Dodaj do ulubionych

powtorka z rehabilitacji- pacjent 5 lat

02.02.12, 06:24
Sluchajcie, mam wrazenie ze nie "dorehabilitowalam" w swoim czasie Synu na skutek czego koles ma kiepski wzorzec chodu. Niby oki wszystko ale nie stawia nogi od piety tylko jakby cala stope- trudno to opisac ale jak sie przyjzec- widac ze cos jest nie halo.
W zeszlym roku bylismy u 2 ortopedow i sie niczego nie przyczepili - Krauze powiedzial ze wzorzec sie ustala do (nie pamietam) ale chyba 7rz i ze ma duzo chodzic i biegac jako cwiczenia. I lezec na brzuchu- bo ma przykurcze i jest jakby "zalamany" w polowie.

Robilismy co zalecil, Synu ponoc nawet calkiem niezle w pile gra wink ale jak zle chodzil tak zle chodzi, bez zmian.

Poleccie prosze Warszawianki jakiegos dobrego lekarza rehabilitacji ktory by go obejrzal?
Nie moge sie dodzwonic do kobitki ktora go "ustawila" 5 lat temu ;/
Bo tak sie zastanawiam- isc raz jeszcze do ortopedy? moze innego? czy od razu do speca od rehablitacji- co wydaje mi sie zasadniejsze bo Synu mial jako bobas WNM i to tak troche wyglada jakby mial je nadal uncertain
Obserwuj wątek
    • minkapinka Re: powtorka z rehabilitacji- pacjent 5 lat 02.02.12, 08:51
      ja zawsze polecam Zawitkowskiego smile
      • polaa27 Re: powtorka z rehabilitacji- pacjent 5 lat 02.02.12, 10:00
        Ja Ci polecam naszego rehabilitanta z CZD, przyjeżdża prywatnie do domu. Na niepoprawne stawianie nóżki może wkładki do butów, robione na miarę w sklepie ortopedycznym? Też mam dobry namiar. Tak Ci pisze na wyrost, bo myślę, ze wszystko jest ok i się "czepiasz"smile Ale też oczywiscie jestem za sprawdzaniem, jak coś nas niepokoi. Wysyłam Ci namiary na priv.
        • lazy_lou Re: powtorka z rehabilitacji- pacjent 5 lat 03.02.12, 05:58
          polaa, jak czd to mialby blisko wink

a wizyta domowa ile kosztuje?

ja mysle ze to nie sprawa butow- wkladek, tylko jednak napiecia miesniowego uncertain
          mam nadzieje ze przesadzam, ale wole sprawdzic.

ale chyba nie przesadzam- koles chodzi wyraznie inaczej niz inne dzieci. niz "srednia krajowa".
          chodzi... dokladnie tak samo jak ja jak bylam mala... potykalam sie o wlasne stopy i "nogi mi sie plataly" mniej wiecej do wieku dojrzewania... 90% biegow bylo zakonczone "lapaniem zajaca" i dzuirami w rajstopkach suspicious
          a niedawno znajomy rehabilitant/lekarz sportowy zdiagnozowal mi WNP smile
          nawet bralam na to baardzo przyjemne leki- wreszcie wyluzowalam big_grin
          <niestety- uzalezniaja sad wink >

dzieki pola.

ps. minka, myslalam tez o zawitkowskim ale ja z kolei jestem do niego jakos uprzedzona smile sama nie wiem czemu, pewnie bezzasadnie ale coz wink
          • minkapinka Re: powtorka z rehabilitacji- pacjent 5 lat 05.02.12, 18:49
            lazy_lou napisała:

> ps. minka, myslalam tez o zawitkowskim ale ja z kolei jestem do niego jakos upr
            > zedzona smile sama nie wiem czemu, pewnie bezzasadnie ale coz wink
            Pewnie bezzasadnie wink Mam do niego 100% zaufanie, był pierwszą osobą, która powiedziała, ze pomimo wylewów III stopnia Zosia nie wymaga rehabilitacji i zaden lekarz nigdy nam rehabilitacji nie zalecił smile
    • kdys Re: powtorka z rehabilitacji- pacjent 5 lat 02.02.12, 11:13
      Mogę polecić rehabilitantkę ze szpitala na Działdowskiej - przyjmuje w szpitalu w godz. 10-13.
    • fryzzia Re: powtorka z rehabilitacji- pacjent 5 lat 04.02.12, 12:34
      Wiesz my ostatnio jak bylismy z wojtkiem u naszego reh to poprosilismy zeby spojrzal na krzycha bo tez nam sie wydaje ze jakos tak "sztywno" chodzi I biega.
      Powiedzial ze jest ok ale jesli nam to nie daje spokoju to zrobumy wlasnie takie badanie chodu.jakies markery czy cos sie zaklada I nagrywa jak dziec chodzi a potem specjalista oglada.

Mieliscie cos takiego?my na pewno zrobimy ale krzychu podrosnac jeszcze ciut musi
      • lazy_lou Re: powtorka z rehabilitacji- pacjent 5 lat 05.02.12, 02:29
        nie, nie mielismy, fryzzia.

generalnie wszelakie akcje okolo-rehabilitacyjne odpuscilismy jak Toto skonczylo mniej wiecej 2 lata (rehabilitacja "czynna" typu bobathy mniej wiecej do poltora roku, potem sami sie bawilismy "celowo" - czyli proponujac takie zabawy ktore cos tam mu robily i usprawnialy)

A wiesz gdzie cos takiego sie robi?

Ja mam tylko zgryza czy przy takim rehabilitancie albo na biezni to on nie bedzie pieknie maszerowal niczym kon ze szkoly hiszpanskiej uncertain bo to juz dosc kumaty bydle jest wink
        • polaa27 Re: powtorka z rehabilitacji- pacjent 5 lat 05.02.12, 11:39
          Lazy, my jak Miki zaczął chodzić i widywaliśmy się z rehabilitantem raz na miesiąc to nagrywaliśmy jego aktywności ruchowe. Tak, żeby widział co jest aktualnie i co się dzieje w miedzyczasie. To może też nagraj to chodzenie, co Cię niepokoi.

Ale wiesz, przed wprawnym okiem dobrego rehabilitanta nic się nie ukryjesmile Nawet jak Kuba będzie się starałsmile Zajrzy mu np. na podeszwy butów, jak je ściera, zagada podczas chodzenia i zobaczy wszystko.
          • lazy_lou pola 06.02.12, 22:46
            tez mysle zeby go nagrac. bo na zywo jestem pewna ze koles bedzie maszerowal smile
            tym bardziej ze wie ze ma "podnosic nogi i nie szurac" wink
        • marcowa82 do lazy 06.02.12, 22:09
          Analiza chodu jest wykonywana tu www.centrumzagorze.pl/oddzialy/13-oddzial-rehabilitacji-narzadu-ruchu .Umów sie na prywatną wizytę do dr Bonikowskiego ( przyjmuje na Kajki ). Jak chcesz numer to gdzieś powinnam mieć. Pogadasz z nim co Was niepokoi i ewentualnie on Was tam skieruje. Jest tam ordynatorem tego odziału. Pozdrawiam.
          • lazy_lou marcowa! 06.02.12, 22:42
            strasznie ci dziekuje!
            to 3 ulice ode mnie smile (bo mowisz o centrum ortopedii i rehabilitacji? (czy jakos tak) )

po prostu sie tam przejde- jak sniegi opadna, a mrozy zelzeja wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka