Dodaj do ulubionych

Nasza Klasa

26.01.09, 20:02
Zapisaliście się do swoich byłych klas i spotykacie się ze znajomymi ze szkoły?
Ja podstawówkę i pierwszą połowę liceum wspominam jako koszmar. Głównie
pamiętam poczucie wyobcowania w grupie oraz docinki i przykre słowa pod moim
adresem. Nie ma do czego wracać i nie mam najmniejszej ochoty widzieć tamtych
ludzi.

Obserwuj wątek
    • awanturka Re: Nasza Klasa 26.01.09, 20:17
      Gdzieś przeczytałam niedawno, że prowadzono badania nad problemami psychicznymi osób Z CHAD przed wystąpieniem objawów choroby (a może raczej przed zdiagnozowaniem? - uwaga moja). I jednym z problemów były zaburzenia więzi i nieodnajdywanie się w grupie równieśniczej w okresie dziecięco - młodzieńczym. No cóż, do mnie pasuje jak ulał...

planasana napisała:

> Zapisaliście się do swoich byłych klas i spotykacie się ze znajomymi ze szkoły?
      >
      > Ja podstawówkę i pierwszą połowę liceum wspominam jako koszmar. Głównie
      > pamiętam poczucie wyobcowania w grupie oraz docinki i przykre słowa pod moim
      > adresem. Nie ma do czego wracać i nie mam najmniejszej ochoty widzieć tamtych
      > ludzi.
      >
      >
      >
      • planasana Re: Nasza Klasa 26.01.09, 20:21
        A Ty się zapisałaś do swojej klasy, Awanturko?
        • awanturka Re: Nasza Klasa 26.01.09, 20:45
          planasana napisała:

> A Ty się zapisałaś do swojej klasy, Awanturko?

Zapisałam się, ale nic z tego nie wynikło. Moja klasa z liceum była bardzo zżyta (tylko ja gdzieś na boku), po skończeniu szkoły prawie wszyscy spotykali się co roku na spotkaniach "naszej klasy" co roku, potem co dwa lata, potem co pięć lat prawie w komplecie(to już 27 lat minęło od matury!). Byłam na pierwszych dwóch spotkaniach ale źle się na nich czułam i dałam sobie spokój. Do tej pory kontakt utrzymuję tylko z dwoma osobami z klasy.
    • ka_an Re: Nasza Klasa 26.01.09, 20:56
      Zapisałam się i wypisałam się. Jak dla mnie tam powinno być ostrzeżenie: zakaz
      wstępu dla osób z niskim poczuciem własnej wartości vel. wszelkiego rodzaju
      depresiaczkom wink
      • awanturka Re: Nasza Klasa 26.01.09, 21:06
        Dlaczego? Rozwiń temat, proszę...
      • planasana Re: Nasza Klasa 26.01.09, 21:10
        Ka_an, zaciekawiło mnie dlaczego uważasz, że osoby z niskim poczuciem własnej
        wartości nie powinny tam wchodzić? Co Cię zdołowało? Na mnie jakoś nie robią
        wrażenia wklejane tam namiętnie fotografie świeżo urodzonych bobasów, mężów i
        wycieczek do Tunezji wink
        Strasznie bawi mnie ta lanserka.
        • ka_an Re: Nasza Klasa 26.01.09, 21:26
          Na mnie taka lanserka robi wrażenie. Nie mam męża i dzieci, co w moim mniemaniu
          czyni mnie gorszą. Może to forma zazdrości, sama nie wiem. Wiem, że za tymi
          uśmiechami na zdjęciach może się kryć mnóstwo problemów ale ja widzę te uśmiechy
          właśnie. Dlatego tak napisałam. Poza tym chyba nie lubię opowiadać o swoim życiu
          i tak jak napisała szałowa, jak mam ochotę z kimś utrzymywać kontakt to go
          utrzymuję. A no i najważniejsze, musiałam usunąć konto, bo portal stał się
          narzędziem napędzającym moją psychozę.
          • planasana Re: Nasza Klasa 26.01.09, 21:36
            E tam, te dzieci tylko drą się po nocach, spać nie dają, ślinią się, a potem
            wyrastają na krnąbrne trzynastolatki z tipsami wink więc chyba nie ma czego
            zazdrościć. Ja w każdym razie dzieci nikomu nie zazdroszczę. Nie lubię dzieci i
            nie chce ich mieć.
            A z mężami to już pewnie od lat się nie układa, tylko na zdjęciu to tak cudownie
            wszystko wygląda. Pewnie odnaleźli swoje pierwsze miłości na Naszej Klasie wink i
            zdradzają z nimi swoje żony na lewo i prawo wink

• 36.a Re: Nasza Klasa 27.01.09, 16:45
              big_grin big_grin big_grin

Bardzo słuszna uwaga.
              A w temacie dzieci - załamałam się, gdy moja ulubiona siostrzenica
              zaczęła przepuszczać jabłka przez urządzenie do krojenia jajek,
              gdy robi dookoła siebie straszliwy śmietnik: twórcze dziecko,
              wszystko tnie, klei. Gdy w tramwaju rozkłada ręce, stoi w rozkroku
              i sprawdza, czy się wywali czy nie. A gdy idzie, to robi piruety,
              śpiewa, tańczy. Nic w tym złego, ale nagle muszę 3/4 swojej głowy
              poświęcić jej... Trudne...

Uprawiam voyeryzm na n-k z fikcyjnym kontem. Właściwie czas przeszły,
              nasyciłam się. Miałam jak tu ktoś wyżej pisze słabe poczucie więzi
              z rówieśnikami. Moja klasa z podstawówki, liceum, mój rok studiów...
              to nie ja.
              • ditta12 Re: Nasza Klasa 27.01.09, 17:07
                ale dupa blaaada z tym krojeniem jabłeksurprised!
                • 36.a Re: Nasza Klasa 27.01.09, 17:25
                  z eksperymentami: pociąć drobno urodzinowe świeczki, dolać kapkę mleka,
                  cukru, wstawić do lodówki i sprawdzać, czy się zetnie też...
                  kocham ją, ale uczestniczyć w dorastaniu malucha, hm...
                  kurczę, mam za słabe nerwy wink
                  • ditta12 Re: Nasza Klasa 28.01.09, 16:36
                    eeeeeeeeeeee,super ,mowię Ci.Lot nad kukólczym gniazdem hi hiwink
    • szalowa_posepnica Re: Nasza Klasa 26.01.09, 21:05
      Ok, może moja odpowiedź jest mniej istotna bo skończyłam liceum niespełna 4
      lata temu ale wychodzę z założenia, że osoby na których mi zależy i mam ochotę
      utrzymywać z nimi nadal kontakt, to to robię. Pomimo tego, że w mojej szkole
      byli ludzie z całego województwa.
      Cała reszta jakoś mnie nie interesuje.
    • mari-anne Re: Nasza Klasa 26.01.09, 21:14
      Zapisalam sie i wypisalam.
      Nasza klasa jest zajebista. Dzieki naszej klasie wiem, jakie cycki maja moje kolezanki ze szkoly (bo umiescily zdjecia w bikini) i z kim sie nie zadawac, bo jest glupi jak but, czego po gebie na zywo nie widac.
      Viva nasza klasa.
    • kotomysza Re: Nasza Klasa 26.01.09, 21:22
      zapisałam się. i dzięki temu znalazłam ludzi, z którymi moje drogi się rozeszły.
      czyli moją hipisowską bandę. rewelacja.

z klasą nie musiałam się odszukiwać. mamy kontakt. pomimo, że byłam z boku i
      zajmowałam się kontestowaniem wink
    • poetkam Re: Nasza Klasa 27.01.09, 10:26
      Ja podstawówkę również wspominam jako JEDEN WIELKI NIEKOŃCZĄCY SIĘ KOSZMAR.
      Zapisać się zapisałam, nawet umówiliśmy się na jakieś tam spotkanie klasowe, na
      którym zjawiłam się tylko ....ja....
      Wedle ludzi z podstawówki:
      -wyrobiłam się (na okrągło ryczałam-dokuczano mi tam)
      -wypiękniałam.
      • ditta12 Re: Nasza Klasa 27.01.09, 16:13
        "My dzieci dwudziestego pierwszego wieku,rozbijający atomy......"-
        kto to napisał?Kto zgadnie?
        • planasana Re: Nasza Klasa 27.01.09, 16:17
          Małgorzata Hillar
          • ditta12 Re: Nasza Klasa 27.01.09, 16:20
            zaliczamwinkmoze się gdzieś pomyliłam ,trzebaapytać lolinkiwink
            • planasana Re: Nasza Klasa 27.01.09, 16:27
              Być nie może wink Trafiony - zaliczony wink No, ale na temat, prosze.

O Klasie Naszej nawijajmy.
            • veritas8 :):):) 27.01.09, 16:32
              Wy tu tak pięknie i o życiu, a ja się wpiszę prosto i przaśnie.
              A propos tej Naszej klasy (jaką to literą pisać? dużą?!): dostałam
              maila od mojego pierwszego prawdziwego faceta (tego, z którym
              straciłam tzw. dziewictwo, hihi).
              Pisze mi, że wszystko ładnie, pięknie, ple, ple ple... tylko czemu
              wstawiam swoje fotki z ogólniaka?
              Urocze.
              Komplement mojego życia.
              Wniosek: wariactwo konserwujesmile
              • ditta12 Re: :):):) 29.01.09, 04:56
                pl.youtube.com/watch?v=9jqjhpVYcls&feature=related
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka