p0105 04.07.08, 08:43 witam czy jest mozliwośc aby sygnal service iol usunąc bez użycia komputera?niedlugo stuknie 100 000 tys ale wymiany i przegląday robie inaczej niz wymaga tego komputer pokładowy? pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
kwasior76 Re: service oil 17.07.08, 14:39 Nie napisałes jaka skoda jezdzisz, ale podpowiedz znajdziesz na www.skodaczesci.pl .Jest tam kilka porad dotyczacych kasowania service oil oraz innych.Pozdrawiam i zycze powodzenia. Link Zgłoś
marteczka400 Re: service oil 07.07.09, 22:31 mam skode octawie rocznik 2000 mam komunikat "oil" co mam zrobic zeby go nie bylo olej juz wymienilam a nie chce jechac do serwisu pomozcie Link Zgłoś
zimnokrwisty Re: service oil 08.07.09, 09:22 Masz komunikat oil (symbol oliwiarki żółty lub czerwony) czy service oil (i mały sumbol klucza)? W tym pierwszym przypadku proponuję jednak kontakt z serwisem (niekoniecznie ASO). Link Zgłoś
octaviark Re: service oil 03.08.09, 14:57 symbol service lub oil - zerowanie terminu serwisu mozesz w skodzie octavia 2000 usunac samemu przy pomocy przyciskow czasu i licznika. 1. wcisnij pokretlo prawe /kasowanie kilometrow dziennych/ i nastepnie wlacz zaplon. 2. pojawi sie napis OIL zwolnij przycisk 3. przyciskiem lewym / przycisk czasu/ przekrec w prawo zerujac termin wymiany oleju pojawi sie "_ _ _" . 4. Wcisnij ponownie przycisk prawy pojawi sie napis INSP 5. przekrec w prawo przycisk lewy pojawi sie "_ _ _" . 5. wylacz zaplon. termin inspekcji badz wymiany oleju skasowany . powtorka z a 15 000 km pozdrawiam Link Zgłoś