mpochala lekarze uratowali mnie i moje dziecko 15.04.06, 19:21 u mnie przyczyna tego ze coreczka wczesniej przyszla na swiat (32 tc) bylo ratowanie mnie jak rowniez malutkiej, od ok 4 m-ca ciazy pojawily sie wymioty (wymioty o jakich zapewne nie macie pojecia) nie moglam pic ani jesc wszystko zwracalam co jakies 15 minut z przerwami powiedzmy tydzien dwa po czym znow ladowalam w szpitalu, gdzie spedzalam wiekszosc czasu (gdy nie bylym w szpitalu dzien w dzien chodzilam na badania) w sumie ok 7 pobytow w klinikach, roznych bo zaden z lekazy nie widzial czegos podobnego i odsylali mnie jedni do drugich, moja waga przed ciaza 66 kg przed sama cesarka 65 kg (nie pomylilam sie!)lekarze postanowili ulzyc mi w cierpieniu, rowniez dzieciatko zaczelo miec problem, zaczelo nam spadac cisnienie i ogolnie wyniki byly fatalne, lekarze nie mogli dluzej czekac. Teraz jest ok, mam zdrowe dzieciatko, na poczatku miala troche problem z oddychaniem byla ok 3 tygodnie w inkubatorze, teraz jest dobrze, maz namawia mnie na jeszcze jedno dziecko, ale ja tak sie boje nie dam rady drugi raz, ani psychicznie ani fizycznie. moja coreczka www.jessica.bobasy.pl Odpowiedz Link
mama_kubunia Re: Czy znacie przyczyne wczesniactwa Waszych dzi 19.04.06, 22:35 Cieszę się że poruszyłaś ten temat. bo uważam że jest to badzo ważna kwestia, zwłaszcza podczas nastepnej ciąży, ale oczywiście nikt mnie o czymś takim w szpitalu nie poinformował. Poród w 30tc nastapił prawdopodobnie z zakażenia wewnatrzmacicznego ale teraz wiem, że należy to dogłębniej sprawdzić. Proszę wyślij mi wzór pisma które mam wystosować do szpitala. Z góry dziekuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link
aga7878 Re: Czy znacie przyczyne wczesniactwa Waszych dzi 20.04.06, 18:12 a ja Ciebie mamo-kubunia proszę - jak dostaniesz poślij i mnie dzieki ogromne z góry pinipini@wp.pl Odpowiedz Link
afire Prośba 15.09.06, 21:37 Czy denissa9, albo któraś mama moglaby mi przeslać kopię tego pisma na adres afire@op.pl, dziękuję bardzo. Nie wiem, czy nie jest za późno, minęlo prawie 10 miesięcy, wiem, że przyczyną byla wada macicy, ale może coś jeszcze? Nie dostalam inf o takim badaniu, rodzialam na Zaspie-Gdańsk, nie mialam nic na karcie, że mogę coś takiego odebrać, a może którejś mamie udalo się po dluzszym czasie odebrać ten wynik z tego szpitala? mama Kamila 28.11.05r. 33tc, 1720g, 49cm Odpowiedz Link
mathiola Re: Czy znacie przyczyne wczesniactwa Waszych dzi 15.09.06, 21:51 U mnie cholestaza prawdopodobnie spowodowala zaburzenia rytmu tetna u jednego z dzieciaczkow, konieczne bylo ciecie. Czy w takim przypadku rowniez jest wykonywane badanie hitopatologiczne lozyska??? Czy tylko w przypadku porodu, ktory zaczal sie samoistnie? Odpowiedz Link
afire Re: Czy znacie przyczyne wczesniactwa Waszych dzi 15.09.06, 22:07 U mnie odeszly wody, mialam rozwarcie na 2cm, ale nie bylo akcji porodowej, próbowali mnie przetrzymać, wody odeszly o 3 w nocy, ale o 13 wdalo się zakażenie wewnątrzmaciczne, o 13:30 Kamil byl na świecie, wydaje mi się, że powinno być za każdym razem, ale sama nie wiem, jak to dokladnie jest Mama Kamila 28.11.05 33tc, 1720g, 49cm Odpowiedz Link
dorotakb Re: Czy znacie przyczyne wczesniactwa Waszych dzi 18.09.06, 14:00 Ja też bardzo proszę o wzór pisma do szpitala: dorotakb@wp.eu Odpowiedz Link
justynakif Re: Czy znacie przyczyne wczesniactwa Waszych dzi 19.09.06, 15:29 Mi odeszły wody płodowe 2 godziny po badaniu ginekologicznym przez moją pania doktor, nadal nie wiem dlaczego bo przy badaniu było wszystko ok (27-28 t.c) urodziłam w 29 tc więc Filipek lezał prawie 2 tygodnie w brzuszku bez wód płodowych były tylko śladowe ilości. Odpowiedz Link
denissa9 Wzór pisma 19.09.06, 13:04 Od dłuższego czasu tu nie zaglądałam, stad nie odpisalam na prosby o wzor pisma, co niniejszym robię. "Zwracam sie z prośba o wydanie kserokopii dokumentu wyniku > badania lozyska > mojej ciazy przy porodzie corki urodzonej w dniu.....w tym > szpitalu.Urodzila > sie ona w 34 tygodniu ciazy, stad domniemam, ze takie badanie > zostalo > dokonane, ale wyniku nie otrzymalam. Wynik tego badania jest mi > nizbedny > do leczenia." badanie hispatologiczne lozyska moze odpwoedziec na pytanie o przyczyne wczesniejszego porodu, ale nie musi..... Ale wedlug warto sie o niego starac. Odpowiedz Link
anka311 Re: Czy znacie przyczyne wczesniactwa Waszych dzi 03.10.06, 22:09 Mój synek urodził się w 33tyg.przez cc{brak ruchów),żył tylko dwa dni,napisali mi niewydolność wielonarządowa zamartwica .Proszę o przesłanie wzoru pisma do szpitala na badanie łożyska anka311@gazeta.pl Odpowiedz Link
edmer Re: Czy znacie przyczyne wczesniactwa Waszych dzi 03.12.06, 20:25 Moje córeczki urodziły się w 20 tyg.Czy zawsze w takich sytuacjachbadane jest łozysko?U mnie podejrzewali zakażenie sródmaciczne ale z badania białka CRP to nie wynika. Prosze o wysłanie wzoru pisma do szpitala. Dziękuję! Odpowiedz Link