Dodaj do ulubionych

ku pamięci..?

08.11.05, 13:36
chciałam spytać jak to jest u was z pamiętaniem?
mnie bardzo często się zdarza zapominać o tym, co mam zrobić, po co wyszłam z pokoju i dlaczego się szykuję do wyjścia. Kilka razy zdarzyło mi się pomylić znajomych, albo zapomnieć imiona przyjaciół. Raz oczekiwałam końca zdarzenia, które się jeszcze nawet nie zaczęło..a miałam halucynację że tak...... Wiem, ktoś napisze, że to wina leków, ale ja obecnie nie zażywam wcale.. A może z braku lekarstw, umysł tak ze mną pogrywa?
Obserwuj wątek
    • nena72 Re: ku pamięci..? 09.11.05, 19:55
      Z moim pamiętaniem i koncentracją jest b.kiepsko, przy czym lekarze z uporem
      wmawiają mi, ze nie ma to nic wspólnego z lekami. Według mnie ma i to dużo bo
      pierwsze katastrofalne błędy zaczęłam popełniać dokładnie wtedy kiedy zaczęłam
      je przyjmować. Więc nie bardzo rozumiem dlaczego "sklerotyczne" objawy utrzymują
      się nawet jak się nic nie bierze. Może dlatego, że nasze myśli jednak szybują w
      sposób bardziej samowolny niż innych ludzi. Chadzają poprostu własnymi drogami
      (czasami pełnymi smutku, czasami euforii) i nie chcą się trzymać rzeczywistości.
      Ja w myślach rozmawiam czasami z nieobecnymi smile
      • wrum Re: ku pamięci..? 06.12.05, 22:05
        jej.....to co będzie jak ja się za leki wezmę..? tongue_out
      • heroina123 Re: ku pamięci..? 07.02.06, 03:12
        Pamiec trzeba ćwiczyc ..kup kpmputer i naucz sie go to szkoli mozg ..i pomaga
        zaburzenia pamieci maja nawet ''normalni''tempo zycia niestety ...takie czasy
    • onka24 Re: ku pamięci..? 06.01.06, 04:23
      ..z tego co wiem zaburzenia pamieci to typowy objaw dla osob z podwyzszonym
      poziomem cholesterolu.pozdrawiam))
      • nena72 cholesterol 07.01.06, 13:18
        mam na dolnej granicy normy!!! big_grin
    • mskaiq Re: ku pamięci..? 06.01.06, 07:51
      Tak dlugo jak masz depresje tak dlugo bedziesz mial problemy z pamiecia i
      koncentracja, nie znam osoby z depresja bez tych ojawow. Kiedy pozbedziesz sie
      depresji pamiec wroci, jesli chodzi o leki to wedlug mnie nic Ci nie pomoga.
      Serdeczne pozdrowienia.
      • wrum Re: ku pamięci..? 07.01.06, 14:44
        tylko że to częściej zdarza się gdy tryskam energią, ratuję świat i mam przylepiony uśmiech do gęby

ps.dzięki za pozdrowienia
    • aveeva1 Re: ku pamięci..? 06.02.06, 14:08
      smile,spoko,spoko,to jest normalne,ja miałam to samo,nawet nie umiałam
      czytac.Przypisali mi lucetam 800,ale gówno dawał,wiec nie bierz kolejnej
      chemiii,poprstu poczekaj,ja teraz mam mega pamiec jak mi to gówno mineło.Bedzisz
      na tyle zdrwoa,ale pamiec najpóxiej wraca,ani sie obejrzysz,a bedziesz sie uczył
      kolejnego jezykasmileZ pozdrowieniemsmile
      • wrum Re: ku pamięci..? 06.02.06, 17:57
        a z pamięcią coraz gorzej......... nie mam już siły
        • mirra Re: ku pamięci..? 06.02.06, 18:05
          Mój Mężczyzna tez ma problemy z pamięcią; Jednak z tego co zaobserwowałam są to
          problemy bardziej związana z niepamiętaniem słów i kontekstów aniżeli sytuacji...
    • heroina123 Re: ku pamięci..? 07.02.06, 03:09
      a dlaczego lekow nie bierzesz ? do lekarza z takimi pytaniami a nie na Forum ..
      poczytaj
      www.afektywne.webpark.pl/afektywne.html#Zaburzenia%20schizoafektywne
      • raissa1 Re: ku pamięci..? 07.02.06, 03:55
        hera kurde co ty opowiadasz,nie mów tak do niego!!!!!!!!!!!!!!
        • wrum Re: ku pamięci..? 07.02.06, 15:09
          hmm takie mini sprostowania: wrum to ONA smile panna wrum jestem
          u lekarza byłam, wysłuchał, nie przepisał nic żebym nie wdepnęła znowu w gówno
          uzależnienia jakiegoś. poza tym zasugerował, że wbijam sobie jakieś halo,
          stwarzam historie... chuj, mam już dosyć konowałów, skoro jestem zdrowa-
          wychodzę kolejny raz do świata. co z tego wyniknie-zobaczymy
          • raissa1 Re: ku pamięci..? 08.02.06, 19:23
            Spoko spoko DZIEWCZYNO-przepraszamsmile
            • chora1 Re: ku pamięci..? 09.02.06, 09:21
              Przez rok walczyłam z depresją. I tu pojawia się problem. Bo nie wiem czy ona
              już minęła, czy popadłam w subdepresję? Mam wyciszone emocje, nie wiem co to
              stres, radość, smutek, strach. Nie czuję potrzeby kontaktu z drugim
              człowiekiem, często brakuje mi tematów do rozmów, jestem nienaturalnie
              wyciszona, nic nie jest w stanie wyprowdzić mnie z równowagi, wszystko jest dla
              mnie obojetne. Dziecko jest na feriach, nie czuję tęsknoty, nie czuje potrzeby
              bliskości z mężem - jej po prostu juz nie ma. Czy to jest normalne? Czy ktos z
              Was tak miał? Jaki sens ma takie bezpłwciowe życie?
              • raissa1 Re: ku pamięci..? 09.02.06, 13:12
                ŁOj,a moze chemia tak Cie wyciszyła,niedobrze...moze lekarz jaks inną tabletą
                Cie pobudzi-tak mi sie wydaje,mi to jest podobne do lekkiej depresji-miałam taka
                rok temu,wiec mozna by Cie troszke podpucowaćsmile

Trzymaj sie dzielnie,bo musimy

Jestesmy raz sufitem,jesteśmy raz podłoga!!
                • wrum Re: ku pamięci..? 09.02.06, 13:52
                  ...bo przecież my tak łatwo się nie poddajemy smile
                  • avoid Re: ku pamięci..? 09.02.06, 16:28
                    nie, nie poddajemy...tylko qrcze czasem taka stagnacja i w zyciu i w ciele i w
                    duszy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka