Dodaj do ulubionych

cyfrowa subskrypcja Vereny - problem.

23.10.09, 14:22
mam pytanie odnośnie tego, co w tytule - być może któraś z Was kupowała i wie,
jak to działa. wczoraj koło południa wykupiłam sobie roczną cyfrową
subskrypcję od numeru jesiennego, zapłaciłam od razu PayPalem. w zakładce
zamówień mam ujęte to zamówienie, natomiast w zakładce, gdzie można pobierać
pismo - nadal pusto.
wydawało mi się, że taka transakcja może trwać parę godzin, a tu minęła już
doba i nic.
gdyby wszystko przebiegało prawidłowo, to nie martwiłabym się, ale po pierwsze
w ogóle nie można się tam zarejestrować przez FireFoxa (musiałam przejść na
IE), a po złożeniu i opłaceniu zamówienia (mam potwierdzenie transakcji) w
koszyku nadal znajdowało się to, co kupiłamuncertain
napisałam do nich, ale milczą.
zawsze w wypadku płatności kartą albo paypalem właściwie w ciągu pół godziny
otrzymywałam czy to wzór, czy jakiś artykuł.

może ktoś wie, jak długie oczekiwanie jest normalne?
Obserwuj wątek
    • liz.knitting Re: cyfrowa subskrypcja Vereny - problem. 23.10.09, 14:36
      ja mam tez roczna i powiem ci że tez sie bujalam z nimi. pisalam tony maili ale
      ani tak, nie, pocaluj nas w d.. Kontak praktycznie zerowy do czasu jak napisalam
      do Gretchen i tego samego dnia wszystko zaczeło działać. to co się dzieje u
      nich na tej stronie to bog raczy wiedziec... Wiec sugeruje zebyś do nich
      napisała bo inaczej nici z gazety.
      • orangewhatever Re: cyfrowa subskrypcja Vereny - problem. 23.10.09, 15:00
        napisałam dziś rano - cisza.
        ale na adres ogólny "do spraw cyfrowej subskrypcji". jeśli masz maila do jakiejś
        kompetentnej osoby, to bardzo proszę o podaniesmile
        • liz.knitting Re: cyfrowa subskrypcja Vereny - problem. 23.10.09, 15:09
          Pisałam na :
          webadministrator@verenaknitting.com
          orders@verenaknitting.com
          webeditor@verenaknitting.com

a dopiero jak napisałam do webeditora - czyli Gretchen to ona odpisała i Joshua
          Lange - jlange@cthink.com ich admin i już mi działa wszystko.

powodzenia i pozdrawiam
          • orangewhatever Re: cyfrowa subskrypcja Vereny - problem. 23.10.09, 16:01
            dziękuję bardzosmile i zaraz ponowię maila, bo cisza w eterze.
            • staua Re: cyfrowa subskrypcja Vereny - problem. 24.10.09, 02:36
              I tak macie dobrze... Mam prenumerate od lata, papierowa i cyfrowa,
              ale amerykanskie wydanie dopiero jest jesienne, a niemieckie jest juz
              zimowe... I jakie ladne! Ech...
              • orangewhatever Re: cyfrowa subskrypcja Vereny - problem. 24.10.09, 12:20
                no nie wiem, czy dobrze. ja kupiłam na stronie amerykańskiej (nawet nie
                wiedziałam, że jest jakaś europejskasad(()
                nadal zero odpowiedzi, zero możliwości obejrzenia.
                ja właśnie widziałam zdjęcia z zimowej u Brahdelt i mnie zachwyciły, stąd
                decyzja o wykupieniu.
                i nicsad
                • staua Re: cyfrowa subskrypcja Vereny - problem. 24.10.09, 16:45
                  Aha. Ja tez obejrzalam zdjecia z zimowej na Ravelry, dlatego weszlam
                  na niemiecka strone (www. verena-stricken.com). Myslalam, ze to
                  stamtad masz subskrypcje.
                  Nie wiem, czy moge porownac, bo ja mam papierowa, zaczelam od
                  letniej i dostalam ja po jakims miesiacu od rejestracji, dopiero
                  wtedy tez weszlam na strone i obejrzalam wszystkie bonusy dla
                  prenumeratorow, wiec nie wiem, czy moglam to zrobic wczesniej...
                  • staua strona 24.10.09, 16:48
                    oczywiscie

www.verena-stricken.com

niepotrzebnie dalam spacje
                  • mjermak Re: cyfrowa subskrypcja Vereny - problem. 27.10.09, 00:58
                    kurcze, ja mam zimowa V po angielsku i w niczym nie przypomina tego
                    co jest an ravelry chba wroce do prenumeraty po niemiecku. dzieki ze
                    zwrocilas na to uwage ale z drugiej strony niektore sie pokrywaja a
                    kupowac 2 to troche drogo. Ale te folkowe swetry w zimowej
                    niemieckiej sa super.U nas mzoan zamowic niemiecka przez glp
                    • staua Re: cyfrowa subskrypcja Vereny - problem. 27.10.09, 01:48
                      Jak to, masz juz zimowa, zima 2009? Bo na stronie amer. jeszcze nie ma
                      i w prenumeracie dopiero tydzien temu dostalam jesienna...
                      Dobrze, ze juz w sobote Cie odwiedze smile
                      Co to jest glp?
                      • orangewhatever Re: cyfrowa subskrypcja Vereny - problem. 27.10.09, 09:29
                        a ja napisałam na wszystkie możliwe adresy, i NIKT się nie odezwał, a mojej
                        cyfrowej prenumeraty jak nie było, tak nie masad(((((((
                      • orangewhatever Re: cyfrowa subskrypcja Vereny - problem. 27.10.09, 11:11
                        jak to, inne rzeczy są?
                        a mi zależy na tych, które są na ravelry, czyli co, to z niemieckiej?? o niesad(
                        nie dość, że zamówiłam i nic nie dostałam, to jeszcze inną wersję? a ja już się
                        napaliłam na konkretne rzeczy, to:
                        www.ravelry.com/patterns/library/modell-30---pulli-mit-quergestrickter-rundpasse
                        oraz to:
                        www.ravelry.com/patterns/library/modell-34---mantel-mit-aranmusterborduren
                        i jeszcze kilka innych, ehhsad
                      • mjermak Re: cyfrowa subskrypcja Vereny - problem. 27.10.09, 19:51
                        a nie zwracam honor, zasugerowalam sie wpisem w raverly mam ta
                        fall/winter z 2008/2009 roku, faktycznie teraz przyszla jesienna i
                        sie zgadza z wersja niemeicka co do zawartosci. Przeparszam za
                        sianie paniki.

Na twoja czesc wszystkie gazety przenioslam do specjalnej szafy i
                        czesc ksiazek-tylko musisz mi wybaczyc otoczenie szafy bo sama w
                        sobie jest piekna ale stoi na dole w basemencie wsrod pudel jeszcze
                        nierozpakowanych od przeprowadzki i innych gratow. Kiedys tam bede
                        miala swoje studio, ktorego szafa jest zaczatkiem, ale kiedy...
                        • staua Re: cyfrowa subskrypcja Vereny - problem. 27.10.09, 20:16
                          Wszystko mi jedno, gdzie jest szafa i jak wyglada, na pewno nic nie
                          zauwaze, bo bede leciec do tych pism i ksiazek jak pies Pawlowa.
                          Ale dynie powycinam smile
                          Na razie widzialam tylko, ze wersje Vereny roznia sie tylko
                          okladkami, zawartosc jest taka sama, wiec ostrze sobie zeby na te
                          zimowa smile
                          • mjermak Re: cyfrowa subskrypcja Vereny - problem. 27.10.09, 21:32
                            ostrzyj, aj tej zimowej nie mam jeszcze niestety.
                            za to znalazlam takie zeszytowe wydania ksiazeczek ze swetrami dla
                            dzieci w wieku twojego malego
                            www.amazon.com/Miss-Beas-Rainy-Day-Collections/dp/190448509X
                            nie mam wszystkich ale sa tam fajne sweterki dla chlopcow tez. Moze
                            sie zmobilizuje i schowam do tej szafy reszte ksiazek, co mam
                            poupychane po domu.
                            • staua Re: cyfrowa subskrypcja Vereny - problem. 28.10.09, 20:33
                              O, widzialam zdjecia z Miss Bea, lubie projekty Louise Harding, z
                              checia zobacze, co tam dokladnie jest.
                              Ja tez postaram sie przyniesc pare ksiazek, ktore kupilam ostatnio.
                              Moze cos Ci sie spodoba.
    • staua Re: cyfrowa subskrypcja Vereny - problem. 28.10.09, 17:59
      Orange, napisalam Ci maila w tej sprawie.
      • orangewhatever Re: cyfrowa subskrypcja Vereny - problem. 28.10.09, 19:31
        smiledzięki
        pokrzyczałam dziś trochę na nich, i mam. szkoda tylko, że zimowa jeszcze nie
        jest dostępna, buuuu.
        • staua Re: cyfrowa subskrypcja Vereny - problem. 28.10.09, 20:34
          OK smile
    • orangewhatever c.d. - czy 24.11.09, 16:48
      któraś z Was ma już dostęp do zimowej Vereny w wersji angielskiej, na
      amerykańskiej stronie?
      niemiecka wszak już od dawna, a angielskiej jak nie było, tak nie masad
      • staua Re: c.d. - czy 24.11.09, 16:58
        Nie, caly czas mam jesienna. Tez patrze juz codziennie. Moze spytac
        Gretchen albo na forum (chociaz tamto ich forum to raczej nie zadne
        forum)?
        • orangewhatever Re: c.d. - czy 25.11.09, 09:22
          zastanawiam się, czy to coś da, bo na stronie nadal wisi tylko jesienna, więc to
          raczej dotyczy wszystkich użytkowników. spróbuję napisać do Gretchen i spytać,
          kiedy się można spodziewać zimy.

z jednej strony to dobrze, bo przynajmniej nie kusi mnie do rozgrzebywania
          kolejnej robótki, ale z drugiej...
          • watcher_123 Re: c.d. - czy 25.11.09, 12:51
            www.friends-forum.com/forum/showthread.php?t=27954&page=349
            pod tym linkiem mozna sciagnac sobie wersje rosyjska za darmo jakby ktos byl
            zainteresowany.

pozdrawiam
            iwona
            • orangewhatever Re: c.d. - czy 25.11.09, 14:36
              dziękismile
              mam już niemiecką, po rosyjsku też dam radę, ale jednak najlepiej mi w
              angielskim, a poza tym, jeśli za coś zapłaciłam, to jednak wolałabym to
              dostać...nie lubię ich!!wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka