sloneczko9999 12.11.05, 17:21 Biorę Depakinę i Seronil. Wystepuje u mnie drżenie mięśni szczególnie przy wysiłku. Kiedyś nie było to w takim nasileniu. ktoś ma podobne objawy??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nena72 Re: drżenie mięśni!!!!! 13.11.05, 00:19 może spróbuj zbadać czy poziom magnezu masz prawidłowy Odpowiedz Link
tristezza Re: drżenie mięśni!!!!! 13.11.05, 11:12 Nenka dobrze radzi, mnie tez to pachnie niedoborem magnezu. na poczatek kup sobie jakis przyzwoity magnez (najlepiej z wit.B6, ulatwia przyswajanie) i daj organizmowi szanse na poprawe. A jak nie pomoze skonsultuj problem z lekarzem, zwlaszcza ze juz takie objawy mniej nasilone mialas. hop hop Nenko! mam nadzieje ze u Ciebie z grubsza ok pozdrawiam t. Odpowiedz Link
jagoda16 Re: drżenie mięśni!!!!! 13.11.05, 23:02 Drzenie miesni wystepuje przy pewnych lekach i zazwyczj oznacza to ze lekujest juz troszke za duzo i / lub trzeba zmniejszyc dawke. Mialam to ostatnio przy fevarinie, ale tez parokrotnie przy inych lekach, czasem wrecz "lataly mi zeby". O tym co dzialo sie ze mna i drzeniem na licie nie wspomne - nie bylam w stanie podpisac sie moim wlasnym podpisem. Drzenie wystepuje tez czasem na pocztku brania leku jako efekt zwiekszenai napedu - cos jakby buksujacy w miejscu samochod i potem przechodzi w miare rozwijania sie tez wplywu lek na inne neurotransmitery Ponadto drzenie miesni jest / bywa po prostu jednym z objawow lekowych ( od strachu nie od farmakologii) , a lek bardzo czesto towarzyszy depresji. Drzenie raczej nie jest spowodowane brakiem magnezu, przy braku magnezu moze np. momowolnie drgac powieka oka, ale nie miesnie calego ciala. Wniosek, jesli trwa to juz jakis czas skonsultuj sie z lekarzem czy nie trzeba zmniejszyc dawki leku. Odpowiedz Link
nena72 do Tris - jak się mam 14.11.05, 20:11 Z grubsza ok - oceniając po szkolnemu: aktywność na 6, nastrój waha się od 3 do 1 - czasami dochodzą autentyczne lęki (kolejna pała), nic oczywiście tego nie widać z zewnątrz (szóstka za aktorstwo?). Wyprowadzać z tego średniej arytmetycznej sensu nie ma (statystycznie człowiek z psem mają po trzy nogi), sama nic z tego nie rozumiem Może ktoś mi wytłumaczy? Odpowiedz Link
tristezza Re: do Tris - jak się mam 15.11.05, 11:20 aktywnosc na 6 - rewelacja! a moze to stan cokolwiek mieszany? dobra w tym jest Jagoda ja o aktywnosci przy nastroju 1-2 moge sobie tylko pomarzyc teraz mam jedno i drugie srednio na jeza, ale po dlugotrwalym dryfowaniu w okolicach 1 uwazam to za prezent od losu. pozdrawiam Malego sciskam mocno i czule t. Odpowiedz Link
sloneczko9999 Seronil 18.11.05, 17:43 To ponoć był Seronil. Doktor zmniejszyła mi dawkę i dała mi Propranol (jakoś tak to sie zwie)Zobaczymy............. Odpowiedz Link
nena72 Re: Seronil 18.11.05, 21:08 Jeśli to propranolol to ma ponoć ciekawe skutki uboczne jeśli chodzi o pamięć Sama bym go chętnie brała ze względu na to błogosławione działanie wprost.pl/ar/?O=60913&C=57 Odpowiedz Link