Dodaj do ulubionych

katar zielony - ropny

17.11.05, 20:36
Witam,

Mam do Was pytanie czy zawsze dawalyscie antybiotyk przy takim katarze.
U nas sprawa wyglada tak ze troche swiszczy w oskrzelach, ale nie ma zapalenia oskrzeli, taki katar i 37,1 temperatura, poza tym jest apetyt i dziecko nie wyglada na chore. Zastanawiam sie czy nie poczekac troche i nie szprycowac go antybiotykiem. Jutro moze skonsultuje sie z zaufanym lekarzem.

Pozdrawiam
Hania
Obserwuj wątek
    • mamaigora1 Re: katar zielony - ropny 18.11.05, 07:48
      Haniu,
      nigdy nie mielismy takiego kataru, ale zielony i ropny to 100% bakteryjny stąd
      pewnie ten antybiotyk.
      • brzozinka Re: katar zielony - ropny 18.11.05, 07:58
        Haniu,
        macius przechodził infekcję 2 tygodnie temu. Pediatra cały czas powtarzałą zeby zwracac uwagę na kolor wydzieliny z nosa. jak tylko zrobi sie zielona to natychmiast na antybiotyk. U nas na szczescie obeszło sie bez. Ja bym sie skonsultowala z pediatra jednak.
        • zorka7 Re: katar zielony - ropny 18.11.05, 10:01
          NO co ty, za antybiotyk podziękuj. Temperatura jest żadna, dziecko zachowuje
          się dobrze i ma apetyt. Bartuś ma zielono w nosku od miesiąca - zrobiliśmy
          posiew i okazało się ze to niegroźne bakterie. Mądry pediatra zamiast
          antybiotyku polecił nam rybomunyl - taka szczepionka doustna (zresztą sama to
          biorę). O dziwo, ale czasem własnie zielony katar jest oznaką alergii - dziecko
          mojej przyjaciółki tak ma (potwierdzone rpzez alergologa). Za to przy
          przeziębieniu leci mu z nosa przezroczysty, wodnity...
          • hania.wiecewicz Re: katar zielony - ropny 18.11.05, 14:04
            Dzieki dziewczyny

Dziecko dzisiaj przy badaniu innego lekarza zdrowe. Jedynie katar.
            Temperaturka w pupci 37 czyli odejmujemy 5 kresek. Katar juz bialy.
            Zadnych szmerow. Czy to mozliwe ze w ciagu 12 godzin taka zmiana?
            Boze jak dobrze ze zawierzylam intuicji... 7 dni antybiotyku i jakie szkody dla organizmu.

Zorko a robiliscie wymaz z gardla.. Chcialam to dzisiaj zrobic ale cholera upieraja sie strasznie ze to nic nie daje...
            Zorko czy mozesz mi wiecej cos na ten temat napisac. Czy pediatra omawia pozniej ten posiew.

tak sie ciesze ze uniknelismy antybiotyku. I tak konsultowalabym to z zewnetrznym lekarzem.

Buziaki i dzieki
            Hania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka