traganek 21.02.08, 08:47 Co u Twoich chłopaków. Ciekawa jestem czy nadal są tacy jak moje bliźniaki. Ile ważą i mierzą? Co już potrafią? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika774 Re: Monika774 21.02.08, 09:18 Witaj! Mój Kuba waży 11 kg. a wzrostu ma 85 cm, Mateuszek waży 9300 kg. a wzrostu ma 84 cm (okropnie suchy)i do tego szalenie ruchliwy. obaj chodzą same przy meblach i za rączkę, same puszczają się ale po paru krokach robią wielkie bam na pupe.Mówią pojedyńcze słowa jeszcze nie budują zdań.Próbują same jeść widelcem obiadek ale część jedzenia trafia do buzi a część na podłogę.Mateusz uwielbia sprzatać czyli wszystko wynosi do kosza na śmieci (koszmar).Zaczynają same się ubierać (założą czapkę i rękawiczki i są już gotowe na spacer)!Po za tym psują wszystko co im w rączki w padnie. Ogólnie są bardzo fajne wesołe i rozpieszczone dzieciaki które mają właśnie okres buntu 2-latka wszystko ma być tak jak one chcą,a jak nie jest to wycie i walenie głową o podłogę lub zmuszanie się do wymiotów (straszne). Po za tym strasznie mi chorują jak nigdy. A jak Twoje bliźniaki? Odpowiedz Link
traganek Re: Monika774 21.02.08, 14:11 Moje wymiarowo podobnie. Antoś 86 cm i 12 kg, Zosia ok 80 i ponad 9 kg. Antek od prawie tzrech miesięcy chodzi sam. Zosia od 3 mcy raczkuje i jednocześnie chodzi przy meblach. W tym tygodniu ćwiczy puszczanie się mebli i próbuje robić pierwsze kroczki ale niestety koślawi jeszcze jedną stopę. U nas sprzątającym jest Antoś. Wszystko musi być poukładane a wszelkie kartki wyrzucone do śmieci (najczęściej jakieś ważne dokumenty). Zosia za to bałagani. Ona jest wulkanem energii. Chyba odrabia to co straciła w szpitalu. Biega po domu z prędkością światła. U Zosi niedawno pojawił się zez i zaklejamy oczka. ?U nas też ostatnio chorowanie. Ale o dziwo to Antoś przechodzi wszystko znacznie mocniej. Może dlatego, ze ma alergię pokarmową. Odpowiedz Link