Dodaj do ulubionych

czy macie to

10.10.06, 10:09
czy macie coś takie w dwubiegunówce że jesteście niecierpliwi i jak na coś się
uprzecie np. że chcecie coś mieć to natychmiast? Bo ja wariuję-kupiłem coś na
necie i czekam z niecierpliwością aż przelew zostanie zrealizowany a wiem że
to potrwa 2-3 dni ale oczywiście jestem niecierpliwy i czekam całe dnie na to;p
Obserwuj wątek
    • musicforthemasses Re: czy macie to 12.10.06, 01:10
      Tak, ja wręcz niecierpie czekać-przez to nie chodze np. do lekarza w rejonie
      czy na poczte.Zauważyłem, że jak coś sobie zaplanuje i gdy się nie układa robie
      się drażliwy i poprostu nie umiem czekać i to chyba narasta
      • kmka Re: czy macie to 12.10.06, 06:47
        Ja też, pytanie tylko czy to CHAD czy po prostu brak cierpliwości?
        • suchyxxx2 Re: czy macie to 12.10.06, 11:18
          oj chyba to chad-jeden z objawów bo poprostu się nakręcamy jak coś chcemy mieć a
          nakręcanie się to jeden z objawów tej choroby-leki jednak trochę pomagają mi się
          opanować ale nie zawsze.Wczoraj ogldałem film o kobiecie chorej na ostrą formę
          chad która chciała mieć dziecko i do mnie dotarło że ja też jak się uprę na coś
          to też chcę to mieć od zaraz.
          • suchyxxx2 Re: czy macie to 12.10.06, 11:22
            czy możecie mi polecić jakąś książkę na temat tej choroby jaką jest chad? chcę
            dokładniej przeczytać jaki mam problem i go zrozumieć i być przygotowanym na złe
            stany psychiczne.Jakąś fajną i prostą w zrozumieniu książkę bo w necie są tylko
            informacje podstawowe i brak przykładów
            • suchyxxx2 Re: czy macie to 12.10.06, 11:25
              i jeszcze 1.czy chad może objawiać się raczej bez manii? Bo ja żadko kiedy
              miewam euforię ale zdażało mi się mieć przez 1-2 dni.Teraz na ogół są to
              powracające stany depresyjne i remisje i znowu depresje i remisje.Czy to może
              być chad?
      • planasana Re: czy macie to 12.10.06, 20:54
        Tez tak mam. Moja matka do znudzenia mi powtarzala, ze jestem niecierpliwa.

Sama nie wiem, czy to 'zasluga' choroby (CHAD), czy po prostu sosbnicza cecha
        charakteru ? A moze jedno i drugie?

Czy Wy tez jestescie dyforyczni czasem, tzn. draznia Was np. obcy ludzie, z
        zupelnie blahych powodow ?

planasana
    • rudaa5 Re: czy macie to 13.10.06, 08:26
      Hej !!! Ja tak mam, jak cos sobie umysle to musi to byc natychmiast
      zrealizowane,jestem w "gorącej wodzie kąpana", nie cierpie czekać. Gdy
      napotykam przeszkody robię się zmierzla a czasem tak wsciekla,że sie wszystko
      gotuje we mnie.Choc przypuszczam, ze to bardziej cecha mojego charakteru niz
      wynik choroby. Pozdrawiam
      • suchyxxx2 Re: czy macie to 13.10.06, 11:17
        wszyscy mamy to samo i też chorujemy na chad czyli jednak bym się upierał że to
        wina choroby
        • teresa995 Re: czy macie to 13.10.06, 22:47
          Jestem na tym forum gościnnie, nie mam CHAD ani innych chorób o podłożu
          psychicznym czy nerwowym i chciałam Wam powiedzieć, że ta niecierpliwość to
          bardziej chyba cecha osobnicza, mają ją też osoby nie chorujące na CHAD. Też
          bywam czasem w "gorącej wodzie kąpana", też jestem niecierpliwa, też chciałabym
          często coś już, zaraz.
          Ale wydaje mi sie, że w moim przypadku wychodzi mi to na dobre, bo gdy mam
          jakąś trudną sprawę, szukam jakiegoś rozwiązania, to ta cecha charakteru często
          mi pomaga, szybciej znajduję wyjście z trudnej sytuacji, szybciej osiagam
          wyznaczone sobie cele (oczywiście nie idę do celu "po trupach").
          pozdr.
    • mskaiq Re: czy macie to 15.10.06, 07:27
      To euforia, dlatego jestes niecierpliwy. Ty musisz nauczyc sie prowadzic Siebie
      w taki sposob aby nie bylo eufori a takze depresji.
      Kontrolujac Siebie bedziesz w stanie to osiagnac.
      Serdeczne pozdrowienia.

• maga61 Re: czy macie to 15.10.06, 08:07
        Cześć. Dawno nic nie pisałam chociaż czasami wpadam żeby poczytać co nowego u
        Was słychać. Nie jestem chora, ale mam męża chorego na chad. Jesteśmy
        małżeństwem od 16 lat i wiem z własnego doświadczenia, że jest to ciężka
        choroba ale da się z nią żyć. Niecierpliwość to jedna z cech tej choroby.
        Jeżeli chodzi o manię to mąż miał taką ostrą jeden raz(trwała 3 miesiące i o
        mało co nie doprowadziła do rozwodu-nie wiedzieliśmy jeszcze wtedy,że to jest
        choroba). Częściej miewa stany depresyjne. Bieże leki, chodzi na terapię do
        psychologa i regularnie do lekarza psychiatry. Myślę, że to trochę mu pomaga,
        ale nie wiem na jak długo. Też do końca nie znamy tej choroby i uczymy się z
        nią żyć. Pozdrowienia
        • suchyxxx2 Re: czy macie to 15.10.06, 12:24
          a jakie książki o chorobie znacie? Co do mojej choroby to 30 mam wizytę u lekarza i zmienię lek-poproszę go bo na depakinie czuję się zbyt spokojny,powolny i senny a że chciałbym zrobić prawo jazdy to trochę mi to utrudnia.Może inny lek nie wywoła zbytniej senności i luźności mięśni.Dodam że biorę cital 20mg rano i depakinę 600mg wieczorem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka