolezanki - ale to kwestia czasu jak sadze (moze w przszlym tygodniu). PS.2. Jeśli chodzi o spotkania w przyszłości, a wierzę, że takowe będą się odbywały, sugeruję właśnie środy lub czwartki, bo pogoda wspaniała i wielu/wiele z nas wyjeżdża gdzieś na weekendy. Odpowiedz Link
colubra JAK BYLO????? 01.06.05, 20:44 Siedze w pracy, dzisiaj znowu nocka, i tak czekam czekam moze ktos z was jeszcze dzisiaj coskolwiek napisze o spotkaniu, jak bylo??? O czym sie mowilo??? Co sie pilo??? Gdzie sie bawilo???? Juz nie moge sie doczekac relacji! Spiesze tez doniesc szanownym Przyjaciolom, ze mam sie juz bardzo dobrze po jednodniowym oglupieniu, po prostu czuje sie wreszcie czysto i znowu szczesliwie. Jak tylko zbiore mysli i znajde troche czasu, to napisze watek o tym, co mi ostatnio chodzi po glowie, mianowicie coraz lepiej rozumiem, dzieki roznym indywiduom, czym jest naprawde OBLED. He, i nie ma to nic wspolnego z chad ani zadna inna psychiczna choroba Pozdrawiam was goraco! Odpowiedz Link
akysza Re: JAK BYLO????? 02.06.05, 13:48 Co tu duzo pisac...bylo chad-owo! Zaczelismy od Nieba, przez Zeza, WCcostam na Lokomotywie konczac. Duzo zlotego plynu sie polalo (doslownie i w przenosni), kilka nowych historyjek zostalo opowiedzianych , ale na szczegolowe sprawozdanie trzeba poczekac az condor sie za nie wezmie (czyzby byl naszym kronikarzem?). Pozdrawiam Odpowiedz Link
condor88 TSCh-adowa edycja II - kilka slow podsumowania 02.06.05, 23:30 Witajcie Czujac sie "wywolanym do tablicy" i zgodnie z deklaracja, iz skresle pare słów podsumowania piszę co następuje.... Dnia 1. czerwca roku 2005 korzystajac z okazji Dnia Dziecka popołudniową porą w starych murach jednej z toruńskich kanjpek spotkało się 5 osób, aby podyskutować. Jak to ktoś określił spotkaliśmy sie w tym gronie ponieważ było ono właściwe do podjęcia przez nas tematów które w innym towarzystwie byłyby trudne lub niemożliwe do przedyskutowania. Wielce prawdopodobne że inne towarzystwo w odpowiedzi na nasze rozmowy mogłoby powiedzieć jedynie "acha""mmm""ychy" i temu podobne... ale my nie... Szybko udało sie przełamać barierę nieznajomości i popłynęła wartka dyskusja na tematy "fachowe" (czytaj ChAD-owe i nie tylko). Oczywiście zaczeło sie od historii z własnych doświadczeń. I tym raz podobnie jak poprzednio pojawiło sie wiele ciekawych opowieści. A wśród nich jak to lekarze podczas leczenia wskazuja rodzinie "aby pisała biografie pacjenta <na szesnaście stron>", opowiesci jak "policja pacyfikuje młodzieżowe oddziały....", do tak ezoterycznych historii jak....o miejscach spoczynku Diabła (z niem. Teufel). Czas płynął, dyskusja sie toczyła podobnie jak życie wokół. Oczywiście gasiliśmy też pragnienie.... wiadomo jeśli się dyskutuje to w gardle zasycha..... Zmienialiśmy również lokalizacje... dla niektórych spotkanie trwało krócej, dla innych dłużej, ale chyba się udało skoro pojawiła sie opinia że jak najbardziej należy kontynuować tę inicjatywę i to już w najbliższym czasie. Czyli prawdopodobnie.... Do następnej relacji Pozdrawiam Uczestników Tych którzy Byli i Będą Condor Odpowiedz Link
mirra Re: TSCh-adowa edycja II - kilka slow podsumowani 03.06.05, 08:58 Z chęcią spotkałabym się z Wami; Co prawda nie wiem jakby to było widziane przez Was bo ChAd-owa nie jestem... Chciałabym podzielić się z Wami czymś - mój mężczyzna ma się ostatnio lepiej; Dołki nie są tak głębokie, górki się obniżyły (to może mniejszy plus, ale chyab dzięki temu jest mniej zmęczony), właściwie często przypomina to stan remisji, którego "nie ma" Wiem, brzmi to conajmniej dziwnie; )) Ściskam Was mocno I cieszę się razem z Wami ze spotkania A także dołączam sie do tych, którzy nie mogli, a którym iskierkę nadzieji daje istnienie takich spotkań... mirra Odpowiedz Link
akysza do mirry 03.06.05, 10:48 Droga mirro...chad w kazdej postaci jest mile widziany na spotkaniach wiec jezeli mozesz, to przyjdz w przyszlym tygodniu. A moze namow swojego mezczyzne, zeby dolaczyl? Byly narazie tylko dwa spotkania, ale juz nie moge sie doczekac nastepnego. Daja duzo dobrego. Pozdrawiam Odpowiedz Link
colubra Re: Torunska Sila ChADowa - II edycja 04.06.05, 17:02 Hej hej, ciesze sie razem z Wami! Poniewaz poczuwam sie jednak do "zawodowej" odpowiedzialnosci po slowach jagody, cobym nie zachecala do grzechu to prosze Was kochani, abyscie uwazali na siebie na tych spotkaniach, nie pili alkoholu jesli bierzecie leki, zwlaszcza stabilizatory. Nie wolno i koniec. Ale wierze, ze sami potraficie dbac o siebie M. Odpowiedz Link
akysza do colubry 04.06.05, 17:21 Madziu, oczywiscie, ze uwazamy i dbamy o siebie. Az za bardzo nieraz Zreszta sama wiesz jak wygladaja te spotkania, wiec sie o nas nie martw. Wszystko pod kontrola, nie przeginamy z piwem ani innymi trunkami. Jest ok. Odpowiedz Link