25.04.10, 18:03
chusta na drutach ze schematem n ie potrafie sobie poradzić
pomóżcie
Obserwuj wątek
    • jolkaje Re: chustka 25.04.10, 18:45
      a jaką chustę robisz, wklej linka do niej. z czym sobie nie radzisz? napisz coś
      więcej , bo tak to trudno ci pomóc.
      • mirus-ia55 Re: chustka 25.04.10, 18:56
        mam problem z odczytaniem kolejności schematów (ilości rzedów)
        podgladałam rózne chusty i schematy i nie potrafie tego ogarnąć
        • jolkaje Re: chustka 25.04.10, 19:54
          Ja swoją pierwszą chustę zrobiłam taką
          www.saunalahti.fi/~meriam1/ohjeet/frostshawl/index_en.html
          Jest prosta bo początkowo robisz prawymi i co któryś (6 chyba)rząd prościutki
          ażur. Na dole pas niedźwiedzich łap - też znany . poszło bez kłopotu. Jeśli nie
          umiesz zacząć to w wątku chustka na drutach adamala podała link do ruskiej
          strony gdzie filmik wszystko ładnie pokazuje. to naprawdę tylko wydaje sie
          trudne. jeśli dziergasz szale i i z chustą sobie poradzisz. Życzę powodzenia. Jolka
          • mirus-ia55 Re: chustka 25.04.10, 20:07
            Bardzo Serdecznie Ci dziekuję moze sobie poradze serdecznie
            pozdrawiam
          • mirus-ia55 Re: chustka 26.04.10, 17:13
            Jolu Bardzo Ci dziękuje za wzor, ale powiedz, jak skoncze pierwszy
            wzor to w ktorym miejscu zaczac drugi. itd.itd
          • jolkaje Re: chustka 26.04.10, 21:00
            To zależy ile masz oczek na połowie chusty. Niedzwiedzie łapy mają 34 oczka we
            wzorze, czyli jak zrobisz już na odpowiednią długość pierwszy wzór, policz
            oczka, podziel przez 34 i zobacz ile masz reszty z dzielenia. odlicz tyle oczek
            we wzorze, tak zeby zostało ci na zrobienie tej reszty z dzzielenia i dalej ileś
            azy 34 oczek wzoru. wtedy zakończysz na środku tak jak podaje chart-czyli końcem
            wzoru, trudno mi to w prosty sposób wytłumaczyć, pokombinuj, jak będziesz miała
            problemy to ci pomogę rozliczyć te oczka, tylko musisz wiedzieć ile ich masz na
            przejściu wzorów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka