Dodaj do ulubionych

Bardzo jasne kupki

08.07.06, 02:53
Czy moga byc przyczyna czegos? albo oznaka jakiejs choroby u poltorarocznego
dziecka? Bardzo sie martwie bo juz od dluzszego czasu (okolo 3 tygodni) moja
corcia robi bardzo jasne kupki. Temat moze niezbyt przyjemny, ale jak to
kazda mama sie martwie.
Pozdrawiam cieplutko.

Witam
Coz moge powiedziec, caly swiat kreci sie wokol Karolinki. Jestem mama nie
pracujaco zawodowo (wlasnie skonczylam studia), chociaz juz nie
najmlodsza smile).
Karolinka jest, jak na razie, naszym jedynym szczesciem. Uwielbiam spedzac z
nia czas, chociaz ten mlody czlowieczek potrafi juz wyprowadzic mnie z
rownowagi. Strach myslec co bedzie dalej. Urodzila sie jako wczesniak, wiec
ma
u mnie specjalne prawa. Juz jako noworodek duzo przeszla, chociaz porownujac
do
innych wczesniaczkow to i tak nie bylo u nas tak zle. Rozwija sie
standardowo,
chociaz wydaje mi sie ze szybciej psychicznie niz fizycznie. Bardzo duzo
mowi,
potrafi juz powiedziec zeby dac jej jesc, czy pic, albo ze zrobila si (siku).
Nasladuje duzo zwierzatek , najbardziej podoba jej sie mala myszka:
pipipipipi.
Jak narozrabia to mowi: ajajajaj albo oo! Uwielbia tanczyc i jest przy tym
taka
zabawna, tylko jak uslyszy muzyke od razu kreci tym swoim malym tyleczkiem.
No
jak na razie wystarczy, pozdrawiamy wszystkie mamusie i dzieciaczki.

Obserwuj wątek
    • mamaalana1 Re: Bardzo jasne kupki 10.07.06, 09:09
      Witam:0
      Ja też miałam, ten problem z moim synem. Bardzo długo robił bardzo jasne kupy.
      Bardzo długo też miał biegunki. Bez przerwy. Poza tym rewelacyjnie przybierał
      ale to nie dawało mi w nocy spać. Zrobiłam mu próby wątrobowe. Okazało się że
      ma kłopoty z wątrobą i lekko zawyżoną bilirubinę. Potem znów zrobiłam i było
      ok.
      Zrób dla świętego spokoju badania wątroby i nie martw się.
      Pozdrawiam
      Asia
      • agataiharnick Re: Bardzo jasne kupki 03.10.13, 20:30
        witam
        wlasnie ten sam problem mam z moim 3 i pol letnim synkiem. Od grudnia zeszlego roku ma straszne bole brzucha, rzadkie i jasne kupy. Mieszkam w UK i tu jest tragedia... Lekarze sa beznadziejni. Obecnie syn jest "zdiagnozowany" przez specjaliste pediatre gastrocostam i ta diagnoza to brak diagnozy. Dostal jakies lekarstwo na alergie i lekarz caly zadowolony, a widocznej poprawy nie ma... Wiec na wlasna reke siedze, czytam, mysle, rozmawiam i mysle...mysle...mysle. Wylaczyalam mu gluten z diety (syn nie ma celiakii), bo objawy biegunki nieco sie zmniejszaja. Zaobserwowalam ze objawy nasilaja sie po niektorych warzywach i owocach wiec tez na tydzien wylaczylam wszystkie z diety i bol brzucha ustapil, ustapila biegunka. Niesamowite. Wlaczam mu powoli warzywa i owoce z powrotem do diety, po jednym na raz, te ktore maja blonnik ten delikatniejszy dla brzuszka (kierowalam sie FODMAP - zalecaniami dla zespolu jelita nadwrazliwego). Na razie je tylko kilka warzyw ale poprawa jest niesamowita smile Pozostaje tylko problem koloru - kupka jest niemal biala! Obawiam sie, ze jest to problem z watroba, ale tu w anglii niewiele moge zrobic. Wiem, ze bylo to iles lat temu ale czy pamieta pani, dokladnie co wtedy wyszlo w badaniu pani synka i jakie leczenie zostalo wdrozone? czy bylo to cos powaznego?
        pozdrawiam
    • mamaigora1 Re: Bardzo jasne kupki 10.07.06, 09:50
      Tak jak pisze Asia, kupki jasne, a raczej takie odbarwione niz jasne, moga byc
      skutkiem problemów z watrobą.
      Nie panikuj jednak, bo może to sa jasne kupku związane z pokarmem jaki Mała je -
      dla świetego spokoju idx do lekarza, zleci Ci jakies badania z krwi (np próby
      watrobowe).
    • dziennikzywieniowy24.pl Re: Bardzo jasne kupki 29.08.16, 21:28
      Na portalu dziennikzywieniowy24.pl można dokonać analizy spożytych posiłków. Możliwa jest również analiza spożytych pokarmów pod względem produktów z dużą zawartością FODMAP dziennikzywieniowy24.pl/planner/strony/analizy/analizy.xhtml.
      dziennikzywieniowy24.pl/planner/strony/analizy/analiza/fodmap.xhtml

Planowanie posiłków również jest jak najbardziej możliwe na dziennikzywieniowy24.pl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka