Dodaj do ulubionych

Czy znacie przyczyne wczesniactwa Waszych dzieci?

• mpochala lekarze uratowali mnie i moje dziecko 15.04.06, 19:21
      u mnie przyczyna tego ze coreczka wczesniej przyszla na swiat (32 tc) bylo
      ratowanie mnie jak rowniez malutkiej, od ok 4 m-ca ciazy pojawily sie wymioty
      (wymioty o jakich zapewne nie macie pojecia) nie moglam pic ani jesc wszystko
      zwracalam co jakies 15 minut z przerwami powiedzmy tydzien dwa po czym znow
      ladowalam w szpitalu, gdzie spedzalam wiekszosc czasu (gdy nie bylym w szpitalu
      dzien w dzien chodzilam na badania) w sumie ok 7 pobytow w klinikach, roznych
      bo zaden z lekazy nie widzial czegos podobnego i odsylali mnie jedni do
      drugich, moja waga przed ciaza 66 kg przed sama cesarka 65 kg (nie pomylilam
      sie!)lekarze postanowili ulzyc mi w cierpieniu, rowniez dzieciatko zaczelo miec
      problem, zaczelo nam spadac cisnienie i ogolnie wyniki byly fatalne, lekarze
      nie mogli dluzej czekac. Teraz jest ok, mam zdrowe dzieciatko, na poczatku
      miala troche problem z oddychaniem byla ok 3 tygodnie w inkubatorze, teraz jest
      dobrze, maz namawia mnie na jeszcze jedno dziecko, ale ja tak sie boje sad nie
      dam rady drugi raz, ani psychicznie ani fizycznie.

moja coreczka
      www.jessica.bobasy.pl

• mama_kubunia Re: Czy znacie przyczyne wczesniactwa Waszych dzi 19.04.06, 22:35
      Cieszę się że poruszyłaś ten temat. bo uważam że jest to badzo ważna kwestia,
      zwłaszcza podczas nastepnej ciąży, ale oczywiście nikt mnie o czymś takim w
      szpitalu nie poinformował. Poród w 30tc nastapił prawdopodobnie z zakażenia
      wewnatrzmacicznego ale teraz wiem, że należy to dogłębniej sprawdzić. Proszę
      wyślij mi wzór pisma które mam wystosować do szpitala. Z góry dziekuję i
      pozdrawiam.
      • aga7878 Re: Czy znacie przyczyne wczesniactwa Waszych dzi 20.04.06, 18:12
        a ja Ciebie mamo-kubunia proszę - jak dostaniesz poślij i mnie
        dzieki ogromne z góry

pinipini@wp.pl
    • afire Prośba 15.09.06, 21:37
      Czy denissa9, albo któraś mama moglaby mi przeslać kopię tego pisma na adres
      afire@op.pl, dziękuję bardzo.
      Nie wiem, czy nie jest za późno, minęlo prawie 10 miesięcy, wiem, że przyczyną
      byla wada macicy, ale może coś jeszcze? Nie dostalam inf o takim badaniu,
      rodzialam na Zaspie-Gdańsk, nie mialam nic na karcie, że mogę coś takiego
      odebrać, a może którejś mamie udalo się po dluzszym czasie odebrać ten wynik z
      tego szpitala?

mama Kamila 28.11.05r. 33tc, 1720g, 49cm
    • mathiola Re: Czy znacie przyczyne wczesniactwa Waszych dzi 15.09.06, 21:51
      U mnie cholestaza prawdopodobnie spowodowala zaburzenia rytmu tetna u jednego z
      dzieciaczkow, konieczne bylo ciecie. Czy w takim przypadku rowniez jest
      wykonywane badanie hitopatologiczne lozyska??? Czy tylko w przypadku porodu,
      ktory zaczal sie samoistnie?
    • afire Re: Czy znacie przyczyne wczesniactwa Waszych dzi 15.09.06, 22:07
      U mnie odeszly wody, mialam rozwarcie na 2cm, ale nie bylo akcji porodowej,
      próbowali mnie przetrzymać, wody odeszly o 3 w nocy, ale o 13 wdalo się
      zakażenie wewnątrzmaciczne, o 13:30 Kamil byl na świecie, wydaje mi się, że
      powinno być za każdym razem, ale sama nie wiem, jak to dokladnie jestsad

Mama Kamila 28.11.05 33tc, 1720g, 49cm
    • dorotakb Re: Czy znacie przyczyne wczesniactwa Waszych dzi 18.09.06, 14:00
      Ja też bardzo proszę o wzór pisma do szpitala: dorotakb@wp.eu
      • justynakif Re: Czy znacie przyczyne wczesniactwa Waszych dzi 19.09.06, 15:29
        Mi odeszły wody płodowe 2 godziny po badaniu ginekologicznym przez moją pania
        doktor, nadal nie wiem dlaczego bo przy badaniu było wszystko ok (27-28 t.c)
        urodziłam w 29 tc więc Filipek lezał prawie 2 tygodnie w brzuszku bez wód
        płodowych były tylko śladowe ilości.
    • denissa9 Wzór pisma 19.09.06, 13:04
      Od dłuższego czasu tu nie zaglądałam, stad nie odpisalam na prosby o wzor
      pisma, co niniejszym robię.
      "Zwracam sie z prośba o wydanie kserokopii dokumentu wyniku
      > badania lozyska
      > mojej ciazy przy porodzie corki urodzonej w dniu.....w tym
      > szpitalu.Urodzila
      > sie ona w 34 tygodniu ciazy, stad domniemam, ze takie badanie
      > zostalo
      > dokonane, ale wyniku nie otrzymalam. Wynik tego badania jest mi
      > nizbedny
      > do leczenia."

badanie hispatologiczne lozyska moze odpwoedziec na pytanie o przyczyne
      wczesniejszego porodu, ale nie musi..... Ale wedlug warto sie o niego starac.
    • anka311 Re: Czy znacie przyczyne wczesniactwa Waszych dzi 03.10.06, 22:09
      Mój synek urodził się w 33tyg.przez cc{brak ruchów),żył tylko dwa dni,napisali
      mi niewydolność wielonarządowa zamartwica .Proszę o przesłanie wzoru pisma do
      szpitala na badanie łożyska anka311@gazeta.pl
    • edmer Re: Czy znacie przyczyne wczesniactwa Waszych dzi 03.12.06, 20:25
      Moje córeczki urodziły się w 20 tyg.Czy zawsze w takich sytuacjachbadane jest
      łozysko?U mnie podejrzewali zakażenie sródmaciczne ale z badania białka CRP to
      nie wynika.
      Prosze o wysłanie wzoru pisma do szpitala.
      Dziękuję!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka