mama-cudownego-misia 23.08.10, 08:26 jest na to jakiś sposób, czy lepiej olać mleczaki? "Dorosłej" pasty wybielającej jej raczej nie dam, bo nie wypluwa. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kicius_85 Re: Żółte zęby po antybiotyku 23.08.10, 10:01 Wiesz co Beatko kiedyś dr neonatolog przepisala nam takie kropelki z fluorem do ząbkow bo juli jak wyszly jedynki dolne to mialy taki nieciekawy kolorek dr twierdzila ze to od tych wszystkich lekow ktore dostawala w szpitalu te kropelki sa z fluorem i smaruje sie zabki tak 2-3 razy w tyg sliczne jej wybielily pozniej poszukam moze znajde opakowanie po nich Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: Żółte zęby po antybiotyku 23.08.10, 10:23 Ooo, byłabym Ci wdzięczna, mogłabym zapytać o nie pediatry albo dzieciowego dentysty przy okazji Odpowiedz Link
neptunka Re: Żółte zęby po antybiotyku 23.08.10, 12:36 u nas na kontrolnej wizycie dentystka specjalną taką gumową nakładką, na którą nałożyła jakiś specyfik, oczyściła zęby z nalotu polekowego okazuje się, że bez antybiotyków też się moze zrobić Odpowiedz Link
moniek7935 Re: Żółte zęby po antybiotyku 23.08.10, 13:43 Te kropelki o których pisze kiciuś to podejrzewam zymafluor. Dla Krzysia miałam i super były. Ale niestety je wycofali bo ostatnio nam stomatolożka dla Marysi przepisała i gucio. Nigdzie nie można ich dostać, nawet sama dentystka dzwoniła tu i tam i rzeczywiście całkiem wycofali co jak twierdzi jest dla niej niezrozumiałe bo były rewelacyjne dla dzieci Ale może chodzi o inne kropelki, to też byłabym zainteresowana, chociaż nasza dentystka mówi, że innych dzieciowych kropelek niestety nie ma Odpowiedz Link
kicius_85 Re: Żółte zęby po antybiotyku 23.08.10, 13:34 Zymafluor się to zwiewiesz co mozliwe ze nawet kupowalam bez recepty Odpowiedz Link
moniek7935 Kicius 23.08.10, 13:45 A dawno je kupowałaś??? U nas nie ma tego od jakiegoś czasu wcale w aptekach??? Odpowiedz Link
moniek7935 Re: Kicius 23.08.10, 14:08 Nam dentystka przepisała w lipcu i nigdzie nie ma, a półtora roku temu kupowałam bez problemu. Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: Kicius 23.08.10, 14:21 no faktycznie, Novartis toto wycofał. Ale na pewno są jakieś inne preparaty z fluorem. Pamiętam, że jak miałam te naście lat, dentysta mi zaaplikował jakąś niebieską maź na 10 minut, a potem zęby polakierował i tyle. Od tego czasu nie miałam ani jednej dziury. Zapiszę się do naszego dzieciowego dentysty, może coś poradzi na misiowe zęby. Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: Kicius 24.08.10, 14:31 We Wrocku. Tylko się zastanawiam, kto mi to robił. Albo Chmiel (chyba jeszcze przyjmuje gdzieś na Zaciszu-Zalesiu, majaczy mi się, że na Baudouina de Courtenay), albo Bochdalek, który już nie żyje. To niebieskie miało mi zremineralizować zęby po zaostrzeniu Crohna. Potem po paru latach lakierowanie mi powtarzała kobita o nazwisku Mickiewicz (takie literackie, to łatwo zapamiętać) w Badencie. Generalnie droga impreza, podobno się to głównie dzieciom robi, ale faktycznie skuteczne. Poza jedną dziurą w wieku 17 lat nie mam żadnych problemów z zębami i zawsze zbieram wyrazy zachwytu od dentystów . Odpowiedz Link